balans spate
Moderator: Echipa Tehnica
- gabi caragea
- pasionat
balans spate
salutare
poate am mai spus acest lucru dar sper sa nu ma repet,am o mica nelamurire referitor la balansul spate al masini,la viteze mai mari in curbe am acea senzatie de a derapa de spate nu scirtie cauciucurile dar se simte cum spatele revine mai greu pe triectorie si vreau sa stiu daca se poate remedia aceasta problema ,xantia pe care o am eu este modelul cel mai siplu la suspensie ,probabil se aseamana cu bx,cei care au bx,dar nemodificat adica puse alte sfere au aceeasi senzatie ,este valabil si pentru cei cu xantia,daca pun niste sfere de hydractive masina o sa fie mai dura de spate dar va mai exista acel balans.
10x
poate am mai spus acest lucru dar sper sa nu ma repet,am o mica nelamurire referitor la balansul spate al masini,la viteze mai mari in curbe am acea senzatie de a derapa de spate nu scirtie cauciucurile dar se simte cum spatele revine mai greu pe triectorie si vreau sa stiu daca se poate remedia aceasta problema ,xantia pe care o am eu este modelul cel mai siplu la suspensie ,probabil se aseamana cu bx,cei care au bx,dar nemodificat adica puse alte sfere au aceeasi senzatie ,este valabil si pentru cei cu xantia,daca pun niste sfere de hydractive masina o sa fie mai dura de spate dar va mai exista acel balans.
10x
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Pai zi si tu exact cind apare senzatia asta. Daca suspensia e prea moale se poate ca spatele sa balanseze, daca e e prea tare o sa-ti clantane dintii si o sa iti rupi rinichii.
Problema se manifesta si cu greutate (mai multe persoane in masina, bagaje, etc.)?
Problema se manifesta si cu greutate (mai multe persoane in masina, bagaje, etc.)?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
la mine a fost de la amortizoarele uzate ale sferelor
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
- gabi caragea
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Din moment ce masina sta pe ulei, rolul arcului e jucat de ulei, in sensul ca uleiul da inaltimea masinii. Membrana si azotul care se afla dincolo de ea reprezinta elementul deformabil, iar gaura si fantele de amortizare, joaca rolul amortizorului. E un pic cam fortat sa faci o paralela exacta intre sistemul arc-amortizor si sistemul sfera-azot-ulei.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- florin_budea
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
- florin_budea
- pasionat
- cristian_v
- pasionat
florin_budea scrie:Dar daca este un rulment uzat scartaie?, eu sincer nu stiam asta.Isi face jocuri si huruie, dar nu scartaie.
Rulmentii de la brate scartaie, probabil datorita faptului ca miscarea nu e o rotatie completa ci doar oscilatii mici, de cateva grade.
Oricum, cand sunt foarte uzati scartaie de ti-e rusine sa circuli cu masina

- florin_budea
- pasionat
- florin_budea
- pasionat
Sincer si eu am uneori acesta senzatie, dar nu tot timpul, dar eu zic ca se trage de la rulment, si de la rulmentul chiar al rotii care nu huruie , dar dar are putin joc.Dar la mecanicii la care am fost au zic ca rulmentul este in regula, deci sa ai incredere in ei, ca noroc ca masina merge si pe trei roti.
- gabi caragea
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
- gabi caragea
- pasionat
Înapoi la “Hidraulica - Xantia”