A INCEPUT RAZBOIUL!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 23-Feb-2005 09:40

Normal, adevarul e la mijloc, ca de obicei. Stai linistit, si eu sunt tot profesor (de aceea am BX!) si, probabil, castig mai putin decat multi mecanici. Insa nu cred ca trebuie blamati toti. Am mai avut o discutie pe tema asta tot aici, pe forum. Oricum, nu-i invidiez deloc. Asa cum nu-i invidiez nici pe baietii cu ceafa lata care arunca zeci de mii de euro numai ca sa arate ce tari sunt ei. Din pacate, acesti oameni, fara stirea lor, se duc ca gunoaiele la fundul societatii, in timp ce ei cred ca se aleg de prostime.
Mecanicii, ca si medicii, au tarele lor. Apropos de medici, ce zici de cei care conditioneaza actul medical de primirea spagii? Nu e asa ca pacatele mecanicilor palesc in fata unora ca ei? Nu cred ca trebuie sa-i disculpam, dar e bine sa vedem societatea in ansamblulu ei, altfel riscam sa cadem in judecati foarte partiale si sa-i ardem pe rug pe mecanici. Inutil, zic eu, problema e mai adanca!

niros
pasionat

service

Mesajde niros » Mie 23-Feb-2005 11:30

De acord.

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mie 23-Feb-2005 13:27

nu numai mecanicii ar trebui arsi pe rug, ci TOTI cei asemenea lor.... :evil:
ia priviti aici: http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/4268697.stm
in tara asta de c..t numai asa se va face treaba
ce parere aveti de cel prins la furat de fier vechi si impuscat de un gardian si dupa aia tot el a avut tupeu sa zica ca n-a fost somat conform legii, etc, etc. a fost relatat cazul la tv acum vreo 2 sapt.....
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 23-Feb-2005 17:19

iar sinteti asprii fara sa judecati mai bine inainte. dar nu o sa reincep aici aceeasi discutie, pe care am mai avut-o si acum vreo luna. va intreb insa din nou: care dintre voi POATE sa ridice piatra? sau chiar toti va credeti perfecti? va ginditi ca poate odata ati gresit la fel de tare in alta privinta si altii au gindit aceleasi lucruri despre voi, lucruri pe care le spuneti voi acum despre mecanici? v-ati lasa omoriti cu cauciucul in flacari in jurul gitului cum scrie in stirea aia de la BBC, daca ati fi descoperiti vinovati? n-ar trebui ca inainte sa ii acuzi pe toti mecanici sa te uiti si la cei care vin cu masina la reparat?

ma rog, o sa ma abtin de acum inainte sa revin la discutia asta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mie 23-Feb-2005 19:47

daca aveti nevoie de expertize tehnice auto judiciare si extrajudiciare in razboiul asta cu ATS va pot ajuta . . . .

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 23-Feb-2005 19:56

Azi am fost cu masina la Champion. Dupa 3 ore de munca asidua, verdictul a fost acelasi: trebuie schimbata servopompa. Dar, si aici e un mare DAR, s-a incercat tot ce e omeneste posibil. Adica, a fost demontata pana la ultima componenta si verificata fiecare particica, chiar schimbate supapele cu altele luate de la alta, ceea ce cei de la ATS nu au facut. Prin urmare, am lasat masina in service, urmand ca maine sa-i schimbe pompa. Desi sunt aproape convins ca nu o sa ma taxeze pentru manopera de azi sau cel putin nu toate orele pierdute, ramane de vazut maine seara. E cu totul un alt mod de a privi lucrurile, nu un doua hai sa schimbam!
A, si la sfarsit, d-nul Radu m-a dus cu masina pana la servici la mine unde aveam masina de servici. Deci m-am plimbat si cu un C5 model nou. :D

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mie 23-Feb-2005 20:12

discutia a degenerat un pic, intr-adevar, dar eu cel putin nu ma pot abtine sa nu raspund.
khan, daca ai fi citit cu ATENTIE ce am scris mai sus (banuiesc ca mie mi te adresezi) ti-ai fi dat seama ca expresia "TOTI cei asemenea lor" nu se referea numai la un ANUME fel de mecanici (caci despre asta discutam) ci la cei care apartin categoriei outlaws-cei care dau in cap pe strada, care violeaza, care iti sparg casa si iti fura agoniseala de o viata, care iti baga mana in buzunar sau geanta in autobuz sau in piata, etc, si nu in ultimul rand cei din categoria GULERELOR ALBE, care iti rad in nas la tv, satisfacuti, stiind ca nu au ce sa pateasca.
astia ar trebui sa sufere oprobiul public si sa pateasca ceea ce trebuie
este vina noastra, a majoritatii care ne consideram cinstiti si bagam capul in nisip facandu-ne ca nu vedem anumite lucruri, ca am ajuns asa cum am ajuns....
am trait sa vad o scena care m-a scarbit pana in adancul sufletului: intr-un tramvai, un tigan (da, un tigan, si nu un rrom) a fost prins cu mana in buzunarul unui COPIL de scoala, iar cand i s-a aplicat o "corectie" de catre 2 cetateni mai solizi, ceilalti calatori au inceput sa zica: "lasa-l dom'le, ca...."
eu personal ma pricep un pic la mecanica, as putea zice, si cand merg intr-un service si vad ca aia isi bat joc de mine si de banii mei (pt ca, in definitiv, masina mea, asa cum este ea, este cumparata pe banii mei, reparatiile se fac tot pe banii mei, iar eu stiu ce fac ei acolo), respectand "traditionalul" de acum "lasa ca merge si asa", normal ca imi vine sa le dau foc
iar asta se poate extinde la mai toate domeniile cu care avem contacte directe, celelalte......sunt mult, mult mai complicate, daca vrei deschidem un topic separat..
daca tie ti se pare normal sa fii furat (nu neaparat numai de bani) din toate partile este problema ta, si e foarte bine ca poti sa te impaci cu situatia
eu nu reusesc

PS
la intrebarea daca m-as lasa omorat ca in stirea aia, raspunsul este NU. pentru ca, CU VOIA MEA, niciodata nu voi ajunge intr-o situatie care sa ceara aceasta pedeapsa. cat despre cei care ar avea dreptul sa aprecieze pedepsirea mea, este iarasi o cu totul alta poveste...

PPS
se spune ca orice legenda are un sambure de adevar.....
crezi ca legendele despre Vlad Tepes, cinstea care exista pe vremea lui si metodele lui de pedeapsa ar putea fi adevarate ??!!

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Mie 23-Feb-2005 21:16

Salut tuturor
Imi pare foarte bine ca sunt atatia care isi exprima punctul de vedere, indiferent care ar fi el.
Sunt de acord cu Adytzu, cred ca pentru a avea vreo sansa sa ajungem la nivelul normal de calitate al serviciilor, nu numai in service-urile auto, in primul rand trebuie sa stim ce ni se cuvine si in al doilea rand sa cerem ceea ce e firesc in toate tarile civilizate, mai ales ca preturile stiu sa le alinieze.
Daca noi asistam tacuti cand suntem tratati cu indiferenta, atunci ne meritam tratamentul.
Cam atat.Bye

rainman
simpatizant

Mesajde rainman » Mie 23-Feb-2005 22:27

nicum scrie:Daca tarifele in service-uri ar fi cit de cit la un nivel acceptabil, nu ar fi cine stie ce. Problema e ca desi lasi bani buni in service, aia tot treaba de mintuiala fac. Asta e problema: raportul calitate/pret, ce tinde catre 0.

Cred ca ar trebui lucrat la mentalitate... Nu zic ca nu ar trebui schimbate si preturile sau macar ridicata calitatea pentru respectivele preturi. Sincer sa fiu imi este frica sa imi las masina in service... Spun asta pentru ca am avut unele experiente neplacute in trecut iar acum in momentul cind am o problema merg numai la mecanici recomandati de prieteni multumiti de lucrarea care le-a fost facuta. O singura data am ajuns in service (cind am avut un accident) si atunci am fost nevoit sa dau spaga sa mi se termine masina mai repede. No comment!
Imi pare rau pentru Adytzu ca trebuie sa patimeasca in asa hal cu masina. Insa am impresia ca e un fel de lupta cu morile de vint in momentul in care deschizi proces impotriva lor (service). Pierdere de timp si bani care, zic eu, ar putea fi evitata daca am merge la fix prin recomandari...

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mie 23-Feb-2005 23:09

eu am o cunostinta care din cauza problemelor de genul celor descrise de voi mai sus a pus 307-le nou noutz in fata la reprezentanta si le-a zis ca daca nu i se rezolva problema imediat da foc la masina si filmeaza urmand sa trimita filmarea in franta sa vada aia ce consideratie are el pt. masinile lor. ideea e ca omu i-si permite sa dea foc la 20.000 E

Din momentul ala de cate ori am mai fost cu el pe la service se purtau aia cu el de parca era primu ministru'

Cred ca este si asta o solutie pana la urma cand vezi ca dai 20.000 de euro si ei efectiv se pise pe tine pe banii tai :cry: :cry: :cry:

In ce kkt de tara traim . . . .

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mie 23-Feb-2005 23:57

partea proasta e ca nu toti isi permit sa de foc la 20000 de euro...

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Joi 24-Feb-2005 03:15

singura mea experienta cu ATS-u e doar pe partea cu piese de schimb
in general mi-au dat o impresie bunicica, adica tipi de la piese de schimb pareau chiar pasionati de citroen
DAR
sambata cand am fost iar sa mai iau niste plastice pt bara si aparatoare noroi am ajuns pe la 12:30 acolo (cu toate ca promisesem ca vin pe la 9-10) tipu de acolo imi spune ca am ajuns tarziu si ca nu mai e nimeni la casierie; eu il intreb daca programu de la casierie nu e acelasi cu restu reprezentantei ,adica pana la ora 1; el da din umeri si ma roaga sa nu ma supar si sa vin luni
am zis bine ,daca nu se poate aia e ,dar as fi avut nevoie de piesele alea urgent
ies afara si imi da prin gand sa ma duc in partea cealalta la casierie si sa mai arunc si un oki la C4; la casierie gasesc pe un tip care imi spune ca poate el sa faca incasarea si il suna pe cel de la piese sa-i spuna ca e ok ; va dati seama ce fata a facut ala ca am trecut peste cuvantu lui :lol:
in concluzie am plecat imediat cu piesele necesare si cu satisfactie pe ziua respectiva
se adevereste proverbu ca daca te da afara pe usa sa intri pe geam :twisted:
bafta adytzu cu opc-u

scuze pt postul mai lung

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 24-Feb-2005 09:02

Va spun eu cum se lucreaza la ATS. Ultima oara cand am fost sa-mi verifice pompa, m-au chemat la 12:30. OK, la 12:25 eram in parcarea lor. A venit receptionerul, mi-a preluat masina si a dus-o in atelier, spunandu-mi ca pot sa astept in sala de asteptare de la etaj.
Prostia lor e ca sala asta are geamul catre atelier si vezi ce se intampla acolo.
Deci, masina a intrat in atelier la 12:40, sa zic, pana la 14:00-14:15, nu s-a uitat nimeni la ea (si asta nu pentru ca ar fi muncit careva cu spor: 2 vorbeau intruna la telefon, unul se plimba cu mana in buzunare si tot asa...). In sfarsit, a venit cineva si mi-a dus masina la un elevator. A lasat-o acolo si a mai trecut juma' de ora pana a venit altcineva sa se uite la ea. Si toate astea sub ochii mei.
Poate o sa-mi spuneti ca probabil au avut pauza de masa. Bine, dar atunci de ce mi-au mai facut programare la 12:30?
Nu puteau sa-mi spuna de la inceput sa vin la 14:30?
Una peste alta, am pierdut 2 zile de concediu din anul trecut ca sa-mi rezolv problemele.

bx19gti
simpatizant

Mesajde bx19gti » Joi 24-Feb-2005 10:03

Sal all. Adytzu ai toata sustinerea mea in ceea ce ti-ai propus (lucrez in domeniul IT, asa ca am ceva posibilitati sa-ti fac problema cunoscuta, daca vrei mai facem si un site pe tema asta).
Sunt de acord cu cei care au scris mai sus despre faptul ca si mecanicii sunt oameni. In Romania anului 2005 traim intr-o societate bolnava, iar noi toti face parte din ea. E vorba de schimbat mentalitati si sisteme, dar totul trebuie sa inceapa de undeva, eu unul m-am saturat sa "traiesc bine".
Cand am avut accidentul cu citromobilul acum 2 ani tipul care era de vina avea asigurare la Tiriac in Slatina. Au evaluat oamenii paguba, si au ajuns la suma de 67 milioane (agentul constatator imi explica ca daca paguba sarea de 87 milioane ma alegeam cu 3 500 de euro pentru depasea jumatate din valoarea masinii). In ideea in care am avut pile la directorul de sucursala, directorul financiar, agentul constatator aveti cuvantul meu ca nu am vazut mai mult de 28 milioane dupa aproape 2 luni, printre motivele invocate fiind: masina nu e noua si nu putem sa platim piesele la valoarea noua, tocmai am facut o plata de 300 mil si nu avem lichiditati, o noua constatare dupa ce mecanicul meu se apucase de reparatii, etc.
Toate astea in ideea in care aveam o gramada de piese si cunoscandu-i pe oameni am zis sa nu merg cu ea in reprezentanta sa pierd timp si sa ii coste si pe ei o carca de bani. Imi strica sa-mi fac masina la ATS? :) - hmmm poate ca a fost mai bine :lol:
Nu sunt de acord cu nationalismul, fanatismul, etc. dar uneori asa imi vine sa-l pun pe Vadim presedinte sa impuste vreo 2 pe stadion....Trebuie sa facem ceva, trebuie sa reactionam, poate asa, usor usor schimbam ceva. In plus consider important ca toti cei din club sa sprijine in orice forma pe unul dintre noi. Nu ca suntem noi "mari smecheri", pur si simplu pentru ca suntem o categorie de soferi cu resurse limitate cu masini vechi si amarate, priviti ciudat dintr-un Cayenne sau X5, care atunci cand incearca sa-si rezolve problemele pe banii buni primesc servicii de c...t si sunt priviti ca ultimii oameni. Vorbesc aici de respect fata de un alt om si fata de munca lui.
Ma amuza teribili oameni cu dacii (de la berlina pana la logan) cu Cielo sau alte meserii de masini care se uita ca la strutocamila la citromobilul meu din '89, fara sa stie ce are sub capota, fara sa stie ca tabla de pe el ingroapa 3 cielo si 4 dacii. Tot ce apuca sa vada insa e un superb spate de BX si aud sunetul scos de motor la 7 000 rpm. :evil:
M-am saturat de prejudecatile si mentalitatea din tara asta. Vreau sa schimbam ceva si impreuna putem face asta (scuze, am luat-o un pic pe aratura dar chiar am ceva frustrari referitoare la ce se intelege prin respect si bun simt in Romania)

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Joi 24-Feb-2005 10:44

bx19gti scrie: ... masina nu e noua si nu putem sa platim piesele la valoarea noua...

iar mie, un agent de la asirom, cand am intrebat cat ar costa o asigurare casco la citromobilul meu, in explica exact contrariul, ca justificare pt costul mare (pt mine) al politei respective: "... vedeti, masina e mai veche si in caz de accident se pun piese noi care costa....bla bla bla"

Înapoi la “Diverse”