Montaj linie audio !!!

Dealer/service Citroen

Moderator: Echipa Tehnica

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Vin 02-Dec-2005 15:09

Multumesc mult pentru raspuns, Nero...

Ma pricep si eu destul de bine la sisteme audio...am facut pe vremuri acasa statii de amplificare (cu 2N3055-uri, apoi cu integrate), incinte acustice...
Ma refer la Bass-ul ala normal corect (intre 40-250 Hz), nu bubuit desigur !! Inainte aveam o Leganza si sunetul era mult mai clar si prindea destul de liniar (masurat cu osciloscopul) toata banda de frecvente (35-15000 Hz).
Sigur, daca nu e de interes putem renunta la subiect...

Merci.

nero
pasionat

Mesajde nero » Vin 02-Dec-2005 16:28

Mie mi-era frica sa nu fiu off-topic, dar e threadul tau so...
Daca ai facut incinte probabil stii ca dimensiunile lor se calculeaza in functie de difuzoare, deci la masina e cam greu sa scoti sunet corect. Boxele care vin cu masina suna cel putin onorabil (la C4 cel putin), probabil le-au calculat cat mai aproape de realitate. Se poate totusi ca difuzoare cu pretentii mult mai mari sa sune mai prost, ceea ce cred ca e valabil si in cazul tau.
Apropos, in ultima vreme marca JBL nu mai inseamna nimic in sensul ca fac difuzoare si boxe de la foarte proaste la foarte bune, trebuie sa ai mare grija ce alegi.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Vin 02-Dec-2005 19:23

yo zic ca nu este deloc OFF-TOPIC ... ca se discuta de "Montaj linie audio", deci pana una alta , tot despre sonorizare se vb. asa ca ...

Asta cu garantia, mi se pare putin cam deplasat, ca pierzi garantia daca iti montezi in alta parte un casetofon sau boxe! ...si d c zic asta? Pt ca NU se face nici o modificare a masinii. Dar asta e "politica" celor de la ATS si a mai multor reprezentante de intimidare!
yo am schimbat CD-ul din dotare + montat alte chestii (mp3 Alpine CDA-9855R, 2 boxe Infinity 6952i, amplificator Alpine MRP-F320 ( 4+1 canale ), 2 subwoofer JBL gto 30" ) si masina merge foarte bine! Am fost dupa "montaj" la cei de la ATS ca sa se uite si sa nu-mi faca vro figura cu garantia pe partea electrica si totul a fost O.K.!!! Si sincer , am mai multa incredere in cei care mi-au montat aceste "accesorii" decat cei de la vrun service Citroen.
"B25BUY" ma mira faptul ca nu esti multumit de boxele JBL, pt. ca stiu ca au avut niste serii foarte tari de boxe, amplificatoare si subwoofer. Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu ti-ai pus intrebarea ca poate este de la cd-ul Panasonic? Pt. ca , sa fim sinceri, Panasonic nu prea sunt "talentati" la
accesorii pt. masina la fel cum sunt pt. sistemele de casa! ( asta este o opinie proprie )

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Lun 05-Dec-2005 11:39

In primul rand, va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
E posibil sa fie radio-CD ul de vina...desi din cate cunosc... etajul final(un integrat) e aproape identic la toate aparatele de pe piata...si nu reuseste puteri electrice masurate efectiv mai mari de 4 x 20 W pentru banda
40-20.000 Hz
(desi ei zic 4 x 50W, eu zic ca e poveste)

* * *

Spuneti-mi daca aveti careva...ce stiti despre aparatele astea de masina care au etaj final cu MOS-FET-uri ?!

PS
Imi cer scuze daca sunt prea insistent pe tema asta, dar am un "pitic" legat de Hi-Fi...chiar si in masina , nu e neaparat vorba de mare putere...

Merci, CIAOOOO !!! :wink:

maximus
pasionat

Mesajde maximus » Mie 07-Dec-2005 23:24

NU SE PIERDE GARANTIA eu unul am montat cass+boxe la o oarece firma in zona colentina (150.000 lei vechi) si la cateva zile am fost la ats sa montez alarma si nu a intrebat nimeni nimic (ce? , unde? , cand? am montat casetofonul)

p.s. ceeace intrebi tu sincer ma depaseste nu am cum sa-ti raspund sry!
CITROEN C3 1.1i (vandut).
HYUNDAI ACCENT 1.5 CRDI 110CP.
OPEL COMBO 1.7 DTI 75 CP.

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Mar 27-Dec-2005 09:37

Neata si LA MULTI ANI!! pina la urma unde montez si eu un CD pe un C3?
imi puteti recomanda ceva?
si mie mi-au zis cei de la ATS cada daca nu se ating de cablurile masinii si folosesc doar mufele e ok cu garantia...

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 27-Dec-2005 10:05

INcearca aco9lo unde iti recmanda cel care iti vinde CD-ul!!!

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Mie 04-Ian-2006 16:37

pentru prafuit !!!

Nu recomand montarea CD playerului la ATS, pentru ca pur si simplu o sa te umple de nervi cand vezi ca arunci 3 mil lei asa de aiurea pentru 3 fire si 2 capace !
Poti sa mergi si la altii, daca nu-ti taie nici un fir, nu ai cum sa pierzi garantia !!!!
Recomand Panasonic cu MP-3 player , de 4x50 W (zic ei, dar am masurat si o putere eficace ar fi la 4x 28 W)...Oricum suna bine pentru masinutele astea !!!

Numai bine,
Andrei !

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Lun 09-Ian-2006 12:43

Asta am spus si eu....... Sa il montezi ACOLO UNDE ITI RECOMANDA VANZATORUL RADIO-CD-ULUI

phantom390
simpatizant

Mesajde phantom390 » Mar 12-Sep-2006 13:11

Am sunat la ATS acum cateva zile sa intreb de un montaj la ei cu sculele mele. Am ramas uimit de scorul pe care mi l-au zis!!!! 4,2 milioane....se pare ca s-au mai scumpit suruburile ca nu imi dau seama cum de au tupeul asta incredibil!!!! te scutura de bani. Am cerut si explicatii si uite cum au evaluat ei lucrurile: 2,4 mil manopera si 1,8 mil suportii pt boxe!!!! Cretini imputiti! Sunt pus in impas...si stau cu sculele pe-acasa...la fel cu alarma, nu prea stiu de unde si unde sa o montez, ca e clar ca de la ATS nu imi iau!
_/\_ negru onyx metalizat_/\_

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 12-Sep-2006 13:32

phantom390 scrie:Am sunat la ATS acum cateva zile sa intreb de un montaj la ei cu sculele mele. Am ramas uimit de scorul pe care mi l-au zis!!!! 4,2 milioane....se pare ca s-au mai scumpit suruburile ca nu imi dau seama cum de au tupeul asta incredibil!!!! te scutura de bani. Am cerut si explicatii si uite cum au evaluat ei lucrurile: 2,4 mil manopera si 1,8 mil suportii pt boxe!!!! Cretini imputiti! Sunt pus in impas...si stau cu sculele pe-acasa...la fel cu alarma, nu prea stiu de unde si unde sa o montez, ca e clar ca de la ATS nu imi iau!

Cineva de pe forum (ancadogaru parca) spunea ca si-a montat radio CD-ul la indivizii de la Be Loud, si ca i-au lucrat urat de tot, i-au zgariat plasticele si alte nemernicii din astea. Si eu as vrea sa-mi montez cat de curand un radio CD si nu stiu ce sa fac. Cei de la ATS ar trebui sa cunoasca mai bine masina si sa stie cum se desfac plasticele de pe bord, dar te jupoaie de bani. Daca ma duc la o firma de cartier, mi-e ca aia incep si fac experimente pe masina mea si-si baga surubelnita peste tot, lucru care nu-mi convine deloc.

Poate sa recomande cineva vreo firma, eventual un electrician care a mai montat scule audio pe C3, stie despre ce-i vorba si are rabdare (foarte importanta rabdarea asta la un mester)?

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Mar 12-Sep-2006 13:41

Totusi este forte mult aprox 100 eur pentru niste fire legate.Eu sincer mi-am facut acesta operatie, inca si cu comenzi din volan, dar nu am putea sa cer omului o asemenea suma, fiecare isi apreciaza munca cum vrea, dar totusi exista o limita a bunului simt , traim in Romania.Aceasi regula se aplica si mecanicilor care nu stiu 50 lei incolo chiar daca strang un surub la ei este o munca colosala si te jermanesc de bani din acesta cauza eu singur imi repar masina, numai in situatii speciale apelez la un atelier mecanic(din lipsa de scule) .

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Mar 12-Sep-2006 13:49

vldst scrie:
Poate sa recomande cineva vreo firma, eventual un electrician care a mai montat scule audio pe C3, stie despre ce-i vorba si are rabdare (foarte importanta rabdarea asta la un mester)?

depinde de ce marca e scula. eu de ex mi-am luat Sony si cei de acolo, de la Sonycenter., mi-au recomandat o firma agreata. nu mai stiu cum le zice dar sunt in pasaj la inter. mai au un punct de lucru prin vitan. au lucrat frumos.. nu am obiectii...

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 12-Sep-2006 13:57

danmanea scrie:
vldst scrie:

depinde de ce marca e scula. eu de ex mi-am luat Sony si cei de acolo, de la Sonycenter., mi-au recomandat o firma agreata. nu mai stiu cum le zice dar sunt in pasaj la inter. mai au un punct de lucru prin vitan. au lucrat frumos.. nu am obiectii...

Da, problema e ca daca vrei sa-ti montezi scula in alta parte decat la magazinul sau firma agreata de magazin, in speta la ATS, risti sa pierzi garantia la scula audio. Deci pana la urma tot la ei e mai bine sa montezi, mai ales ca n-ar trebui sa te taxeze pentru manopera. Ramane doar problema suportilor, pe care nu stiu daca ti-i asigura tot ei. Nu m-am hotarat inca in privinta marcii. As inclina spre Clarion, Alpine sau Pioneer.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 12-Sep-2006 13:58

Cum am mai spus acum ceva ani in urma, se poate monta acolo unde iti recomanda vanzatorul radioCD-ului.

Daca nu ma insel parca Bezz are un topic la sectiunea tuning pe acest forum cu montajul facut de persoane care chiar stiu ce fac. Bafta!

Înapoi la “ATS - Bucuresti”