problemute la C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
problemute la C5
Am observat ca la C4 sunt o gramada de probleme. as fi curios sa aflu daca la C5 este la fel. eu nu am auzit foarte multi sa se planga si totusi as vrea sa stiu de ce sunt in general oamneii asa de neincrezatori in Citroen si de ce se devalorizeaza atat de mult si de repede.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
De ce se devalorizeaza asa de mult pot sa iti spun eu: Citroen e o masina destul de pretentioasa la intretinere, in sensul ca intretinerea trebuie facuta. Nu stiu daca ai observat, dar Citroen-uri "in between" nu prea sint: ori sint cazaturi din cauza ca proprietarul n-a avut grija de ele, ori sint masini care isi depasesc faima.
Oamenii sint neincrezatori pentru ca sint sfatuiti de mecanici mai mult sau mai putin in tema sa fuga de asa ceva. M-am intilnit si eu cu asa ceva. Omul nu stia de ce anume nu e bun BX-ul, el stia doar ca trebuie sa fuga de ele. Dupa cum vezi era vorba doar de o prejudecata, intemeiata ce-i drept tot pe niste modele neintretinute. Pe de alta parte, un mecanic decit sa zica despre o masina ca nu stie sa o repare, zice ca nu e buna.
La modul general masinile frantuzesti se lupta cu prejudecata "masina germana e cea mai fiabila", poveste care era valabila acum 20 de ani si doar pentru unele modele. Insa dupa ce Mercedes a ratat un faliment, nemtii au invatat lectia
Dar a avea Citroen, prezinta si avantaje:
- piesele de schimb (in cazul in care nu sint produse de Bosch, Siemens, etc) sint produse doar de ei si nu au dat licenta la terti. Asta garanteaza calitatea lor
- fiind o masina mai putin raspindita nu iti fura nimeni oglinzile
- nu in ultimul rind, esti singurul pe toata strada care are modelul respectiv de masina.
Oamenii sint neincrezatori pentru ca sint sfatuiti de mecanici mai mult sau mai putin in tema sa fuga de asa ceva. M-am intilnit si eu cu asa ceva. Omul nu stia de ce anume nu e bun BX-ul, el stia doar ca trebuie sa fuga de ele. Dupa cum vezi era vorba doar de o prejudecata, intemeiata ce-i drept tot pe niste modele neintretinute. Pe de alta parte, un mecanic decit sa zica despre o masina ca nu stie sa o repare, zice ca nu e buna.
La modul general masinile frantuzesti se lupta cu prejudecata "masina germana e cea mai fiabila", poveste care era valabila acum 20 de ani si doar pentru unele modele. Insa dupa ce Mercedes a ratat un faliment, nemtii au invatat lectia

Dar a avea Citroen, prezinta si avantaje:
- piesele de schimb (in cazul in care nu sint produse de Bosch, Siemens, etc) sint produse doar de ei si nu au dat licenta la terti. Asta garanteaza calitatea lor
- fiind o masina mai putin raspindita nu iti fura nimeni oglinzile

- nu in ultimul rind, esti singurul pe toata strada care are modelul respectiv de masina.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
prejudecati
Crezi ca doar datorita prejudecatilor se devalorizeaza asa. in mare parte cred ca ai dreptate insa nu cred ca asta este explicatia. Eu am deschis acest subiect pentru ca am citit cate probleme si cati au scris despre modelul C4. sincer m-am ingrozit.
- nicum
- Moderator
Nu doar datorita prejudecatilor, dar fi sigur ca astea contribuie mult. E de asteptat ca probleme la C5 sa fie mai putine, pentru ca sint si mai putini proprietari. In plus marea majoritate a lor sint aduse SH de afara, si nu cumparate aici.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
problemute la C5
indiferent, chiar si second, la C4 sunt aproape 50 de pagini in care s-au scris probleme, la C5 vad ca nu a spus nimeni nimic deocamdata. sa inteleg ca am o masina super fiabila?
problemute la C5
eu am un C5 din 2003 asa ca sunt un pic mai linistit iar cand vad ca nimeni nu spune ca are vreo problema imi vine sa ma pup singur ca mi-am luat o asa masina
problemute la C5
cei care au C5 sa inteleg ca au tot felul de probleme numai cu masina nu?
- nicum
- Moderator
De cind s-a initiat topicul, nu se discuta despre nici o problema mai mica sau mai mare a lui C5, ci numai generalitati. S-a ajuns la subtilitati intre diversi membrii si la masina franceza vs masina germana.
Daca nu reveniti on-topic, o sa ma apuc sa sterg posturi sau o sa inchid topicul si o sa va suparati pe mine.
Daca nu reveniti on-topic, o sa ma apuc sa sterg posturi sau o sa inchid topicul si o sa va suparati pe mine.
problemute la C5
ai mare dreptate si tocmai asta am subliniat si eu... ca nu exista probleme la C5, cel putin cei care sunt membrii aici nu au probleme si imi exprimam multumirea ca am o asemenea masina.