Consum 0l/100km sau 0l/h posibil, ori ba?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Mar 19-Sep-2006 23:20

Fratilor explicati va rog cum va arata voua computeru 0? mie incepe sa afiseze doar dupa 30 km/ora la fel e si la voi? sunt uimit ca mie sub 2.5l/100 nu mi-a aratat niciodata.....
iluminati-ma va rog :roll: :?:

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Mar 19-Sep-2006 23:21

exact !
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Mar 19-Sep-2006 23:23

exact ce? azi nu inteleg .... ca miam pierdut toata ziua la politie si multi nervi in urma unui eveniment dar nu este topicul potrivit pentru asta.

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mie 20-Sep-2006 12:17

Kerekash_KRK scrie:Fratilor explicati va rog cum va arata voua computeru 0? mie incepe sa afiseze doar dupa 30 km/ora la fel e si la voi? sunt uimit ca mie sub 2.5l/100 nu mi-a aratat niciodata.....
iluminati-ma va rog :roll: :?:

si mie mi-a aratat computerul de bord consum instantaneu 0. La 130 km/h ridica piciorul de pe gaz, si ai sa vezi ca in scurt timp consumul instant scade pana arata 0. nu e o mare filozofie. ce-i drept eu am diesel si cade mai greu la viteza. oricum acel 0 este o eroare de computer care probabil derutat de consumul f. mic pune 0. este foarte logic. acum mi-am setat consumul sa-mi arate in km/l. mai fac manevra sa va spun cati km imi spune ca as putea sa fac ... eventual iau si pe cineva in dreapta sa faca o poza. daca te iei dupa acel instant poate ai surpriza sa vezi ca te duci la mare cu un litru de gaz. mici ierori

florin_budea
pasionat

Mesajde florin_budea » Mie 20-Sep-2006 19:24

La cele pe Benzina-Ca sa va dati seama daca motorul consuma in timpul franei de motor nimic mai simplu si prin asta risc sa ma repet- cel mai bine mergi in plan orizontal, accelereaza pana la cat vrei, lasa in frana de motor un timp dupa care opreste motorul (ai grija sa nu blochezi volanul)-daca dupa oprirea motorul se simte o infranare mai mare este clar- motorul consuma si in frana de motor. Ce atata mare filozofie.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 20-Sep-2006 22:40

Daca nu v-am spus va repet: cind am mers in Germania si m-am dat cu un 116i, la consumul instantaneu zicea 0.0l in urmatoarele conditii:
- masina in viteza
- piciorul ridicat de pe accleratie
- turatie motor peste ~ 1500
Va spus si Catalin ca este un feature existent si pe injectii de acum 20 de ani.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Mie 20-Sep-2006 22:58

Totusi eu cred ca ar fi bine sa concluzionam acest subiect!
Deci: Consumul de combustibil in frana de motor nu este chiar 0 curat, acesta oscileaza in functie de modelul motorului intre 0.0 si 1.0 l/100km. Afisajul instant al computerului de bord se azeaza destul de greu asa ca este necesara o viteza destul de mare astfel incat sa existe suficient timp ca afisasul sa arate 0. Conditiile necesare ca sa existe acest consum au fost spuse in mesajul anterior de nicicum.
Propun daca tot este legat de consum si daca suntem asa macinati de acesti bani pe care ii papa titiul nostru sa gasim modalitati, cum ne putem perfectiona noi stilul de condus spre un consum mai bun. Pentru mine deja treaba cu consumul nu mai este legat de financiar, dar mai degraba a devenit un sport (cum spunea si ala care a scos consum pe fabia 2l/100). Pentru aceasta cred ca ar fi nevoie de parerea si sfaturile membrilor clubului.
Ce parere aveti?

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Mie 20-Sep-2006 23:32

Sunt de acord, trebuie sa concluzionam. Subiectul asta are toate sansele sa continue la nesfarsit in acelasi stil.
Concluzia insa ar trebui sa fie cea spusa de toti cei care au ceva in comun cu tehnica sistemelor de injectie.

TOATE sistemele de injectie moderne taie COMPLET alimentarea in frana de motor si o restabilesc la atingerea unei turatii prestabilite, sau la apasarea acceleratiei. Asta inseamna consum 0 in acele conditii. Este o functie implementata atat pentru reducerea consumului, cat si pt reducerea poluarii.
Computerul de bord arata 0 doar dupa cateva secunde de frana de motor continua, pentru ca nu arata valoare instanatanee ci o medie pe cateva secunde. Nu de alta, dar s-ar speria poporul daca ar arata 50-60% in momentul in care lipesti pedala de mocheta :) Cei de la BMW si VW se pare ca nu sunt totusi speriati de acest aspect, computerele acestor masini avand un refresh de sub o secunda. Spre exemplu, Golf 5 Gti arata 99L% in accelerarea la podea si 0 imediat ce intrii in frana de motor.

Cat priveste reducerea consumului...trebuie sa tinem seama ca relanti-ul este regimul cu randamentul cel mai mic la un motor cu ardere interna astfel incat cel mai mare procent de reducere il obtii in oras daca opresti motorul la fiecare stop. Nu degeaba s-au chinuit unii producatori sa faca sistemele stop-start care ating procente de 15-20% reducere. Problema e ca ce economisesti pe combustibil dai dupa un timp pe inlocuiri de piese.
La drum, cea mai buna metoda este evitarea accelerarilor inutile, practicand un stil cat mai cursiv, si mentinerea unei viteze rezonabile, pentru ca frecarea cu aerul creste exponential fata de viteza.

Înapoi la “Diverse”