Am cumparat un mountain bike Merida MATTS Special Edition de la un prieten, care cand mi-a dat-o (e ca noua, a mers de doua ori cu ea) mi-a zis: nu stiu sa-ti explic nimic la ea, uita-te pe site

probl 1. Nu gasesc site Merida romania.
Sa va spun acum de experienta mea de biciclist: in total cred ca am vreo 3 ore de mers in total cu bicicleta, jumate cand aveam vreo 5 ani si mergeam pe d-aia cu roti ajutatoare, am cazut si m-am lasat de acest sport si jumatate acum un an cand si-a luat prietena mea MB (ca cea primita cadou de Nastase de ziua lui, un First Bike rosu-negru) cand am invatat si eu sa-mi tin echilbrul cat de cat pe bicicleta (nu pretind ca stiu sa merg pe bicicleta, sunt departeeeee de lucrul asta).
Bicicleta este super TARE, e ca si cum am trecut din xsara mea in VTS (desi inca nu m-am urcat in VTS

Are 8 viteze, amortizoare pe fata Mannitou, cadrul nu este in Y (cum sunt majoritatea bicicletelor de prin magazine) pe partea stanga are un selector cu 3 pozitii (1,2,3) care nu stiu ce rol are, asta ar fi probl. 2.
Problema 3 este legata de echiparea bicicletei, care a venit cheala: nu are : claxon, oglinda, far, stop, reflectorizante, aparatori, tija suport

Ce-mi recomandati la faruri? Am vazut cu baterii, dar am vazut si dinam de vanzare, care-i solutia cea mai buna?In afara de sursele de mai sus imi puteti recomanda alte magazine specializate in accesorii de biciclete?
Problema 4: Echipament de protectie? SE justifica?Intentia mea este sa pedalez 1-2 ore pe zi in parcul Herastrau, plus in concedii la munte pe drumuri usoare (gen Busteni-Gura Diham).Cand voi capata ceva experienta probabil voi incerca si ceva offroad, dar nu e cazul acum.
Problema 5: Portbagaj masina (nu am) si suport pentru 2 biciclete.La RackRoofLand am gasit portbagaj pt xsara la 160 eur +tva si suport bicicleta la 105 eur +tva parca.Alte optiuni?
Problema 6: Astept sfaturi legate de acest sport, hint-uri DAR si observatii/sfaturi din experienta voastra ca biciclisti pe drumurile cu soferi (sau ce obliga/invata/recomanda Codul Rutier pentru biciclisti).
Astept sugestiile/sfaturile voastre cu MULTA speranta, recunosc SUNT VARZA deocamdata la biciclism.
Multumesc frumos.
PS Ce presiune se recomanda sa am in pneuri? am 105 kg

PPS