Neplaceri In Traficul Pitoresc

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 22-Sep-2006 16:56

un singur lucru am de spus: luati-va biciclete toti! :lol:
@adytzu: merci de lamurirea din regulamentul auto legata de schimbarea benzii, acu' o sa-mi fac si mai mult sange rau cand n-o sa-mi de voie mitocanii sa schimb o banda 8) .
Cosmin
high energy music expression

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Vin 22-Sep-2006 18:19

sunt putin in ceata cu articolul expus de adytzu
drum drept un sens 3 benzi eu circul pe mijloc iar in fata mea pe banda din stanga semnalizeaza unul ca vrea sa intre, io il las?
daca ala nici nu se asigura ca eu am viteza mult mai mare ca a lui, si da semnalizare si hop in fata mea? io incerc sa evit, dar sincer nu ies din banda mea nici mort (pt ca in secundele respective nu ai timp in general sa stii daca ai spatiu de degajare in lateral si poate izbesti pe altul) prefer sa il pocnesc pe individu caruia cica ar trebui sa ii cedez, cand el TREBUIE sa cedeze (la schimbarea directiei de mers cedezi, NU ai prioritate)
incerc sa expun cazuri cat se poate de reale, pe care poate reusim sa le lamurim toti.
nu e-alta dar de la patania din dimineata asta cand era sa se urce pe mine tirul incerc sa pun la volanul oricarei masini un handicapat (catalogand astfel participantii la trafic,am mereu becul aprins)
conceptia mea standard este de flux, unde toate decurg in anumite limite si sansele sa se petreaca ceva neobisnuit sunt reduse (de fapt este o mica particularizare psihologica a fenomenului de mase, miscari de mase, evolutii, extrapolari, etc...)
si normal cand apare vreun divergent din asta, care nu se incadreaza in flux imi sare tandara.
la intoarcerea de la servici unu cu x5 de pe banda 3 forta 2 si 1 ca sa intre pe o strada in care se intra de pe banda 1. :roll:
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Vin 22-Sep-2006 18:42

T.rac3Er scrie:sunt putin in ceata cu articolul expus de adytzu
drum drept un sens 3 benzi eu circul pe mijloc iar in fata mea pe banda din stanga semnalizeaza unul ca vrea sa intre, io il las?

Sã nu uitãm de obligativitatea de a semnaliza cu minim 50m Înainte de a efectua manevra - pe ideea de a putea sã Îl observi ºi sã ÎÞi adaptezi viteza În consecinÞã.

iulian_taranu
simpatizant

Mesajde iulian_taranu » Mar 26-Sep-2006 13:07

sunt pe deplin de acord. nesimtirea romanului in trafic tinde catre infinit. aveam o parere foarte proasta de circulatia din bucuresti. insa am facut de curand un drum in buc. si am vazut ca se circula mai civilizat decat la noi in constanta. daca aveti drum in cta feriti pe urmatorii in ordinea: soferi de maxi taxi, taximetristi super nesimtiti care blocheaza traficul si parcheaza in dublura, si smecheri cu mertane si 2 kg de aur la gat ca asa au vazut ei ca se circula prin europa. sa nu mai vorbim de tot felul de blonde si nu numai care nu stiu cum si-au luat permisul de conducere....

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Mar 26-Sep-2006 13:14

daca tu ai vazut ca in buc se circula civilizat cand ai ajuns in buc? cumva noaptea....? ca in rest n cam ia draq si pe noi si cu constanta ai dreptate cel putin pe timpu verii mai bine o iei pe jos ca sunt stransi soferi din toate colturile tarii si nu numai .....
Acum am o intrebare pentru toti ... ce parere aveti de faptul ca inca odata romanul se declara sclav si prefera sa trimita capitala in infern pentru a putea pupa in fund alte natiuni? la urma urmei de mult timp exista coloane oficiale si se opreste traficul cand trec acestea fara a fi nevoie sa blocheze pentru 3 zile intregi toata arterele principale.....

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 26-Sep-2006 13:16

iulian_taranu scrie:sunt pe deplin de acord. nesimtirea romanului in trafic tinde catre infinit. aveam o parere foarte proasta de circulatia din bucuresti. insa am facut de curand un drum in buc. si am vazut ca se circula mai civilizat decat la noi in constanta. daca aveti drum in cta feriti pe urmatorii in ordinea: soferi de maxi taxi, taximetristi super nesimtiti care blocheaza traficul si parcheaza in dublura, si smecheri cu mertane si 2 kg de aur la gat ca asa au vazut ei ca se circula prin europa. sa nu mai vorbim de tot felul de blonde si nu numai care nu stiu cum si-au luat permisul de conducere....

Heh, de Constanta stiam si eu ca e un dezastru p-acolo. Ma mir ca un constantean get-beget a ajuns sa spuna ca se circula mai bine in Bucuresti. Dar sa fim seriosi, si traficul din Bucuresti e o calamitate. Bucurestiul mai are insa scuza faptului ca sunt enorm de multe masini care merg pe niste strazi ce nu mai fac pur si simplu fata volumului urias de trafic. In Constanta insa se pare ca nu numarul masinilor e problema, ci densitatea de soferi nesimtiti pe metru patrat. N-am nimic cu soferii constanteni care circula regulamentar. Vreau sa cred ca mai sunt inca astfel de soferi acolo. Dar merg in fiecare an cam 2 saptamani cu masina in Constanta si trebuie sa recunosc ca lucrul asta e o piatra de incercare pentru nervii mei.

bop_78
simpatizant

Mesajde bop_78 » Mar 26-Sep-2006 13:48

ahhh... ce razboaie am avut azi.
Mai intai ar trebui sa spun ca cei care depasesc o coloana de masini pe contra-sens si cei care-si schimba directia de mers (pe banda mea) fara sa semnalizeze sunt pe primul loc in topul preferintelor mele.
Si azi am intalnit doi dintre ei. Amandoi depasind coloana si apoi incercand sa reintre prin fata mea.
Primul a inteles din prima si a renuntat, incercand sa reintre in fata celui din spatele meu.
Cu al doilea a fost mai haios. La bariera dinspre Pipera (venind pe Petricani) mai multi curajosi mergeau pe contrasens. Unul a incercat sa intre in fata mea si nu a renuntat pana cand mai erau cativa cm pana sa ne atingem. Si ca sa va dati seama pana unde poate ajunge culmea nesimtirii, cateva masini, printre care si "prietenul" meu si-au continuat drumul pe partea cealalta, insa prin dreapta celor care veneau din contrasens. Au format pur si simplu inca o banda de mers pe marginea cealalta a drumului.
Pur bucurestean, nu?

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Mar 26-Sep-2006 13:57

sa te uiti la stiri ca probabil in scurt timp o sa il ezi si pe "prietenul tau" pe acolo ... da la ora 5... :lol: Da ai mare dreptate, se grabesc ca prostii pentru ca in general nu ajung mai repede, doar incurca mai mult si sunt absolut inconstienti.... Eu asta am patito cel mai rau, nu in buc... pe autostrada soarelui asta vara cand sensurile de mers nu erau delimitate si un bou s-a bagat in depasire pe contrasens si venea vertiginos spre mine, eu am pus frana, am oprit masina complet, si stateam cu picioru infipt in frana si sincer asteptam sa intre in mine :shock: si a reusit in ultimul moment sa se bage la loc dar ma uimit faptu ca nu se lasa nici de-al draq sa incetineasca si sa se bage inapoi... daca nu opream complet cred ca acum petreceam cu viermii la 2 m sub pamant... (norok ca nu a fost si cineva in spatele meu cand am pus frana)

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 26-Sep-2006 14:17

Apropos de mers mai civilizat in Bucuresti decat in Constanta.
Nu neaparat ca se circula mai bine....dar mai civilizat cu siguranta. Si cand zic civilizat ma refer la: dai semnal stanga/dreapta te vede ala din spate si te lasa sa te bagi...daca nu toti dar macar 8/10 tot te lasa...
Sau vrei sa iesi dupa o straduta, sa intorci etc etc, in Bucuresti te mai lasa vreunu sa faci manevra, pe cand in Cta, nu prea vezi asa ceva...
Cam asta e ideea cu Constanta, nu te-ar lasa sa te bagi nici de-ai dracu ce sunt, mai ales daca te vad cu nr de Buc.

PS: Eu sunt din Cta, dar cand vine vorba de ale condusului, nu iau apararea :D.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 27-Sep-2006 10:24

Uitati-va ce se intampla undeva in India...si sigur o sa va schimbati parerea despre cum se circula in Bucuresti :D

http://video.yahoo.com/video/play?vid=4 ... 83&cache=1

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mie 27-Sep-2006 10:54

e jenant totusi sa ne comparam cu india. am amici care au vazut "live" traficul de acolo si mi-au spus ca daca cumva ti s-a stricat claxonul, tragi pe dreapta si il repari sau lasi masina acolo, pentru ca altfel esti "mort" in trafic.

...totusi, sa ne comparam cu india !

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 27-Sep-2006 11:03

matrixu, nu cred ca vrei sa ne comparam cu India si nu cred ca la Helsinki se circula ca la indieni sau alti asiatici, care au sarit direct de la coliba la masini si scutere :evil: Si in orice caz nu cred ca asta poate fi un model, decit poate la rubrica "asa NU".
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Mie 27-Sep-2006 11:08

Da in india, eu cred ca as prefera pe jos... Oricum, sincer sper ca romania tine spre standarde occidentale si sa incercam o educatie mai buna! Sub sloganul "se poate si mai rau ca la noi" nu motiveaza pe nimeni sa incerce sa fie ceva mai prudent si in nici un caz se se produca o schimbare (spre bine). Oricum eu unu iti multumesc pentru linkul dat, si de acum sunt sigur ca nu am ce sa calc in india. :wink:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 27-Sep-2006 11:12

Bre da ce-ati mai sarit pe mine.....
Am pus un link sa vada ochii lumii ce se intampla si prin alte parti, ca se poate si mai rau decat in Bucuresti...
Nu comparam Romania cu India, sau Bucurestiul cu vreo mizerie de oras de acolo...era asa sa ne mai "destindem" putin dupa esecul de aseara...

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Mie 27-Sep-2006 11:15

Eu cel putin nu team atacat si chiar a fost amuzant... si chiar recomand sa vedeti si retul fimuletelor de acolo cu tag-ul traffic.... f amuzante

edit: oameni buni va doresc atat de mult norok pe viitor in trafic la fel ca omu asta http://video.yahoo.com/video/play?vid=5 ... cd4.541536

Înapoi la “Diverse”