suspensie spate

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Dum 10-Sep-2006 16:48

Vezi cĂŁ primul P e presiunea, al doilea e puterea. AceeaÂşi notaĂžie, alte noĂžiuni.

PS. Treaba mea ce am fost :twisted:

seridan
pasionat

Mesajde seridan » Dum 10-Sep-2006 20:22

Costin scrie:mi s-a intamplat o chestie ffff buna
si eu eram stresat de zgomotul pe care il facea masina cand era incarcata si treceam peste denivelari
dar...
ieri am fost la vulcanizarea unde ma duc de obicei si am golit rotile de aerul francez cu care a venit masina :D si am bagat azot de romania, la presiunile exact ca cele scrise pe stalp ( 2,4 si 2,1 )
surpriza : nu mai troncane :o
nu stiu daca era presiune prea mare pe spate, sau daca e de la azot ( nu cred ca are vreo legatura ), dar va spun ca s-au redus zgomotele 80% cel putin
testati si voi, astept impresii :shock:

ªi eu am azot. Zgometele suspensiei s-au atenuat. În plus anvelopele nu se mai încãlzesc ºi presiunea se menþine mai mult timp.
Operaþiunea am fãcut-o la SAMA. În plus verificarea presiunei ºi completarea azotului este free.

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Dum 10-Sep-2006 20:57

seridan scrie:Operaþiunea am fãcut-o la SAMA. În plus verificarea presiunei ºi completarea azotului este free.

Poti sa detaliezi putin partea cu verificarea si completarea azotului free? Cat timp iti ofera aceasta optiune (la nr de km, la o anumita perioada)? Daca faci pana iti incarca tot free? :P
Fun Citroen

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Dum 10-Sep-2006 21:10

mie nu mi se pare normal ca la alte masini care nu sunt umflate rotile cu azot sa nu fie cu probleme iar la a mea sa-i pun azot doar ca sa se atenuieze din zgomot.eu vreau sa le umflu normal si sa nu se auda nimic asa cum trebuie.Asta e doar o chestie de amagire cu azotu ca problema reala tot o sa existe si de ea ar trebui sa se ocupe cei de la citroen.

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Dum 10-Sep-2006 21:40

so... apropos de incalzire, e adevarat, pneurile nu se incalzesc la fel de tare cu azot... aici e vb in primul rand de rulare pe timp de vara cu viteze mari (aici nu intra prea mult in discutie viteze de 100-120/h)
Presiunea nu variaza ca la aer.
Oxidarea in interior a jentii nu are loc ca in momentul in care e aer in pneuri (nu exista acel O)
Si se zice ca reduce posibilitatea exploziei pneurilor, dar nu e aplicabil pe drumurile din ro :)
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 11-Sep-2006 06:23

seridan scrie:ªi eu am azot. Zgometele suspensiei s-au atenuat. În plus anvelopele nu se mai încãlzesc ºi presiunea se menþine mai mult timp.

Daca troncanea cu aer va troncani si cu azot, presiunea tot aia e iar viscozitatea aerului e cam apropiata de cea a amestecului de azot-argon (ca doar nu le aveai umflate cu apa pina acum). Poate cind aveai aer aveai presiune mai mare (eu cind mi-am ridicat masina a venit cu 2.4 pe spate si 2.5 pe fata, a trebuit sa le mai dau drumu).

seridan scrie:Operaþiunea am fãcut-o la SAMA. În plus verificarea presiunei ºi completarea azotului este free.

Da... buni bajeti astia cu penumix sau cum se cheama. Cred ca majoritatea (sau toti) ofera asta.

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Lun 11-Sep-2006 11:15

eu le-am dez-umflat de tot si cand sa-mi bage aerul s-a stricat instalatia de azot si pana la urma le-am umflat tot cu aer .... dar ce sa vezi, nici la mine nu mai troncane asa tare ! ... cred ca nu are legatura cu azotul ci doar cu faptul de a dez-umfla si umfla la loc rotile - sau poate e aerul francezilor nasol !

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Lun 11-Sep-2006 16:42

@regedit: ai vazut cumva cat era presiunea pe spate inainte? :?:
fosta Xsara II, 2001, 1,6 16v bleu

Alex Motan
pasionat

Mesajde Alex Motan » Lun 11-Sep-2006 23:38

SE AUDE NASPA TARE!!! :lol: ce sa mai. nu am crezut ca ar fi vreo vina a suspensiei, am zis ca e asa proiectata sa stea mai bine pe gropi, dar cred ca pana la urma am sa imi pun arcuri sport de la h&r k sa termin balciul.

......................................
C4 VTS 180bhp negru.

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mar 12-Sep-2006 13:09

Costin scrie:@regedit: ai vazut cumva cat era presiunea pe spate inainte? :?:

din pacate nu, dar dupa ce au fost dezumflate si re-umflate s-a simtit o imbunatatire majora in diminuarea zgomotului la spate !

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Vin 22-Sep-2006 20:57

e altceva cu azot, mi-am pus in seara asta si parca simt altfel masina 8)
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

colegu
pasionat

Mesajde colegu » Sâm 23-Sep-2006 11:55

Alex Motan scrie:SE AUDE NASPA TARE!!! :lol: ce sa mai. nu am crezut ca ar fi vreo vina a suspensiei, am zis ca e asa proiectata sa stea mai bine pe gropi, dar cred ca pana la urma am sa imi pun arcuri sport de la h&r k sa termin balciul.

......................................
C4 VTS 180bhp negru.

la drum cu gropi suspensia e mai nasoalĂŁ ca la un logan,dar pe drum bun ĂŽn curbe(fĂŁrĂŁ esp) este de 3 ori peste logan(la aceeaÂşi vitezĂŁ ai impresia cĂŁ eÂşti ĂŽn vapor - te ia cu furnicĂŁturi pe Âşira spinĂŁrii).

n-avem noi drumuri,asta-i beleaua,ºi ceea ce e ºi mai enerveant e cã cretinul de primar tot monteazã niºte dâmburi În apropierea trecerilor de pietoni,care nici mãcar marcate nu sunt,iar semnele de circulaÞie sunt mascate corespunzãtor de copaci :evil:

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Sâm 23-Sep-2006 12:20

cea mai nashpa chestie mi s-a intamplat aseara cu damburile cretine... am intrat la carefour in baneasa dar dinspre pipera si am uitat ca au pus prostii damburile ... NEMARCATE... niste porcarii inainte de primul viraj. in unele locuri ele sunt bune, dar sunt zeci de damburi fara sa fie inainte de trecere

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Sâm 23-Sep-2006 14:16

are dreptate colegu raportat la logan. ma intrecem cu unu modificat (nu stiu in ce masura la motor) I-legal prin oras si l-am luat pe exterior. :lol:
bai si avea omu niste tobe de ziceai ca are peste 200cp :lol:
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Sâm 23-Sep-2006 15:37

Pai nu degeaba exista Borla acolo la voi la Pitesti :))

Înapoi la “Probleme C4”