salut! fratilor, vreau si eu niste sfaturi apropos de C3...

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

sorindeea
just curious

pt laremia

Mesajde sorindeea » Mie 27-Sep-2006 11:55

multumesc de incurajari...m-am hotarat, fratilor! maine m a duc la focsani si dau avansul...sper sa fie cu noroc...inca nu m-am hotarat la motorizare si combustibil...mai astept sfaturi in privinta asta pana diseara, va rog...oricum, trag spre benzina, parca...

vldst
pasionat

Re: pt laremia

Mesajde vldst » Mie 27-Sep-2006 12:13

sorindeea scrie:multumesc de incurajari...m-am hotarat, fratilor! maine m a duc la focsani si dau avansul...sper sa fie cu noroc...inca nu m-am hotarat la motorizare si combustibil...mai astept sfaturi in privinta asta pana diseara, va rog...oricum, trag spre benzina, parca...

Felicitari, sa fie intr-un ceas bun! Dupa cum am spus si mai sus, daca nu vei face multi km cu ea, poti sa-ti iei linistit motor pe benzina. Avantajele diesel-ului sunt cuplul mai mare la turatii mai mici si un consum ceva mai redus (nu e o diferenta enorma totusi fata de benzina). Daca iti raman bani, mai bine ii investesti in alte optiuni (clima, radio CD, etc). Te sfatuiesc sa-ti iei versiunea SX, care e nitel mai dotata decat versiunea X (are in plus airbag-uri laterale, proiectoare de ceata, un display central mai mare pe care ai ceasul, temperatura exterioara si computer-ul de bord, tapiserie velur cu cotiere la scaunele din fata). Diferenta de pret intre versiunea X si SX a fost in cazul motorizarii mele, 1.4 HDi, de cam 220 de Euro. Eu zic ca merita SX-ul. Incearca sa negociezi cu dealer-ul si niste bonus-uri (covorase, alarma, trusa medicala, triunghiuri, extinctor sau alte optiuni). Nu lasa impresia ca esti foarte hotarat sa iei masina, pentru ca s-ar putea ca dealer-ul sa te trateze pe post de "victima sigura". Bafta si s-o stapanesti sanatos!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mie 27-Sep-2006 12:22

Buna alegere.
Recomand motorizarea de 1,4i 16v. Versiunea SX plus ABS si EBD. Si daca exista posibilitatea cutiei sensodrive este cu atat mai bine ;)

sorindeea
just curious

Mesajde sorindeea » Mie 27-Sep-2006 12:40

pai diferentele imi convin...o sa merg pe SX atunci... multumesc pt sfaturile legate de accesorii...am sa ma dau indecis ;)

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 27-Sep-2006 12:48

sorindeea scrie:pai diferentele imi convin...o sa merg pe SX atunci... multumesc pt sfaturile legate de accesorii...am sa ma dau indecis ;)

Neaparat sa faci asa. Incearca sa obtii cat mai mult de la ei. Nu te gandi ca ei iti fac tie un favor, gandeste-te ca tu le faci lor un serviciu pentru simplul fapt ca te intereseaza oferta lor. Daca nu merge figura cu unul dintre agentii de vanzari, poate merge cu altul, asa ca incearca cu mai multi. Eu zic ca au de unde sa lase, problema e sa stii cum sa-i iei :D

sorindeea
just curious

Mesajde sorindeea » Mie 27-Sep-2006 12:52

ok.. de versiunea de 1.1 i ce spuneti? are cineva?
asa, ca idee

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 27-Sep-2006 12:53

sorindeea scrie:ok.. de versiunea de 1.1 i ce spuneti? are cineva?
asa, ca idee

E buna DOAR pentru oras. In regim extra-urban trebuie forjat bine motorul ca sa scoti ceva din el.

sorindeea
just curious

Mesajde sorindeea » Mie 27-Sep-2006 12:59

imi inkipui...eram doar curios...oricum am sa ma indrept spre SX-ul de la 1.4

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 27-Sep-2006 13:07

sorindeea scrie:imi inkipui...eram doar curios...oricum am sa ma indrept spre SX-ul de la 1.4

E o alegere buna, care se preteaza bine atat pentru mersul in oras, cat si in afara. C3 e totusi o masina de o tona, cam cat are si Logan-ul, o masina neobisnuit de usoara pentru dimensiunile ei exterioare. Daca Logan-ul se descurca bine cu un motor de 1.4 pe benzina, 8 valve si 75 de CP, cu specificatii identice cu ale motorului de pe C3, nu vad de ce buburuza nu ar face fata foarte bine cu aceeasi motorizare. Iar Logan-ul e o masina care datorita spatiului mai generos decat la C3 poate fi incarcata mai mult, deci C3, la o sarcina maxima mai redusa decat la Logan, n-ar avea de ce sa nu ofere satisfactie.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”