Problema sau nu ?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

laremia
simpatizant

Problema sau nu ?

Mesajde laremia » Vin 29-Sep-2006 11:24

Datorita faptului c-a fost vreme ploioasa si intunecoasa ieri , asteptand sa se domoleasca putinel ploaia am remarcat ca-mi arde beculetul de la reglare proiectoare chiar daca cheia era scoasa din contact. Am tras o fuga si acum sa ma conving daca este la fel. Ce-i drept, cu greu se observa din cauza luminii, dar arde in continuare. Ce ziceti, este problema sau nu ?
Va multumesc!

vldst
pasionat

Re: Problema sau nu ?

Mesajde vldst » Vin 29-Sep-2006 11:28

laremia scrie:Datorita faptului c-a fost vreme ploioasa si intunecoasa ieri , asteptand sa se domoleasca putinel ploaia am remarcat ca-mi arde beculetul de la reglare proiectoare chiar daca cheia era scoasa din contact. Am tras o fuga si acum sa ma conving daca este la fel. Ce-i drept, cu greu se observa din cauza luminii, dar arde in continuare. Ce ziceti, este problema sau nu ?
Va multumesc!

La mine face la fel. Noaptea il vezi cu siguranta mai bine cand e aprins. Cred ca beculetul cu pricina se stinge dupa ce "adoarme" COM-ul (calculatorul de bord), adica dupa vreo 2-3 minute cel mult.

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Vin 29-Sep-2006 11:36

Noaptea nu l-am remarcat, probabil din cauza pozitiei cumva ascunsa de volan. Ce-i drept la audi ard zeci de led-uri prin toata masina noaptea ca nimic nu ma sperie, dar asta numai cu contactul pus. M-am speriat sa nu fie vreun contact electronic imperfect si sa patesc ceva cu alimentarea,asa pe nepusa masa :).
Si este normal sa arda?

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Vin 29-Sep-2006 11:52

subscriu. nici eu nu m-am uitat insa ce se intimpla dupa ce adoarme com-ul. dar parca nu e singurul, nu? sau mainsel??

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 29-Sep-2006 11:59

Pai la tine arde tot timpul becul ala? La mine se stinge cand COM-ul opreste si display-ul de pe bord (dispar kilometrajul total si cel zilnic). Eu zic sa faci asa:

1. Te duci la masina dupa ce ai lasat-o mai mult timp inchisa.
2. Te uiti atent pe geamul soferului fara sa deschizi inca masina (becul de la reglaj inaltime proiectoare trebuie sa fie stins).
3. Deschizi masina din telecomanda si usa soferului (pe bord apar kilometrajul total si cel zilnic, se aprinde becul cu pricina).
4. Lasi masina cel mult cateva minute, cu usa soferului deschisa, timp in care COM-ul, in lipsa altor evenimente externe (inchis / deschis usi), ar trebui sa "adoarma" si sa trimita la culcare si ceilalti consumatori, inclusiv becul. In momentul in care COM-ul "adoarme", ar trebui sa se auda un "clantz" discret de releu pe bord. Kilometrajul total si cel zilnic vor disparea iar si becul sa va stinge.

Eu zic ca e normal ca becul ala sa stea aprins pana "adoarme" COM-ul. Nu mi-e prea clar de ce au vrut francezii sa faca asa, dar ideea e ca la un moment dat mai trebuie sa se si stinga.

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Vin 29-Sep-2006 12:14

@vldst - sincer nu m-a interesat ce face dupa ce adoarme COM-ul. Voi face teste deseara. Multumesc de indrumari !

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Vin 29-Sep-2006 12:16

laremia scrie:@vldst - sincer nu m-a interesat ce face dupa ce adoarme COM-ul. Voi face teste deseara. Multumesc de indrumari !

N-ai pentru ce.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”