Problema la ambreiaj
Moderator: Echipa Tehnica
-
- just curious
-
- just curious
- WLD
- Admin CITROclub
- Masina: BX 16v '88 si 89
- 2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
- 3: Xsara 2.0hdi stage 1+
rufusgti scrie:S-a rezolvat problema prin inlocuirea placii de presiune . Suruburile erau strinse f bine.
S-a decalit "soarele"? N-am mai vazut asa ceva de pe vremea Oltcitului

Cand ai pus motorul de Xm ce cutie i-ai atasat? A lui, sau cea de Bx? Si ce ambreiaj, ca pe cutia de Bx nu cred ca poti pune mai mare de 215mm si ata de TCT e de 235 daca nu ma insel. ce-i drept nu am testat.
@nitro: trepidatii apar si cand e ceva in neregula cu placa de presiune si unele din lamele nu mai au aceeasi forta de apasare. Cand cuplezi treptat apar smuncituri pt ca placa nu apasa cu aceeasi forta pe toata circumferinta. De aceea am intrebat dc sunt stranse toate suruburile, e acelasi simptom.
Cutia e de P405 Mi16 cod BE1 cu tot cu volanta si ambreiaj complet de 215 mm.
Cea de pe XM nu se potrivea .Trebuiau modificate planetarele si sistemul de prindere. La XM ambreiajul are 230 mm si sigur nu intra pe cutiile BE1 sau BE3.
Nitro_od ..... toate operatiile de mecanica le fac personal (experienta de peste 10 ani) .Nimeni nu are voie sa puna mina pe masina mea. Placa de presiune poate cupla neuniform datorita "obosirii" soarelui ,daca sta nefolosita mult timp (1-2 ani) si in conditii de umezeala cand rugineste "talpa" care calca pe discul de ambreiaj si in urma slefuirii se deformeaza putin. DAR nu e o regula!
Cea de pe XM nu se potrivea .Trebuiau modificate planetarele si sistemul de prindere. La XM ambreiajul are 230 mm si sigur nu intra pe cutiile BE1 sau BE3.
Nitro_od ..... toate operatiile de mecanica le fac personal (experienta de peste 10 ani) .Nimeni nu are voie sa puna mina pe masina mea. Placa de presiune poate cupla neuniform datorita "obosirii" soarelui ,daca sta nefolosita mult timp (1-2 ani) si in conditii de umezeala cand rugineste "talpa" care calca pe discul de ambreiaj si in urma slefuirii se deformeaza putin. DAR nu e o regula!

Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp