Schimbarea modificarii: noul nou cod rutier

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Schimbarea modificarii: noul nou cod rutier

Mesajde nicum » Joi 05-Oct-2006 11:31

Mult prea iubitul nostru guvern a terminat de rezolvat toate problemele si a mai scos o "imbunatatire" la "noul" cod rutier proaspat aminat pentru 1 decembrie. Oare cite noi modificari vor mai fi pina atunci?
Articolul pe larg aici: http://www.gindul.info/articol_16659/to ... ranta.html
Ce au mai inventat Blaga & co: "conducatorul vehiculului, oprit la semnalul politistului, e obligat sa ramana in vehicul, cu mainile pe volan, iar ceilalti pasageri sa nu deschida portierele, respectand indicatiile politistului."
Inteleg ca politia are treaba cu nefericitul de la volan, dar cu pasagerii ce are? Si cam care ar fi indicatiile alea? Eu ma indoesc ca tiganii care merg cu bite de baseball si sabii ninja in masina le va pasa citusi de putin de ce zice legea si asa tot agaricii or sa fie victima abuzurilor.
Situatie ipotetica: presupunem ca domnul agent vrea sa vada extinctorul, triunghiul, trusa, etc. Cum facem, ca n-am voie sa cobor din masina? Mai mult, daca am miinile pe volan si ma opreste politia, nu pot nici macar sa deschid geamurile pentru ca as lua miinile de pe volan. Iar cum la BX seria I butoanele pentru geamuri sint intre scaune, probabil ca politistul o sa poata inclusiv sa ma impuste pentru ca i s-a parut lui ca vreau sa scot pistolul.... O mostra de inteligenta din parte baietilor care scot legi ori de cite ori se scoala cu fata la cearceaf.
Nu pot sa trec cu vederea faptul ca legea pleaca de la premisa ca "toti soferii ie infractori". Acum citeva zile au mai inventat o prevedere referitoare la numerele preferentiale care nu pot sa faca trimitere la institutii ale statului. Desi ministrul Blaga a dat asigurari, e limpede ca baietii vor sa fie siguri ca o masina cu SEN e intr-adevar a senatului si deci nu poate fi oprita si nu a vreunui agarici care a avut inspiratia sa isi ia un astfel de numar preferential.
Pentru mine e clar ca se creeaza cadrul legal pentru a permite unor baieti destepti sa fie deasupra legii si restul prostimii Dumnezeu cu mila (vezi ultima intilnirea a francofoniei care a creat haos pe culoarul respectiv). La stiri l-au dat si pe un turist englez (sau vorbitor de engleza) care a spus ca la el in tara nu se opreste circulatia cind trece coloana oficiala.

O alta noutate este obligativitatea purtarii centurii inclusiv pentru polisti, care cica se pot amenda intre ei :roll: Chiar as vrea sa o vad si pe asta. Astia se acopera intre ei, inclusiv in cazurile in care politisti beti manga o fac lata (vezi cazul polistului de la Pitesti care a acrosat printre altele si o masina de taxi). "Norocul" polistului cu pricina a fost ca taximetristul si-a chemat colegii prin statie si l-au urmarit pina cind a intrat cu masina intr-o curte si a facut-o praf. Ghinion si mai mare, presa a aflat si ea, si astfel polistul nostru care nu se putea tine pe picioare a ajuns erou la stiri.

O alta aliniere la normele "europene" e faptul ca "Administratorii drumurilor proaste raspund penal in cazul accidentelor produse din aceasta cauza". Este evident ca daca s-ar aplica chestia asta, administratorii cu pricina ar intra in 2 timpi si 3 miscari in faliment. Cumva administratorii = primariile?

"Punctele de penalizare se sterg dupa 6 luni, daca soferul nu mai comite contraventii". Ce noroc ca aceste minunate jucarii numite calculatoare pot primi o comanda si brusc si subit "cazierul" unui sofer poate deveni imaculat. Bineinteles, contra unei mici "atentii" unde trebuie :wink: Mai grav e ca sistemul poate functiona si invers, in sensul ca au fost cetateni care au primit acasa instiintarea de amenda in septembrie pentru o fapta comisa in mai :o
Si asa, te poti trezi ca ai acumulat peste 15 puncte si trebuie sa te duci sa iti depui carnetul, dar tu nu te duci pentru ca nu ai primit nici o instiintare si mergi in continuare senin. Nu-i asa ca vei avea o mare surpriza sa constati ca esti un mare infractor cind te va opri un politist pentru un motiv oarecare? Evident, treaba asta se poate aranja contra unei sume de bani numita "spaga" si careia noul cod ii lasa niste mari porti deschise :evil:

Alta modificare: "seful Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule a MAI, chestorul-sef Mihai Stancu, a precizat ca cei care vor dori de acum inainte sa urmeze cursurile unei scoli de conducere vor da o testare teoretica, urmand ca la examenul final sa poata opta pentru examinarea teoretica in limba materna sau una de circulatie internationala."
Si uite asa s-a mai facut un pas spre eliminarea limbii romane din administratie. Acum politistii vor trebui probabil sa invete tiganeste, maghiara, etc. Si probabil ca pe carnetul respectivului sofer va scrie tot in limba lui materna. Cit de "europeana" e prevederea asta e foarte limpede din moment ce in Franta nu exista "minoritati", ci doar cetateni francezi care sint obligati sa foloseasca limba franceza in relatiile lor cu statul. Ce limba vorbeste fiecare acasa e treaba lui.
M-am saturat de nemernicii astia pina peste cap. Nastase macar era baiat subtire si discret si mai stia sa mai aruce din cind in cind cite un ciolan la "prostime". Astia, nu au nici un fel de limite :vom: :vom: :vom:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Matrixu
pasionat

Re: Schimbarea modificarii: noul nou cod rutier

Mesajde Matrixu » Joi 05-Oct-2006 12:05

nicum scrie:Mult prea iubitul nostru guvern a terminat de rezolvat toate problemele si a mai scos o "imbunatatire" la "noul" cod rutier proaspat aminat pentru 1 decembrie. Oare cite noi modificari vor mai fi pina atunci?
Articolul pe larg aici: http://www.gindul.info/articol_16659/to ... ranta.html
Ce au mai inventat Blaga & co: "conducatorul vehiculului, oprit la semnalul politistului, e obligat sa ramana in vehicul, cu mainile pe volan, iar ceilalti pasageri sa nu deschida portierele, respectand indicatiile politistului."
Inteleg ca politia are treaba cu nefericitul de la volan, dar cu pasagerii ce are? Si cam care ar fi indicatiile alea? Eu ma indoesc ca tiganii care merg cu bite de baseball si sabii ninja in masina le va pasa citusi de putin de ce zice legea si asa tot agaricii or sa fie victima abuzurilor.
Situatie ipotetica: presupunem ca domnul agent vrea sa vada extinctorul, triunghiul, trusa, etc. Cum facem, ca n-am voie sa cobor din masina? Mai mult, daca am miinile pe volan si ma opreste politia, nu pot nici macar sa deschid geamurile pentru ca as lua miinile de pe volan. Iar cum la BX seria I butoanele pentru geamuri sint intre scaune, probabil ca politistul o sa poata inclusiv sa ma impuste pentru ca i s-a parut lui ca vreau sa scot pistolul.... O mostra de inteligenta din parte baietilor care scot legi ori de cite ori se scoala cu fata la cearceaf.

Pai e ca la americani, cand a venit politistul la geam trebuie sa ai geamul deschis si mainile la vedere...Eventual te impusca cand te scotocesti dupa hartoage...:lol:

Nu pot sa trec cu vederea faptul ca legea pleaca de la premisa ca "toti soferii ie infractori". Acum citeva zile au mai inventat o prevedere referitoare la numerele preferentiale care nu pot sa faca trimitere la institutii ale statului. Desi ministrul Blaga a dat asigurari, e limpede ca baietii vor sa fie siguri ca o masina cu SEN e intr-adevar a senatului si deci nu poate fi oprita si nu a vreunui agarici care a avut inspiratia sa isi ia un astfel de numar preferential.
Pentru mine e clar ca se creeaza cadrul legal pentru a permite unor baieti destepti sa fie deasupra legii si restul prostimii Dumnezeu cu mila (vezi ultima intilnirea a francofoniei care a creat haos pe culoarul respectiv). La stiri l-au dat si pe un turist englez (sau vorbitor de engleza) care a spus ca la el in tara nu se opreste circulatia cind trece coloana oficiala.

Nu prea cred ca asta e ideea ...cu toate ca nu ma mai mira nimic. Aici in Finlanda toate masinile autoritatilor, au numere specifice, si nimenu nu poate beneficia de acele combinatii de cifre si litere...S-ar putea sa fie o chestie europeana asta(habar n-am, zic si eu), care se va impune si la noi.
Oricum si inainte nu putea sa iti pui ce vroiai la masina, gen Pol, guv decat daca aveai pile...

O alta noutate este obligativitatea purtarii centurii inclusiv pentru polisti, care cica se pot amenda intre ei :roll: Chiar as vrea sa o vad si pe asta. Astia se acopera intre ei, inclusiv in cazurile in care politisti beti manga o fac lata (vezi cazul polistului de la Pitesti care a acrosat printre altele si o masina de taxi). "Norocul" polistului cu pricina a fost ca taximetristul si-a chemat colegii prin statie si l-au urmarit pina cind a intrat cu masina intr-o curte si a facut-o praf. Ghinion si mai mare, presa a aflat si ea, si astfel polistul nostru care nu se putea tine pe picioare a ajuns erou la stiri.

Asta e vrajeala de 3 lei, cand oi vedea io ca un politist este oprit de alt politist ca nu poarta centura, atunci inseamna ca s-a dus naiba coruptia...

O alta aliniere la normele "europene" e faptul ca "Administratorii drumurilor proaste raspund penal in cazul accidentelor produse din aceasta cauza". Este evident ca daca s-ar aplica chestia asta, administratorii cu pricina ar intra in 2 timpi si 3 miscari in faliment. Cumva administratorii = primariile?

Asta e cam peste tot in Europa, numai ca la noi nu stiu cine o sa raspunda...poate ala care a turnat asfalt la 40grade celsius vara..

"Punctele de penalizare se sterg dupa 6 luni, daca soferul nu mai comite contraventii". Ce noroc ca aceste minunate jucarii numite calculatoare pot primi o comanda si brusc si subit "cazierul" unui sofer poate deveni imaculat. Bineinteles, contra unei mici "atentii" unde trebuie :wink: Mai grav e ca sistemul poate functiona si invers, in sensul ca au fost cetateni care au primit acasa instiintarea de amenda in septembrie pentru o fapta comisa in mai :o
Si asa, te poti trezi ca ai acumulat peste 15 puncte si trebuie sa te duci sa iti depui carnetul, dar tu nu te duci pentru ca nu ai primit nici o instiintare si mergi in continuare senin. Nu-i asa ca vei avea o mare surpriza sa constati ca esti un mare infractor cind te va opri un politist pentru un motiv oarecare? Evident, treaba asta se poate aranja contra unei sume de bani numita "spaga" si careia noul cod ii lasa niste mari porti deschise :evil:

Pai hai sa nu ii mai consideram sau catalogam pe toti drept infractori, la fel cum ziceai tu mai sus despre noi, sa nu mai fim catalogati. Daca incearca sa se implementeze ceva, primul nostru gand ne duce la manarii,spagi si etc...
Eu nu cred ca sunt atat de tampiti incat sa se poata intampla ce zici tu cu amenda venita mai tarziu si etc...Fi sigur ca daca o comiti astfel incat e de luat carnetul iti vine imediat acasa instiintarea..

Alta modificare: "seful Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule a MAI, chestorul-sef Mihai Stancu, a precizat ca cei care vor dori de acum inainte sa urmeze cursurile unei scoli de conducere vor da o testare teoretica, urmand ca la examenul final sa poata opta pentru examinarea teoretica in limba materna sau una de circulatie internationala."
Si uite asa s-a mai facut un pas spre eliminarea limbii romane din administratie. Acum politistii vor trebui probabil sa invete tiganeste, maghiara, etc. Si probabil ca pe carnetul respectivului sofer va scrie tot in limba lui materna. Cit de "europeana" e prevederea asta e foarte limpede din moment ce in Franta nu exista "minoritati", ci doar cetateni francezi care sint obligati sa foloseasca limba franceza in relatiile lor cu statul. Ce limba vorbeste fiecare acasa e treaba lui.

Bullshit....mai scapa si ei de gura maghiarilor cu chestia asta..
M-am saturat de nemernicii astia pina peste cap. Nastase macar era baiat subtire si discret si mai stia sa mai aruce din cind in cind cite un ciolan la "prostime". Astia, nu au nici un fel de limite :vom: :vom: :vom:

Eee lasa-l pe Nastase...ca se duce el incet incet la conservatori si se face din nou mare...:D

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 05-Oct-2006 13:03

Da... si geamul sa nu fie deschis mai mult de 20 de cm ca se face curent si zboara spaga dintre degete (care se tine obligatoriu intre degetul mic si inelar al miinii stingi ca sa nu se intinda prea mult politistul).
Acum serios, daca am ghinionul sa nu mearga motorasul de la geam, daca deschid usa, ala o sa considere ca am vrut sa ma dau jos jos la el si nu a avut alta varianta decit sa am ciuruiasca. Parca vad un politist dind explicatii: "si atunci o matahala de 1.7m a vrut sa se dea jos la mine si conform regulamentului, l-am anihilat pe infractor."
Mi se par super stupide prevederile astea.
Scenariul pe care l-am dat se referea la luat carnetul din chestii cumulate, nu ca ai facut o contraventie care are drept pedeapsa suspendarea carnetului. Atunci fi sigur ca te vor opri, ca sigur le iese si lor ceva la faza asta.
Referitor la faza ca sustinerea testarii in limba materna, nu e nici un bullshit si nu cred ca statul national poate face obiect de negocieri cu nimeni. Sa nu uitam ca romanii din Ungaria (aia cit mai sint) nu au absolut nici un drept, legea ungara nu prevede nici macar notiunea de minoritate, pe cind aici au invatamint in limba materna platiti de stat la toate nivelele, incepind cu gradinita pina la facultate. Oricum, ungurii indiferent cite drepturi vor primi, nu vor fi multumiti niciodata. :evil:
Sa nu inteleaga cineva ca il regret pe Nastase sau mor de grija lui, dar astia chiar au un tupeu fantastic. Si Nastase il avea, poate chiar mai mare, dar cel putin stia sa fie discret.
Am zile in care dupa ce citesc presa, imi spun ca nu voi mai face iar aceeasi greseala. Dar dupa un timp, iar citesc ziarele.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 05-Oct-2006 13:16

Alta noutate in Cotidianul: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7 ... 790322e23d
"Soferii care au ramas fara permis de conducere il pot recupera numai dupa ce vor trece un test in fata politistilor, in care sa dovedeasca buna cunoastere a legislatiei, potrivit unei Hotariri adoptate ieri de Guvern, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG privind circulatia pe drumurile publice. „Restituirea permisului se va face numai dupa ce cel in cauza se va prezenta la politie unde va completa un chestionar de 15 intrebari. Este obligatoriu sa raspunda corect la cel putin 13 si poate da testul de cite ori vrea pina il trece“, a spus comisarul-sef Dumitru Jianu, directorul Directiei Politiei Rutiere."

Nici nu vreau sa imi imaginez ce izvor nesecat de spaga e chestia asta. De parca 3 luni pe bara nu ar fi de ajuns, acum ca sa-l iei inapoi trebuie sa mai dai un test. Evident asta nu e altceva decit o sperietoare pentru soferi: "Hai baiatu', cotizeaza, ca altfel dai la examene teoretice si tot nu le iei pina nu cotizezi" :vom: :vom: :vom:

"Pentru a proteja politistii, s-a decis ca soferul care este oprit la semnalul regulamentar al politistului rutier sau, dupa caz, al politistului de frontiera, sa fie obligat sa ramina in vehicul, cu miinile pe volan, iar ceilalti pasageri sa nu deschida portierele, asteptind indicatiile politistului."
De parca daca as vrea sa-l atac pe politist, m-ar impiedica tot regulamentul asta. :roll:

Asta e tare rau (desi am mai amintit de ea): "Politistii sint si ei vizati de noile reglementari, ei fiind scosi de pe lista celor care aveau voie sa conduca fara sa poarte centura de siguranta. „Ei vor fi verificati de alti politisti, care cu siguranta ii vor sanctiona daca ii vor prinde ca incalca legea“, a spus Jianu. Vor fi in continuare scutiti de obligatia de a purta centura taximetristii, instructorii auto, gravidele, cei care efectueaza mersul inapoi."
Propun un premiu de consolare pentru primul politist sanctionat ca nu a purtat centura :lol: :lol: Astia chiar ne cred idioti :!:

Si acum bomboana de pe tort, un articol din Cotidianul pe care o sa-l citez integral: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=7 ... cb832af767

O sa dam spaga cu dintii
de Bogdan Pacurar

„Buna ziua, sint agent principal de circulatie si va rog sa introduceti hirtia de un milion in talonul masinii fara sa va ridicati miinile de pe volan“. Asa va suna indemnul unui politist scrofulos, care tine neaparat sa ia spaga conform noilor norme de aplicare a Codului rutier, aprobate ieri in sedinta de guvern. Cind te trage agentul pe dreapta, noul regulament spune ca trebuie sa-ti pastrezi demnitatea, nu sa cobori imediat cu sa traiti, sefu’, hai, nu-mi salta carnetul, ca ma lasi fara piine. Si nici sa te duci tu la masina politiei, unde ti se completeaza amenda si unde, aplecat pe geam ca sa dai actele, ti se poate intimpla sa-ti scape o hirtie-doua de cinci sute de mii. Nu, tata, ramii in masina, cu spatele drept, cu miinile asezate corect pe volan, la ora 10 si 10, astepind indicatiile pretioase ale agentului. Masura este menita, chipurile, sa protejeze integritatea fizica a politistului. Totusi, daca ne gindim care este proportia dintre soferii-teroristi si soferii-spaguitori in Romania, parca nu e atit de periclitata viata agentului de circulatie. In schimb, pericolul spagii pindeste parsiv din fiecare portact, din fiecare talon intins sagalnic la control. Si-atunci, pentru ce sa tinem miinile pe volan? Poate pentru controlul unghiilor si al batistei, desi astea inca nu se pedepsesc cu puncte-penalizare in noul Cod rutier."

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 05-Oct-2006 13:23

corect, era discret, si dintr-o data a comis-o, cineva a fost cu urechea atenta si a dezvaluit-o pe matusa tamara...si aia era mica si batrana...noi muritorii navem tangenta cu nivelul alora...noi suntem la sapa si aia se plimba cu avioanele...
sunt curios alte prevederi..tre sa citesc mai in amanunt ce introduc bombalaii in noul cod...e ceva zis de foliile alea de se pun pe numere, astfel incat sa nu se vada pe camere...s-au inmultit la noi in pitesti smekerii cu asa ceva...nici cu okiul liber nu li se distinge numarul decat drept privit
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 05-Oct-2006 13:30

nicum scrie: Referitor la faza ca sustinerea testarii in limba materna, nu e nici un bullshit si nu cred ca statul national poate face obiect de negocieri cu nimeni. Sa nu uitam ca romanii din Ungaria (aia cit mai sint) nu au absolut nici un drept, legea ungara nu prevede nici macar notiunea de minoritate, pe cind aici au invatamint in limba materna platiti de stat la toate nivelele, incepind cu gradinita pina la facultate. Oricum, ungurii indiferent cite drepturi vor primi, nu vor fi multumiti niciodata. :evil:

Bullshit la ceea ce zic ei acolo, adica un mare rahat daca se intampla ce vor ei...nu bullshit la comentariul tau :P. Nu m-am exprimat eu bine..

Da uite ca nu m-am gandit la posibilitatea sa nu poti deschide geamul :P.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 05-Oct-2006 13:38

"de ce nu poti deschide geamul? ai ITP la masina? ia uite o amenda mica pt autovehicul nefunctional? cum, vrei sa ne intelgem? o spaga mica pt mine?! OK"
:lol:
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Joi 05-Oct-2006 14:18

Oameni buni, am si eu o mare nelamurire aici in noul cod. Sunt 6 clase de sanctiuni
1. 2 sau 3 puncte
2. 4 sau 5 puncte
3. de la 6 la 8 puncte
4. de la 9 la 20 puncte
5. de la 20 la 100 de puncte

Si mai scrie ca "contraventiile prevazute la clasa 5 se aplica persoanelor juridice"
Ce inseamna asta, ca daca am masina pe firma platesc mai mult??????
(CINE A SCOS CODU ASTA RUTIER NU ERA INTREG, si in plus cred ca avea 4 maini, 2 pe volan, una cu acte si una pt spaga)

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Joi 05-Oct-2006 14:21

E doar o incercare de a pune un pic de ordine in relatia militian-sofer, din pacate preluata cu copy/paste din legislatia altor tari, si probabil trecuta si prin filtrul unei traduceri nu extrem de inspirate. Din nefericire la noi s-a incetatenit un anume gen de relatie pornita de la un disrespect si o intoleranta reciproca, si nici 1000 de coduri rutiere nu vor reusi sa schimbe asta :?

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 05-Oct-2006 15:48

Nu e nici o incercare, e o noua bataie de joc, o alta lege facuta prost.
@Kerekash_KRK: daca ai masina pe firma, plateste firma. Daca firma e a ta, platesti tu.
Constat ca pina acum nimeni nu a sesizat abuzurile pe care le pot genera aceste noi reglementari. Este evident ca politistul nu are nevoie sa se apere in fata unui cetanean onest, in cazul in care un sofer ataca politistul, acesta este deja acoperit de lege daca face uz de arma, iar unul care are de gind sa atace un politist, nu se va impiedica de acest regulament.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 05-Oct-2006 16:04

Varianta noua (ultima, inainte de o noua modificare): http://www.revaromania.ro/forum/VideoRe ... a_noua.doc

Kerekash_KRK
simpatizant

Mesajde Kerekash_KRK » Joi 05-Oct-2006 17:39

Mda, masina e pe firma, si firma e a mea... Sincer ca firma spun doar acte, ca nu m-am ocupat deloc de ea si implicit venit = 0. Pai oricum sincer nu mi se pare normala chestia asta. cum o sa se intample? ca persoana fizica parchezi necorespunzator iti iei 2 puncte, ca persoana juridica, parchezi necorespunzator, iti iei 20? Nu pot sa inteleg logica lor? sau masina de firma se refera la acele masini gen camioane, tiruri samd....

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Joi 05-Oct-2006 18:36

belea mare chestia asta, la mine e mai simplu, masina pe pers fizica cu comodat pe pj :)
Totusi nu cred ca e corect in nici un caz acest lucru. Adik dak conduci o masina de firma ramai fara carnet din prima si daca conduci masina personala iei 2 puncte... hmmm
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 05-Oct-2006 20:33

@Kerekash_KRK citisem mai demult varianta ce trebuia sa iasa pe 21 septembrie..si parca detaliaza pe undeva pe acolo cum e cu punctele , tipurile de infractiuni si separarea PJ...
daca firma pe care ai luat masina nu face nimic, de ce ai luat masina, ca doar nu iti da statul tva...firma tre sa aiba ceva activitate, si din ce tre sa platesti la stat iti scade tva la masina...
fioecare punct valoreaza si ceva lei...deci daca iei 2 puncte mai dai si bani contravaloarea lor...undeva procent din venitul minim sau mediu..nustu de cand au amanat asta m-am sictirit cu noul cod, sau noul noul cod...daca mai amamna o data il fac noul noul noul cod rutier...
abuz al politistului ar fi sa i se dea prea multe imputerniciri cum ar fi capacitatea lui de a constata diverse aspecte tehnice, juridice & stuff...sa zica ca ai mers prea tare ca a auzit el...faze de genu, unde ii scuipi direct intre oki si le zici la revedere...

OPUS Workshop

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 06-Oct-2006 12:11

De asemenea, s-a decis eliminarea testului psihologic necesar obtinerii permisului de conducere, deoarece se suprapunea cu cel necesar pentru a frecventa cursurile scolii de soferi.

Faza asta e cea mai tare. Pana acum examenul de permis il luau toti prostii si retarzii. Acum o sa il poata lua si nebunii. :)

Înapoi la “Diverse”