Predare / primire masina

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

CosminMihai
simpatizant

Predare / primire masina

Mesajde CosminMihai » Mie 11-Oct-2006 15:10

Salut tuturor,
Maine urmeaza sa iau in primire masina si as vrea sa va rog pe toti cei care ati trecut prin aceasta faza sa imi spuneti cam cum s-a procedat in cazul vostru; la ce ar trebui sa fiu atent, ce sa nu accept din partea dealerului, etc. Este prima masina noua pe care o cumparam si as vrea ca totul sa decurga fara probleme.
Multumesc mult
Cosmin

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 11-Oct-2006 15:27

Probabil cĂŁ de prea multĂŁ emoĂžie te vei pierde de tot Âşi vei uita 90% din ce ĂŽĂži va spune dealer-ul :lol: Oricum, ĂŽn principiu Citroen nu dĂŁ Ăžepe, vei gĂŁsi roata de rezervĂŁ unde trebuie, uleiul la maxim, pneurile umflate :wink:

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Mie 11-Oct-2006 15:38

:D Sper sa nu ma pierd de emotie desi de-abia astept! Roata, cricul astea le-am vazut pt ca masina sta la ei in reprezentanta de cateva zile pt ca banca abia azi a aprobat creditul asa ca am vazut masina. Oricum l-am atentionat pe dealer ca vreau sa o vad si pe dedesubt asa ca o vizita pe rampa sigur va face! Ma gandeam la chestii ascunse care de regula pot scapa unui neavizat ca mine de ex. :P ; nu cred ca e cazul ca masina sa nu vina cu ceva trecut in comanda (lista de dotari + optionale) dar vreau sa ma asigur ...
Cosmin

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 11-Oct-2006 15:45

Fa-i si tu un control vizual, usile vezi sa se inchida usor (prin propria greutate sau cu un usor impuls), idem portbagajul, capacele sa fie bine fixate, daca ai jante aliaj iti trebuie antifurtul lur, doua chei, parca un card cu un cod de securitate, borseta cu actele si manualul masinii.Roata de rezerva, coarba, cric, vezi sa fie asezata bine sa n-o preseze suportul metalic pe care sta, dar nici sa nu fie prea lejera.
Iti recomand in seara asta sa dai o fuga pe la un hipermarket/cash&carry si sa-ti cumperi trusa medicala+triunghi+extinctor, ia-le cu tine maine ca nu stii niciodata.Daca le cumperi de la ATS platesti minim 30% adaos comercial si nu se justifica.Tot in hipermarket uita-te dupa huse/covorase, vezi ce-ti place deoarece acelea originale citroen au niste preturi...prohibitive sa zicem.Mai ia-ti si un parasolar si poate un deodorant auto.A, si lichid pentru spalarea parbrizului.
S-o stapanesti cu placere, fara probleme.
Bafta!
Cosmin
high energy music expression

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Mie 11-Oct-2006 15:52

Multumesc de raspunsuri,
trusa medicala, stingator, triunghi le am de la vechea masina (sunt nou cumparate cand am facut ultima oara ITP-ul), covorase la fel, sper sa se potriveasca, lichid de parbriz il iau maine, odorizant auto trebuie sa caut cea natural pt ca cele sintetice nu imi plac. Huse va trebui sa ii cumpar, asta e clar...
Multam'fain!

vldst
pasionat

Re: Predare / primire masina

Mesajde vldst » Mie 11-Oct-2006 16:03

CosminMihai scrie:Salut tuturor,
Maine urmeaza sa iau in primire masina si as vrea sa va rog pe toti cei care ati trecut prin aceasta faza sa imi spuneti cam cum s-a procedat in cazul vostru; la ce ar trebui sa fiu atent, ce sa nu accept din partea dealerului, etc. Este prima masina noua pe care o cumparam si as vrea ca totul sa decurga fara probleme.
Multumesc mult
Cosmin

Nu stiu cum e dealer-ul din Galati, dar ATS-ul mi s-a parut foarte expeditiv la momentul livrarii. Am mai scris despre asta pe forum. Mi s-au pus actele in brate, cheile masinii si gata. Ai grija si insista sa te lase sa inspectezi masina cel putin 30-45 de minute. E dreptul tau, in fond si la urma urmei cumperi o masina, nu un sac de cartofi. Eu venisem chitit in ziua livrarii sa verific masina pe toate partile, in punctele esentiale, nu la nivel de surub si piulita. Dealer-ul mi-a spus ca ei au verificat masina complet si cu asta basta. Ce-i drept n-am gasit lucruri in neregula pana acum la masina. Ba chiar am gasit niste piulite cu care se fixeaza pe sine scaunele uitate pe sub scaunele din fata. Le multumesc francezilor ca mi le-au oferit pe gratis. Cine stie, poate voi avea nevoie de ele. De uitat m-am uitat si nu lipseste nicio piulita la scaune. Cand am vazut prima oara piulitele alea m-am speriat. Ma intrebam cum de n-am aterizat cu scaunul in haion mergand cu masina pe o panta mai zdravana. Asadar sfatul meu e sa intorci masina pe toate partile inainte sa semnezi de predare-primire. Pentru ca daca constati dupa aceea ca lipseste ceva de pe masina, va fi greu sa mai faci scandal odata ce-ai semnat documentul cu pricina.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 11-Oct-2006 19:59

eu unul m-am emotionat...desi cica voiam sa fac o inspectie preliminara...venisem la sfarsit de program (dupa ce am terminat si eu) si naiba mai era pe-acolo, doar baiatul care s-a ocupat de mine...asa ca m-am urcat in masina, si am plecat... :lol: si-asa eram nerabdator
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Joi 12-Oct-2006 12:11

Multumesc de raspunsuri.
S-a ivit o alta intrebare acum...Dealerul mi-a spus sa am niste bani la mine, aprox 800 mii de lei pt nr de inmatriculare si pt asigurare.
Nu prea stiu daca e normal sau nu acest lucru? Poate ma lamuriti si pe mine va rog!

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 12-Oct-2006 12:59

CosminMihai scrie:Multumesc de raspunsuri.
S-a ivit o alta intrebare acum...Dealerul mi-a spus sa am niste bani la mine, aprox 800 mii de lei pt nr de inmatriculare si pt asigurare.
Nu prea stiu daca e normal sau nu acest lucru? Poate ma lamuriti si pe mine va rog!

Asigurarea RCA o acoperi din buzunarul propriu si, dupa cum banuiesc ca stii, nu poti iesi cu masina pe poarta dealer-ului fara asigurare RCA valabila. Cat despre numere, hmm... Eu n-am platit numerele provizorii la ATS. Cred ca au fost deja incluse in pretul masinii.

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Joi 12-Oct-2006 13:22

Multam...
Intreband in stanga si in dreapta am aflat ca desi le platesc initial aceste nr de circulatie provizorie banii se recupereaza in momentul in care le dai inapoi politiei.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 12-Oct-2006 13:28

CosminMihai scrie:Multam...
Intreband in stanga si in dreapta am aflat ca desi le platesc initial aceste nr de circulatie provizorie banii se recupereaza in momentul in care le dai inapoi politiei.

Da, daca platesti numerele cand iei masina, ar trebui sa le duci inapoi la dealer inainte sa-ti expire autorizatia. Daca dealer-ul iti da chitanta cu care au fost achitate numerele la Politie, atunci poti sa le predai chiar tu la Politie si sa-ti iei banii inapoi pe numere.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 12-Oct-2006 14:29

Si eu am fost obligat sa platesc 620.000 ROL pentru numere. Am primit o factura pe care scria contravaloare servicii inmatriculare.
Credeti ca pot recupera acesti bani?

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Joi 12-Oct-2006 14:34

Si eu am fost obligat sa platesc 620.000 ROL pentru numere. Am primit o factura pe care scria contravaloare servicii inmatriculare.
Credeti ca pot recupera acesti bani?

Nu cred ca ai platit atata pentru numere... Din ce am aflat eu numerele sunt undeva in jurul sumei de 10 ron maxim 20 ron. Cred ca ai platit asigurarea obligatorie auto acolo dar pot fi incluse si numerele (putin probabil avand in vedere ca asigurarea este de la aproximativ 65 ron in sus)

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 12-Oct-2006 14:59

vldst scrie:
Multumesc mult
Cosmin

Ba chiar am gasit niste piulite cu care se fixeaza pe sine scaunele uitate pe sub scaunele din fata. Le multumesc francezilor ca mi le-au oferit pe gratis. Cine stie, poate voi avea nevoie de ele. De uitat m-am uitat si nu lipseste nicio piulita la scaune. Cand am vazut prima oara piulitele alea m-am speriat. .

Si eu am gasit o piulita sub scaun la a mea, si asta chiar cand am ridicat-o. Am ajuns la service sa imi monteze numarul in spate, si i-am pus sa se si uite...se pare ca a uitat-o cineva p=acolo..

Pt numere provizorii nu am platit nici un ban, pt ca a platit dealerul, si numerele tot lui le-am predat.

Oricum mi se pare o mare hotie 62 RON pt inmatriculare provizorie..

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Vin 09-Mar-2007 08:50

Maine urmeaza sa iau in primire masina si as vrea sa va rog pe toti cei care ati trecut prin aceasta faza sa imi spuneti cam cum s-a procedat in cazul vostru; la ce ar trebui sa fiu atent, ce sa nu accept din partea dealerului, etc.
Cosmin

Intrarea in posesia masinii a fost foarte scurta. Dupa incheierea tuturor formalitatilor am inspectat masina aflata in parcare, nu mai mult de 5 mn. mi s-au prezentat pe scurt functionalitatea butoanelor, a bordului, m-am uitat un pic prin interiorul masinii, la motor, exteriorul sa nu fie zgariata, am vazut roata de rezerva, cricul si coarba si asta a fost tot.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”