Salut
Vreau sa fac un sondaj despre frecventa penelor de cauciu, cate pene ati avuti in cati ani si pentru cati kilometri parcursi.
Eu am avut doua intr-un an si jumatate, pentru 38.000 km. Sunt eu mai ghinionist?
Cristian
Frecventa penelor de cauciuc
Moderator: Echipa Tehnica
- cristian_v
- pasionat
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
in general aveam cam una la 3 luni( medie de 3500 km/luna) cand aveam cauciucuri vechi, imbatranite ...
dupa ce am schimbat gumele nu am mai avut pana de 5 luni ...
la pana includ si usor "lasat" cauciuc peste noapte ...
dupa ce am schimbat gumele nu am mai avut pana de 5 luni ...
la pana includ si usor "lasat" cauciuc peste noapte ...
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Nici una de cind am luat carnetul (11 ani) si ~ 60.000 de km. Simbata trecuta am fost cu Cristi la Amkcart si printr-un noroc chior o tepusa metalica de vreo 3 cm s-a lipit de roata si nu a patruns 

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Kalos 37600 km si am facut pana din prostia mea , am dat intr-o teava
mi-am facut praf pneul !!
C4 23000 km nici o pana pana in momentul de fata !!
-----------------------------------------------------------------------
->Probabil frecventa penelor mai mare se afla la masinile care au cel putin R16 mergand spre R 18 .
->cineva cu un seat cordoba cu janta de 17 (arata beton masina ) a facut duminica trecuta 2 pene !!

C4 23000 km nici o pana pana in momentul de fata !!
-----------------------------------------------------------------------
->Probabil frecventa penelor mai mare se afla la masinile care au cel putin R16 mergand spre R 18 .
->cineva cu un seat cordoba cu janta de 17 (arata beton masina ) a facut duminica trecuta 2 pene !!
Frecventa penelor nu e legata neaparat de dimensiunea jantei. Un talon mai mic poate insemna un risc mai mare ca pneul sa se miste de pe janta cand "dai in gropi" la viteza mare, dar aici intervin si factori precum varsta si calitatea pneului sau cat de grijulii au fost cei de la vulcanizare in a aplica solutia aia de etansare.
La talonul mic(35/40 si chiar 45) cea mai mare problema este taierea cauciucului, atunci cand dai in gropi. E de ajuns sa "se prinda cauciucul intre janta si "groapa" si s-a si taiat.
La talon mai mare, e mai greu sa se taie in conditiile de mai sus..
Nu prea am auzit de pene cauzate de miscarea cauciucului pe janta..dar e bine de stiut si asta.
La talon mai mare, e mai greu sa se taie in conditiile de mai sus..
Nu prea am auzit de pene cauzate de miscarea cauciucului pe janta..dar e bine de stiut si asta.