Avand in vedere ca stau ntr-o zona unde recent s-a sapat si este un praf de in 4 zile masina are un strat consistent de praf si trebuie spalata, m-am gandit sa va intreb pe voi cu ce va spalati masina, aci ma refer la agentii de curatare inafara de apa si peria moale ca pe alea le am si io, ca am inteles ca nu poate fi spalata chiar cu orice.
Merci anticpat
Nu am stiut la ce domeniu sa pun intrebarea, m-am gandit ca asta este cel mai bun.
Spalatul masinii
Moderator: Echipa Tehnica
in nici un caz cu tix, rivex sau bonux color...
exista in comert sampoane auto cu ceara, fara,...dupa buget. dai cu buretele dupa ce ai umezit masina, respecti proportiile indicate de instructiunile de utilizare ale samponului, apoi clatesti cu apa din belsug. se sterge cu piele sintetica sau naturala, in lipsa de astea 2 se achita bine de aceasta treaba si o pereche de izmene flausate...bineinteles, scoase din uzul zilnic.

exista in comert sampoane auto cu ceara, fara,...dupa buget. dai cu buretele dupa ce ai umezit masina, respecti proportiile indicate de instructiunile de utilizare ale samponului, apoi clatesti cu apa din belsug. se sterge cu piele sintetica sau naturala, in lipsa de astea 2 se achita bine de aceasta treaba si o pereche de izmene flausate...bineinteles, scoase din uzul zilnic.
- cristian_v
- pasionat
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
alexd scrie:pai si cum faceti, voi, "naturistilor", stati dupa ploaie cu buretele in mana?
Nu cu buretele, ci cu chestia aia care are o lamela de cauciuc pe bat

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
nicum scrie:Nu cu buretele, ci cu chestia aia care are o lamela de cauciuc pe batEu spal doar geamurile.
Si eu la fel...

La spalatorie o duc cam o data la 3-4 luni daca nu o spala ploaia intre timp

Citroen Xsara II 2.0 HDi (1997cc) 90cp 2004 - AU 6787
Eu folosesc spalatorul ala cu presiune de care am zis aici:
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... t=spalator
Problema este ca spala si vopseaua...
(rabla mea este vopsita cu sprayul, deci e explicabil..)
In rest mai pun cam o juma de kil de sampon (ca nu-i scump), dupa care ma chinui sa clatesc ...cam o ora...
http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... t=spalator
Problema este ca spala si vopseaua...

In rest mai pun cam o juma de kil de sampon (ca nu-i scump), dupa care ma chinui sa clatesc ...cam o ora...

->Daca masina este foarte murdara si nu aveti furtun cu presiune mare parerea mea s-o duceti la o spalatorie .
->Si masina mea este extrem de murdara !!
->in weekdnul asta sau cel tarziu in weekendul viitor ii dau cu polish (mi-am cumparat o scula de polishat ) o sa revin cu detalii
->Ptr cine are jante din aliaj am descoperiot o metoda de a le curata bine de tot , incredibil de bine cu [u]detartrant[/u] -aveti mare grija ca este foarte TOXIC , ptr om cat si ptr pneu , asa ca folositi`l- cu prudenta , EFICIENTA lui este MAXIMA scoate tot dupa janta de zici ca sunt NOI si nu le distruge (cel putin pe ale mele nu le-a distrus ) .
->Si masina mea este extrem de murdara !!
->in weekdnul asta sau cel tarziu in weekendul viitor ii dau cu polish (mi-am cumparat o scula de polishat ) o sa revin cu detalii
->Ptr cine are jante din aliaj am descoperiot o metoda de a le curata bine de tot , incredibil de bine cu [u]detartrant[/u] -aveti mare grija ca este foarte TOXIC , ptr om cat si ptr pneu , asa ca folositi`l- cu prudenta , EFICIENTA lui este MAXIMA scoate tot dupa janta de zici ca sunt NOI si nu le distruge (cel putin pe ale mele nu le-a distrus ) .
DMX scrie:->
Stai linistit, ca nu ai descoperit america, solutiile de curatat jante din comert au aceeasi substanta activa in componenta. Pe unele se si specifica a se evita contactul prelungit cu anvelopele prin spalarea substantei cu jet de apa.
okok, 10 raspunsuri, o singura lamurire ce sa folosesc pentru jante, . Din cate stiu eu bine la spalatoria auto se folosete spuma, intrebarea e de care?!. Am vazut pe cineva care a spalat masina de firma cu PUR (de vase) si a iesit foarte bine, ma intreb cat de daunator este detergentul de vase...
Intrebarea ramane valabila pentru spalare...
Chiar acuma am vorbit cu un coleg de servici si mi-a zis ca este ceva sampon de masina care o si spala si i da si luciu, in week-end incerc sa dau de produs si sa i fac o proba
Intrebarea ramane valabila pentru spalare...
Chiar acuma am vorbit cu un coleg de servici si mi-a zis ca este ceva sampon de masina care o si spala si i da si luciu, in week-end incerc sa dau de produs si sa i fac o proba
intra in prima benzinarie cu nume rezonant din oradea si vei da de produsul dorit...ce-i asa complicat un sampon auto? luciu dau toate, ca doar spala praful
. Pur-ul acela de vase, nu prea este de vase, daca te uiti cu atentie pe eticheta scrie "universal" , in plus are si niste pictograme ce reprezinta niste farfurii, faianta, masina, si altele nedefinite.
daca esti pasionat de metode empirice, samponul de urzica nu are egal in segmentul low budget. Pentru zona "luxury" exista in toate magazinele cosmetice Pantene ProV pentru par vopsit, cu extract de galbenus de ou. Asta este top of the line pentru metoda empirica. :P

daca esti pasionat de metode empirice, samponul de urzica nu are egal in segmentul low budget. Pentru zona "luxury" exista in toate magazinele cosmetice Pantene ProV pentru par vopsit, cu extract de galbenus de ou. Asta este top of the line pentru metoda empirica. :P