In primul rand, nu am stiut unde sa postez aceasta intrebare. Administratorii pot sa o mute in cazul in care nu acesta e cel mai bun loc.
OK, urmeaza sa devin "utilizatorul" unui C4 achizitionat in leasing prin BRD Sogeleasing. As vrea sa-mi iau numere de inmatriculare preferentiale insa cei de la banca mi-au spus astazi ca "NU SE MAI" poate de 2 luni, de cand politia a emis o "circulara" prin care societatilor de leasing nu li se mai aloca numere preferentiale. Stie cineva daca este adevarat si daca da...cum se poate rezolva problema astfel incat sa obtin nr. pref.?
Pot sa achit/rezerv eu numere (alergatura la Udriste) si sa le cedez firmei de leasing? Nu stiu...orice sfat este binevenit.
Numere preferentiale pt masina cumparata in leasing
Moderator: Echipa Tehnica
Numere preferentiale pt masina cumparata in leasing
caut inca un CX TRD2
- phantom390
- simpatizant
din cate am inteles eu, e o chestie de vama. numerele astea gen leasing de fapt nu sunt leasing (aceasta categorie fiind majoritatea). e vorba de o inscriere a masinilor nevamuite. o sa caut si voi baga detaliile.
daca masina are vama platita si restul accizelor se poate inmatricula cu orice numar.
daca masina are vama platita si restul accizelor se poate inmatricula cu orice numar.
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
Daca masina e achitata integral de societatea de leasing ti se vor da numere normale.
Eu o am pe leasing si am numere normale la ea, si la vremea respectiva am avut posibilitatea de numere preferentiale.
E posibil ca acum sa nu se mai poata, cu toate ca mi se pare super aberant sa nu se mai poata doar pt Societatile de leasing.
Mut topicul la diverse ca nu prea are legatura cu C4.
Eu o am pe leasing si am numere normale la ea, si la vremea respectiva am avut posibilitatea de numere preferentiale.
E posibil ca acum sa nu se mai poata, cu toate ca mi se pare super aberant sa nu se mai poata doar pt Societatile de leasing.
Mut topicul la diverse ca nu prea are legatura cu C4.
T.rac3Er - mashina va avea numere "normale" pt ca se platesc taxe/accize de la inceput.
kinetic - da, suntem in aceeasi situatie. Nu-i o "mare" tragedie dar ash prefera sa se poata rezolva cumva.
Un amic isi achizitioneaza in leasing tot un C4 prin VB leasing iar cei de la banca au spus ca se poate rezolva "in cazul lor". Tot ce a trebuit sa faca a fost o cerere adresata bancii. BRD, pe de alta parte, mi-a recomandat sa rezolv problema pe cont propriu...doar ca nu stiu cum.
kinetic - da, suntem in aceeasi situatie. Nu-i o "mare" tragedie dar ash prefera sa se poata rezolva cumva.
Un amic isi achizitioneaza in leasing tot un C4 prin VB leasing iar cei de la banca au spus ca se poate rezolva "in cazul lor". Tot ce a trebuit sa faca a fost o cerere adresata bancii. BRD, pe de alta parte, mi-a recomandat sa rezolv problema pe cont propriu...doar ca nu stiu cum.
caut inca un CX TRD2
numerele cu cifre sunt numai pt masini care au taxa reziduala la sfarsit (si nu inclusa in taxe) din cate stiu eu plus ca cele preferentiale sunt oferite doar de cate soc de leasing (bcr leasing nu ofera asa ceva)

pt nava spatiala n-am avut bani, de asta mi-am luat C4 Coupe 1.6i 16v Jaune Scott VTRVroom Racing Bucuresti !![url=http://upload4.postimage.org/1947160/photo_hosting.html][img:520520e6fa]http://up
Gusti scrie:numerele cu cifre sunt numai pt masini care au taxa reziduala la sfarsit (si nu inclusa in taxe) din cate stiu eu plus ca cele preferentiale sunt oferite doar de cate soc de leasing (bcr leasing nu ofera asa ceva)
Gresesti! La C3 uita-te in seamnatura sa vezi ce numar am, si este luata in leasing la BCR cu valoarea reziduala la sfarsit! ;)
http://forum.computergames.ro/78-auto/2 ... firma.html
un link unde am avut aceeasi discutie, si m-am lamurit, cat de cat...
macar mi-am facut o idee
un link unde am avut aceeasi discutie, si m-am lamurit, cat de cat...

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
OPUS Workshop
Referitor la numere normale B XX YYY vs. temporar B XXXXX (cu data):
Treaba se reduce la acciza (1% pentru masini EU) care se plateste la import... daca firma importatoare plateste acciza la import atunci soc. de leasing poate lua nr. normal, daca nu, atunci firma de leasing nu o va plati (de ce sa dea ei banii...), o vei plati tu la sfarsitul contractului, cand devii proprietar, pana atunci vei circula cu nr. temporar (cu data)...
Referitor la numere preferentiale pentru auto in leasing:
Treaba se reduce la cat chef au tipii de la societatea de leasing sa se agite pentru asta... de obicei nu prea au... ;)
Oricum, tipa de la VB care s-a ocupat de dosarul meu m-a asigurat ca se poate si sper sa fie asa ( n-ar fi rau un B 54MMY sau B 11OCP)
EX de marci auto pentru care importatorii platex acciza la inceput:
CITROEN, Renault etc
EX de marci auto pentru care importatorii nu platex acciza la inceput:
FIAT etc
Treaba se reduce la acciza (1% pentru masini EU) care se plateste la import... daca firma importatoare plateste acciza la import atunci soc. de leasing poate lua nr. normal, daca nu, atunci firma de leasing nu o va plati (de ce sa dea ei banii...), o vei plati tu la sfarsitul contractului, cand devii proprietar, pana atunci vei circula cu nr. temporar (cu data)...
Referitor la numere preferentiale pentru auto in leasing:
Treaba se reduce la cat chef au tipii de la societatea de leasing sa se agite pentru asta... de obicei nu prea au... ;)
Oricum, tipa de la VB care s-a ocupat de dosarul meu m-a asigurat ca se poate si sper sa fie asa ( n-ar fi rau un B 54MMY sau B 11OCP)
EX de marci auto pentru care importatorii platex acciza la inceput:
CITROEN, Renault etc
EX de marci auto pentru care importatorii nu platex acciza la inceput:
FIAT etc
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Citroën C4 Coupé VTR
si eu sunt "utilizator" de C4 al BCR Leasing - cu val. reziduala.
am numere "normale" ( B @@ ###) ... am intrebat daca initial daca le pot alege - nr. preferentiale - si mi s-a raspuns ca ... " doar in cazul in care achizitionez un nr mai mare de autoturisme"
...se pare ca avem pentru fiecare utilizator , atatea raspunsuri " preferentiale "
am numere "normale" ( B @@ ###) ... am intrebat daca initial daca le pot alege - nr. preferentiale - si mi s-a raspuns ca ... " doar in cazul in care achizitionez un nr mai mare de autoturisme"
...se pare ca avem pentru fiecare utilizator , atatea raspunsuri " preferentiale "