Pentru un loc de parcare

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

DanCld
pasionat

Pentru un loc de parcare

Mesajde DanCld » Dum 22-Oct-2006 17:47

Cazul clasic de Bucureºti: alee cu 2 urme de trotuar Între 2 blocuri, cu maºini parcate pânã pe spaÞiul verde. Pe o bucãÞicã de trotuar un nene a avut o dacie de pe timpuri, ºi-a vopsit trotuarul cum se practicã etc. Nu se pune problema sã fi plãtit cineva ceva la primãrie vreodatã :twisted:

Fix În faÞa acelui loc ne-am pus noi maºina dupã ce precedentul ocupant s-a mutat din bloc. Au trecut 18 luni de atunci, liniºte ºi pace, timp În care nenea cu dacia a fost prezent cam 2-3 luni pe an, cã avea pãmânt de lucrat la Þarã, treaba lui - deci În spatele meu s-au tot perindat maºini, În special În vizitã. Nimic special pânã sãptãmâna asta.

SĂŁ o luĂŁm punctual:

a) luni mã trezesc cu scandal, cã nenea ãsta cu dacia ºi-a dat-o la "Remat" ºi i-a luat fiicã-sii un Clio 3. Scandal cã atât locu' ãla cât ºi locul meu ( :!: ), adicã 2 locuri, sunt ale lui, cã el le-a fãcut, etc etc; adicã 2 ani a fost în zonã 3 luni în total cu 1 maºinã ºi are 2 locuri. În Bucureºti! Scandal, etc, cã io stau în bloc de 1 an ºi el de 30 (ok, who cares cã bunicã-mea a plãtit rate aici...), mã întorsesem cu pisica de la veterinar ºi mi-a vãrsat în transportor, scenã de coºmar.

b) marĂži mĂŁ trezesc cu un ou clocit ĂŽn geam; geamul e fix spre aleea de care vorbim; infractorul necunoscut.

c) azi, duminicã, scandal afarã: un vecin κi pusese maºina În spatele meu (pe locul lu' nenea :lol: ) cât sã coboare cu copilul mic ºi sã Îl ducã În casã. Nenea ãsta scandalagiu i-a tras una cu un bãÞ În cap vecinului de l-a umplut de sânge, au urmat alte vociferãri, au intervenit vecini, nevasta lu ãla cu gura mare, fiicã-sa la fel. La un moment dat vecinul Îi arde lu' nenea un cot de Îl Întinde la pãmânt - nu e de mirare, vorbim de o persoanã de 35 de ani vs. una de 70 cu primele accese de sclerozã :shock: Salvare, etc, se pare cã scandalagiul n-a murit Încã.

Întrebare: oare se va calma? (în caz cã nu moare, nu paralizeazã, ...)

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 22-Oct-2006 19:56

numai dezgust...

eu am o problema mult mai mica dar oarecum similara;

dupa ce mi-am luat masina vreun an am stat numai pe la constanta, la bucuresti veneam foarte rar; de un an de zile stau 90% bucuresti restul aiurea, si parchez pe un loc care a fost al unui vecin de sub mine care in timpul cand m-am stramutat in bucuresti isi vanduse masina; de ceva timp vecinul si-a luat un megane (cum dracu' se face ca numa' astia cu dacii sau reno sunt scandalagii :?: ) si acum vreo 2 saptamani nevasta-sa (cu care sunt certat de cateva luni din alte motive: a comentat la plata unei reparatii la hidroizolatie, ca ea sta la 3 si n-o intereseaza, dar cand am intrebat-o de ce eu trebuie sa platesc la lumina de pe scara inclusiv lumina care arde non stop la boxe si alimentarea switch-ului de la firma de net de cartier, care e trasa de pe circuitul de scara, eu avand net de la rds, mi-a zis foarte nevinovata PAI ASA E CAND STAI LA COMUN!!! pai ....... m@tii hidroizolatia nu e comuna? ) mi-a zis: te rog sa-ti iei masina de acolo ca noi ne-am adus masina si am vorbit cu proprietarul vilei in fata careia este locul de parcare si a zis ca putem sa parcam, deci este locul nostru!!!
I-am zis mars de aici, pana nu platesti loc de parcare la primarie nu ai nici un drept la locul asta. Aveam impresia ca se consolase, aveau un alt loc sub balconul lor, isi pusesera folia aia in parbriz etc.
Azi cand ma intorc de la intalnire gasesc masina lor trasa pe locul disputat, cu fi-su spaland-o si ea langa el cu nasul la vreo 3 m in sus.
Am parcat in alt loc si mi-am vazut de treaba mea, dar situatia ma deranjeaza ca am parcat masina dupa coltul blocului, unde nu am fereastra/balcon in vreme ce ei din cele doua locuri care le aveau la dispozitie la ambele aveau posibilitatea supravegherii masinii, culmea, au ales locul mai departat de bloc si de balconul lor, PROSTIA lor nu mi-o explic defel!
Daca ar fi fost niste tarani prosti as fi zis ok, dar din pacate ambii au studii superioare (degeaba), pe copilul lor l-au inscris la automatica etc...
Le mitocain roumain!
Cosmin
high energy music expression

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Dum 22-Oct-2006 21:08

@bezz: e o vorba din batrani: nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita!!!
asa fac ei de obicei, nu ca ar avea nevoie de te miri ce loc de parcare, dar vor sa demonstreze ca sunt mai smecheri. am si eu un prieten care a patit cam acelas lucru ca si tine si a cumparat un trabant cu 500 de mii si l-a parcat pe locul mult dorit de vecin :twisted: sta acolo si acusa si e de aproape un an :P asa ca...

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Dum 22-Oct-2006 21:11

@dan: ramai cateodata fara cuvinte cand vezi cum se comporta unii. nush ce sa zic.... numai sa nu aiba probleme pentru agresiune...(ma refer la cel de 30 de ani tare-n cot :twisted: )

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 22-Oct-2006 21:42

Pai ala ii sparge capul cu ciomagul si tot el sa intre la agresiune? Eu daca as fi in locul lui, l-as speria pe mos de nu i-ar mai trebui scheme de superman in el

dj01fad
demolition man

Mesajde dj01fad » Dum 22-Oct-2006 22:07

pai traim in romania.... te mai mira ceva???

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Dum 22-Oct-2006 22:12

dar de ce sa dai in el...trebuie cu cap rezolvat...il bagi la nebuni...aduni vecinii care au avut de suferit, faci frumos un dosarel, si bye bye problema..ah, rudele vor scandal, mai bine...documentezi comportamentul lor, si le bagi in gura politiei...apoi te gandesti la sperieturi personale 8)
intr-un fel mi se pare ok si ce zic respectivii. nu stiu situatia exacta de la voi, dar la mine se f aglomerat si sincer imi sare mustarul cand apare orice agarici pe locul, de fapt zona (ca e o masina mai in fata mai in spate nu-i problem) unde parchez. pt ca sunt si handicapatii de la magazine care tin zona aglomerata pana tarziu cand inchid si ei.
in fine...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 22-Oct-2006 23:38

Nu stiu cum ai reactiona tu, dar daca un mos idiot(sau orice prost) imi da cu un ciomag in cap, nu as sta cu mainile in san riscand sa mai iau inca vreo 2.....
Ma intreb daca oare la noi se va rezolva vreodata problema parcarilor, ca de comunisti ca cei mentionati mai sus...mai greu/

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 22-Oct-2006 23:42

@dan: pisica e ok? :-s [-o<
Cosmin

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Dum 22-Oct-2006 23:44

hehehe, pai voi va plangeti ca asa e la bloc...
hai sa va spun eu una mai buna: eu unul stau la casa (et 1 si 2) dintr-o vila P+2... tot terenul imi apartine (adik curte) ca asa a fost sa fie. Eu unul mai am o vecina la parter care o zi saluta, 7 nu, daca nu e salutata face scandal 8 zile si chestii de genul. Ideea e ca si-a luat o suzuki alto modelul vechi, nu stiu daca e si unul nou, si a gasit sa se parcheze exact intre un stalp din fata casei si vreo 1 metru din poarta de acces in curte (3m). Toate astea cu toate ca e loc berechet, casa fiind pe colt, locuri de parcare pentru 4 masini. Pana la urma i-am explicat ca se poate parca ori in curte, dar sa am primul acces la iesirea din curte, ori sa mute masina pe alta parte a casei asa incat sa am si eu loc de intrat si de iesit din curte fara sa pliez oglinzile de care am nevoie sa vad totusi. Nimik, gagica prefera sa parcheze direct in stalp (a se citi mot a mot, k e incepatoare si nu stie sa lase 10 cm de stalp). Totul bine si frumos pana intr-o zi cand a aparut o disensiune asupra a nu stiu ce factura la apa (ea venind la comun pentru toate etajele), oamenii facand scandal ca noi consumam mai mult, ca avem mai multi bani, ca suntem plini de fitze, etc. Scandalul a inceput de fapt cand am vrut sa ies cu masina din curte si am vazut ca ma blocheaza, la insistente scandal, faze, isterii. Tot cu amica asta de vecina am patit-o cand am venit acasa si surprize... gagica parcata si nici gand sa vrea sa o mute. Tot cu scandal, cu chestii de genul ca ii pun coarda de masina mea si o tractez pana in unirii, am reusit sa intru cu masina in curte, intrat cu fitze la xxx de ture de am mancat mai multa benzina decat merita desteapta.
Astia sunt romanii, ma rog, o parte, poate din pacate covarsitoare. Scandalul s-a incheiat pana la urma cand i-am pus in brate o copie dupa paginile din codul rutier si i-am explicat ca daca e nevoie o sa primeasca amenda zilnic, no problem.
Acum sta parcata in acelasi stalp (distanta intre masina si stalp fiind probabil de ordinul micronilor, cu numarul din fatza indoit de atata stalp), chiar daca ar putea parca in fatza casei in oricare alt loc, sau chiar in curte, cu conditia sa ma lase pe mine prioritar la iesire ca dehm eu ies de nu stiu cate ori pe zi, pe cand ea muta masina din 3 in 3 zile, eu fiind in locatie mereu cand e masina, fiind nedezlipit de frantzuzoaica mea).
Ideea e ca in astfel de cazuri e cel mai util de chemat politia, frumos, fara nervi, celalalt sa tipe cat o vrea ca el incaseaza amenzile. Dupa 10 amenzi o sa vada ca ori e ok, ori in loc de benzina pune fluturasii de la amenzi.

@bezz scuze, dar a fi cu studii nu inseamna sa fi obligatoriu domn.... ce folos daca unul are studii si e prima generatie incaltzata? Un domn esti prin felul in care te comporti, indiferent cate clase ai, si despre un taran de la coada vacii poti spune ca e un domn daca se comporta astfel.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Dum 22-Oct-2006 23:51

vorba unuia din film:
mi-am ales prost ziua in care sa ma las de fumat (cafea, alcool etc) :lol:
sunt chiar curios daca politia percuteaza la astfel de cazuri (si-i penalizeaza pe turbulenti) sau o ia amiabil ... sunteti vecini, suntem oameni civilizati
silviu, asa e, dar eu o luam prin deductie studii=civilizat= (ceva) bun simt
din pacate de multe ori nici macar eu nu confirm rationamentul :oops:
Cosmin

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Lun 23-Oct-2006 00:12

@bezz la inceput politia spune chestia cu vecinii, a doua oara da amenda. La mine bafta e ca daca imi blocheaza poarta curtii intra in atentiei politiei rutiere care nu mai spune nimic de vecini, ei doar vin si verifica, apoi trimit prin posta amenzile.
Acum cu chesti cu studiile... am fost intr-o seara sa iau un prieten dintr-o zona nasoala rau de tot.... m-am enervat cu cineva care nu stia sa parcheze o masina, eram pe o straduta intre blocuri din cele in care o singura masina poate merge. Niste baieti de cartieri mi-au spus 'frate, m...tias, nu pune tu mashina asta a ta pe aici ca ti-o zgarie astia ca ***este*** prosti si e golani. Pune masina in fatza pe trotuar la lumina ca pe acolo trece politia si nu ii face nimeni nimik'
Bineinteles ca am intalnit si 'domni' direct de la coada vacii prin purtarea lor.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Lun 23-Oct-2006 07:26

corect, comportamentul dicteaza...nu scolile...dar comportamenul poate si el sa fie alterat de oboseala, stres, etc...stiu de la mine. de obicei sunt calm, ma repliez, si sunt intelegator..dar am momente, cand vad aceeasi faza nelalocul ei, ca se tot repeta, imi sare mustarul...
daca ajunge un mos la 70 de ani sa te loveasva e vina ta. ca doar nu o fi ninja sa nu te feresti. si el, cum deja e la pragul senilitatii nu poti sa ii ceri sa fie rational, deci singurul e cel care incaseaza bata in cap. :oops:
niciodata nu intorci spatele unei posibile amenintari
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

:: LED designs ::

VoidMain
simpatizant

Mesajde VoidMain » Lun 23-Oct-2006 08:31

Chiar cand vroiam sa spun ca locuiesc intr-o zona relqativ civilizata, am patit-o si eu cu vecinii "binevoitori"

Acum vreo patru luni cand m-am mutat in bloc am avut ceva discutii pe tema locurilor de parcare (adica bordurilor) dar doar de genul "locul asta e al meu ca stau aici de 30 de ani" fara tipete sau sicane. Incercand sa nu ma cert cu nimeni, am mutat masina din vreo 3 locuri pana sa gasesc un colt de trotuar unde sa nu comenteze nimeni nimic...
Totul a fost ok pana acum vreo saptamana cand mi-au disparut chevroanele de pe capota... :tfrag: Ok, m-am gandit ca mi le-o fi furat vre-un pusti colectionar si n-am facut caz din asta...

Dar... Azi dimineata imi gasesc stergatorul din spate cu bratul INDOIT in asa hal ca de-abia am reusit sa-l indrept cat de cat la loc :evil: :tfrag: :minigun:

Ma intreb si eu... Ca un om care se considera normal... De ce nu pot sa se comporte ca oamenii? De ce nu pot sa spuna cand au ceva de spus, ca doar de-aia au oamenii capacitatea de a vorbi, ca sa comunice intre ei?

Din pacate, in Romania (si mai ales in Bucuresti) prea multi au ramas la stadiul de oamenii pesterilor care, cand au o nemultumire, iti dau cu ciomagu in cap :evil:
Citroen Xsara II 2.0 HDi (1997cc) 90cp 2004 - AU 6787

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Lun 23-Oct-2006 08:39

eu am in fata blocului un mos cu un Cielo, care are locul de parcare "fidelizat", adica parcarea nu e amenajata, dar toata lumea stie ca e locul lui, intrucat face scandal ca la balamuc daca isi parcheaza altcineva masina. eh, intr-o noapte, neavand la cine sa tipe, si intrucat masina cu pricina era un papuc alb necarosat, "cineva" i-a desumflat toate rotile si a manjit cu o solutie neagra unsuroasa (petrol sau pacura, cred) parbrizul si capota. asta la 30 cm de masina mea.
Xsara 1.6 / C4 1.4

Înapoi la “Diverse”