si eu folosesc la fel ca jgr1001 ...
apa diostilata si spirt medicinal in proportie de 1:1 si nu am avut surprize iarna trecuta la -28 ( undeva pe langa intorsura buzaului ...
nu sunt gripate, nu se deterioreaza cauciucul de la lama stergator ...
Urme in jurul spalatoarelor de parbriz
Moderator: Echipa Tehnica
Eu mi-am luat de la Augsburg un densimetru pentru lichidul de parbriz si l-am "testat" la intalnirea de duminica, dupa cum au constatat si cateva persoane
Intr-adevar, lichidul de vara ingheata la 0 grade - acum il voi testa si cu lichidul de iarna din comert.
Eu n-am folosit altceva decat lichid gata preparat de la Cora / Carrefour si nu am avut probleme legate de depuneri de calcar, insa se vede clar diferenta de calitate intre un produs ieftin si unul scump: suspectam la un moment dat stergatoarele ca s-ar fi deformat, dat fiind ca ramaneau tot felul de urme pe parbriz, extrem de suparator mai ales in conditii de ploaie "usoara". Dupa "upgrade" la lichid mai scump (Rain Xpert la punga din Cora, 2 litri la aprox 7 ron)...
din 2 "jeturi" s-a terminat, in spatiul acoperit de stergatoare zici ca e proaspat scoasa de la spalatorie 

Eu n-am folosit altceva decat lichid gata preparat de la Cora / Carrefour si nu am avut probleme legate de depuneri de calcar, insa se vede clar diferenta de calitate intre un produs ieftin si unul scump: suspectam la un moment dat stergatoarele ca s-ar fi deformat, dat fiind ca ramaneau tot felul de urme pe parbriz, extrem de suparator mai ales in conditii de ploaie "usoara". Dupa "upgrade" la lichid mai scump (Rain Xpert la punga din Cora, 2 litri la aprox 7 ron)...

Salut !
Intotdeauna folosesc apa de la robinet cu (sau fara PUR) (detergent de vase)...
Si iarna adaug spirt medicinal...
Rareori mai iau solutie galbena sau bleu de la Carrefour ...foarte rentabil 4.9 Ron sticla de 5 L.
Cat despre piatra aia...poti pune (nu fac misto) calgon diluat si sa-l lasi pe capota...cateva minute... apoi sa stergi cu o carpa moale...
Si iarna adaug spirt medicinal...
Rareori mai iau solutie galbena sau bleu de la Carrefour ...foarte rentabil 4.9 Ron sticla de 5 L.
Cat despre piatra aia...poti pune (nu fac misto) calgon diluat si sa-l lasi pe capota...cateva minute... apoi sa stergi cu o carpa moale...
Atentie si la Casco, de la Politie iti poate da dovada de reparatie, insa o astfel de problema s-ar putea sa nu se incadreze in conditiile impuse de asigurator. De obicei asiguratorii deconteaza numai problemele care au rezultat din cauza:
* unui accident de circulatie;
* intemperiilor (ex: grindina, furtuna de nisip);
* vandalismului - dar numai in cazul in care ai cumparat o polita care sa acopere si asa ceva.
Distrugerea vopselei din cauza lichidului de parbriz cred ca nu intra nicaieri, eu nu m-as risca totusi sa fraudez asiguratorul pentru asa ceva!
* unui accident de circulatie;
* intemperiilor (ex: grindina, furtuna de nisip);
* vandalismului - dar numai in cazul in care ai cumparat o polita care sa acopere si asa ceva.
Distrugerea vopselei din cauza lichidului de parbriz cred ca nu intra nicaieri, eu nu m-as risca totusi sa fraudez asiguratorul pentru asa ceva!
Se pare ca a venit iarna, azi dimineata am gasit o pelicula subtire de gheata pe parbriz - si evident nu pusesem inca lichid de parbrize de iarna
Cu chiu cu vai am indepartat-o, la soare s-a topit de tot, insa am oprit de urgenta la Augsburg in drumul spre servici (am fost primul client, la 9 fix!) si am luat un bidon cu antigel concentrat cu care am facut o struto-camila de lichid de spalare care pe densimetru se pare ca ar ingheta undeva intre -5 si -10C. Suficient, zic!

DanCld scrie:Se pare ca a venit iarna, azi dimineata am gasit o pelicula subtire de gheata pe parbriz - si evident nu pusesem inca lichid de parbrize de iarnaCu chiu cu vai am indepartat-o, la soare s-a topit de tot, insa am oprit de urgenta la Augsburg in drumul spre servici (am fost primul client, la 9 fix!) si am luat un bidon cu antigel concentrat cu care am facut o struto-camila de lichid de spalare care pe densimetru se pare ca ar ingheta undeva intre -5 si -10C. Suficient, zic!
Acelasi lucru l-am patit si eu azi-dimineata :x Of, si eram grabit rau de tot. Nu cred ca o rezolvi cu lichid de parbriz. Eu am dat-o cu un stergator din ala manual de parbriz, cum se gasesc prin hyper-market-uri, cu spray. Are o lamela de cauciuc, care m-a scos destul de bine din bucluc. Dupa care am bagat AC la greu, dar a durat nitel pana a dat aer cald. Deh, diesel-ul asta... Cand o veni iarna adevarata insa, pelicula aia subtire de gheata se va transforma intr-o calota de gheata

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”