C1 1.4 HDi, mai are cineva?

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 24-Oct-2006 20:08

C1 fiind o masina cu un design mai nou, a fost probabil mai bine gandita pentru a o obtine acele 4 stele EuroNCAP. Dar se stie, ca in eventualitatea unui accident (Doamne fereste!), poti sa aiba masina si 1000 de stele ca daca n-ai noroc... Totusi, la viteze mici (pana in 60 de km/h), testele de siguranta sunt relevante.

Referitor la greutati, uita-te pe link-ul de mai jos, care contine specificatiile tehnice ale producatorului:

http://www.citroen.com/NR/rdonlyres/B69 ... 005_en.pdf

Din cate mi-am dat eu seama, "kerb" este greutatea masinii fara incarcatura utila, iar "gross" este greutatea maxima admisa a masinii cu incarcatura (un fel de masa maxima autorizata).

Inteleg ca ai achitat deja masina. Bravo, s-o stapanesti sanatoasa si sa fie intr-un ceas bun! Acum urmeaza o asteptare luuunga presupun. Probabil doar 2 saptamani, daca masina e pe stoc, asa cum reiese din ce-ai povestit tu.

Rosul e o culoare care se potriveste fetelor. Asa ca stai linistita. Cand am facut eu comanda pentru C3, nu eram prea hotarat ce culoare sa iau. Dealer-ul avea si rosu pe stoc, dar mi-a sugerat sa iau alta culoare pentru ca rosul e culoare de fata! Si uite asa mi-am ales eu gris fer, care o culoare mai de baiat... :lol: Dar imi place culoarea si simt ca mi se potriveste. Important este sa-ti placa tie nu ce spun cei din jur.

snatchro
simpatizant

Mesajde snatchro » Mar 24-Oct-2006 20:25

Felicitari pentru masina! Eu raman pe benzina, dar inca nu sunt sigur 100%. Presupun ca o sa aleg ceva purpuriu sau o nuanta mai aparte de bleu sau albastru, dar spre deschis sa fie un pic.

Spune-mi te rog, ai fost la vreun drive test cu vreun C1? Daca da, cum ti s-a parut?

Olivia_Ioana
simpatizant

Mesajde Olivia_Ioana » Mar 24-Oct-2006 21:07

Am vazut un crash test, evident ca avea mai multe airbaguri decat a mea dar se comporta ok, pentru pasager si sofer..M'am uitat pe specificatii, multumesc..asa ma gandeam si eu ca tre sa fie..ea are 890 deci e putin mai grea decat colegele pe benzina..
Am achitat'o si am trecut pe la ATS'ul de la mine din Titulescu chiar in seara asta, mi'au spus ca poate vine chiar mai devreme - asta ar fi in week'end'ul asta :) abia astept evident..
Eu m'am gandit la rosu pentru ca e vesel..Cred ca era frumoasa si neagra dar e mai vizibila asa :lol: in trafic ma gandesc..
Felicitari pentru gris fer, cred ca e mai elegant si sigur masculin 8)

Multumesc snatchro..Sa stii ca nu am facut nici un test, tipic feminin cred..mi'a placut masina, m'am suit in ele la showroom dar nu am condus nici una :roll: sigur ar fi trebuit dar eram asa hotarata sa iau una oricum incat asta cu testul nici nu mi'a trecut prin cap..oricum nu aveau diesel expus asa ca as fi incercat una pe benzina, ceea ce nu ar fi fost deloc rau daca m'as fi gandit ca trebuie..

Oricum in momentul in care o primesc si incep sa o conduc o sa fac un jurnal :wink: poate va fi folositor..

Seara buna!

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mie 25-Oct-2006 09:45

Acele 4 stele cred ca s-au accordat in urma unui crash test pe o masina dotata cu 6 airbaguri.
Daca scazi 4 airbaguri, crezi ca raman 4 stele? :twisted:

Olivia_Ioana
simpatizant

Mesajde Olivia_Ioana » Mie 25-Oct-2006 10:58

Sigur nu raman 4 :roll: dar tot mai raman cateva acolo zic eu..Poate sunt si mai kamikaze asa dar am senzatia ca daca e sa mi se traga de undeva atunci sigur asa va fi :lol:

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Mie 25-Oct-2006 11:57

Cateva precizari:

1. linkul de pe EuroNCAP pt C1 este: http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =1&id2=218

2. Pt C1, (unladen) kerd mass = 810 kg = masa masinii fara nici un ocupant sau bagaje, dar cu plinurile facute (combustibil, uleiuri, lichid de spalat parbrizul, etc)

3. Masa masinii in momentul testului standard de impact frontal EuroNCAP este:

Reference load = unladen kerb mass - 10% din masa combustibilului + 2 * 88 (=sofer + pasager) + 15 + 13 (=copiii) + 2*scaune de copii + 36 kg bagaje.

Presupunand ca un scaun de copii cantereste 5 kg, iar 10% din combustibil 4 kg (acoperitor), ar veni:

Reference load = unladen kerd mass + 244 kg

Deci pt C1, reference load ~ 1054 kg

4. La un impact frontal cu o alta masina, avand acelasi nivel de protectie la impact frontal, e mai bine sa fii in masina mai grea.

Din pacate nu exista nici o formula care sa aproximeze cat valoreaza 1 pct la impact frontal vs x% masa (inertiala ;)).

5. In cazul impactului frontal cu un obstacol fix, conteaza doar punctajul pt impact frontal, indiferent de masa masinii.
Deci daca e sa lovesti un copac (suficient de mare), e mai bine sa fii intr-un C1 decat intr-un Kia Sorento.

6. Stelele acordate de EuroNCAP sunt un rezultat al sumei dintre protectia oferita la impact frontal + cea oferita la impact lateral.

In particular, pt C1 = 11 puncte frontal + 14 puncte lateral + 1 punct reminder de centura = 26 puncte, deci se incadreaza in intervalul pt 4 stele, acesta fiind [25 puncte - 32 puncte]

Strict pt impactul frontal, nivelul de siguranta este cuantificat printr-un punctaj care poate fi intre 0 si 16 puncte.

Pt C1 este 11 puncte @ 810 kg (kerb mass la toate)
pt C2 - 13 puncte @ 932 kg
pt C3 - 13 puncte @ 1020 kg
pt C4 - 15 puncte @ 1250 kg
pt C4 Picasso - 15 puncte @ 1539 kg
pt C5 - 13 puncte @ 1330 kg (modelul 2001+)
pt C5 - 16 puncte @ 1488 kg (modelul 2004+)
pt C6 - 14 puncte @ 1816 kg

pt Saxo - 5 puncte @ 830 kg
pt Xsara 7 puncte, @ 1080 kg
pt Xsara Picasso - 11 puncte @1275 kg

Repet, la kerb mass-ele de mai sus se mai adauga cca 244 kg pt a afla masa (~greutatea) efectiva a fiecarei masini, in momentul testului de impact frontal.

7. Varianta testata de C1 la EuroNCAP are airbaguri frontale si laterale, dar nu si cortina.

E de presupus ca modelul fara airbaguri laterale ar obtine un punctaj pt impact lateral mai mic. (dar cu cat mai mic, greu de spus..)

Oricum ar fi, e mai sigur decat Matiz/Spark (9 puncte frontal + 8 lateral) @ 815 kg kerb mass.
Ultima oară modificat Mie 25-Oct-2006 12:03 de către mars2k, modificat 1 dată în total.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mie 25-Oct-2006 12:02

Eu iti urez sa nu ajungi sa ai parte de nici un incident , acele stele sunt zero ptr mine , daca ai un C 1 cu 4 stele ,6 airbaguri si vine un jeep peste tine te face varza !! Nu este o masina de accidente , roaga`te sa nu tii se intample niciodata vreun incident. E foarte mica !! :oops:
-ma sigur mi se pare o honda acord de exemplu care are 4 stele decat un c4 care are 5 stele (stiu ca nu intodeauna marimea conteaza .... :P )

Olivia_Ioana
simpatizant

Mesajde Olivia_Ioana » Mie 25-Oct-2006 13:09

Multumesc frumos mars2k :) E super interesant si util tot ce ai scris..M'am uitat si la link si e vb de C1 pe benzina (am si eu ce am ca a mea e nitel mai grea) :roll: deci poate mai primeste un punct pe undeva prin partile esentiale..

Normal ca toti ne dorim sa nu ne accidentam vreodata asa ca va doresc si voua sa nu aveti parte de vreun incident.

V'as mai intreba de mp3 player..ea nu are pt ca era mai mult de 200 de euro si am vazut ceva interesant pe emag - un panasonic la 3.3 mil..Voi ce aveti muzici aveti?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 25-Oct-2006 13:22

Head-unit Alpine si boxe DLS coaxiale pe fata si spate :twisted:

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 25-Oct-2006 14:20

HU Clarion si boxe Hertz \:D/ , amplificator Audison si subwoofer Hertz :supz:
Cosmin
high energy music expression

Olivia_Ioana
simpatizant

Mesajde Olivia_Ioana » Mie 25-Oct-2006 16:10

Eu n'am decat 2 locuri pentru boxe..trebuie sa ma gandesc foarte serios daca ii pun mai multe - i'as cam pune macar in spate :oops: dar daca e cu montaj de la ei o sa fie prea mult - am citit si ce s'a scris la topicul apropos de sisteme audio..Tre sa vad neaparat ce ii pun nu de alta dar ne place muzica :supz:
Am si o veste buuna..maine la 11.30 ma duc sa o iau!! Asa ca dupa ce platesc si CASCO cred ca ramane sa ii pun in noiembrie muzica pe ea, deci mai am timp sa ma gandesc :)

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mie 25-Oct-2006 17:20

Olivia_Ioana te asteptam cu poze !!! Si cu un jurnal de bord !!!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 25-Oct-2006 17:20

si eu am doua boxe si doua tweeter-e :lol:
plus un subwoofer in portbagaj. dar la sub acolo poti renunta si sub scaunul pasagerului se poate pune un subwoofer activ compact, pana acum am vazut asa ceva la panasonic si la clarion.
eu iti recomand boxele Hertz Dieci, este cea mai buna solutie de pe piata pentru boxe neamplificate, se aud tare si BINE daca ai un HU cat de cat de calitate (clarion, pioneer, alpine)

ps cu dieci te asigur ca nu vei simti dorinta de a mai pune vreo boxa in spate.

pps dar inainte de a ne dumiri cu boxele trebuie sa vedem incintele stock ale masinii, tare mi-e teama ca e incurcata problema.

@arise tu ai boxele sub parbriz sau sus in portiera?
Cosmin

high energy music expression

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mie 25-Oct-2006 18:32

In bord, sub parbriz.

Olivia_Ioana
simpatizant

Mesajde Olivia_Ioana » Mie 25-Oct-2006 19:54

La cele in care m'am suit in show room erau boxele sub parbriz..imi inchipui ca asa va fi si la a mea :) E bine ca mai am timp sa studiez piata, am vazut cateva playere interesante - vad ca voua tuturor va place alpine - eu in afara de panasonicul respectiv am vazut si un jvc care avea amplificator incorporat, ce ziceti?

Abia astept sa ii fac si poze maine, normal :oops: Bine ca ies in seara asta ca altfel as fi stat doar pe net sa mai citesc cate ceva despre masina :D Dar banuiesc ca e normal sa fiu asa incantata ca vine maine si sa ma documentez cat mai bine..

O sa fac sigur un jurnal si probabil ca o sa venim la ceva intalniri - cred ca am citit undeva ca sunt..voi mergeti la intalniri :) ?

Seara buna si daca vine cineva prin club a la metale in seara asta dam o bere \:D/

PS:Pun o poza la profil daca chiar vrea cineva sa vina..

Înapoi la “Citroen C1”