inmatriculare xantia

Forum de discutii generale despre Citroen Xantia. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

cit16v
pasionat

inmatriculare xantia

Mesajde cit16v » Mar 22-Mar-2005 22:24

Se pot inmatricula Xantii cu motorul de 1.8 16v 81 kW(110CP) - tip motor LFY, in Romania?
Acest motor este pe lista celor de la RAR si este pus pe Citroen Xantia inca din anul 1995.
Ar fi super sa se poata inmatricula! :)

Astept pareri!(cat mai optimiste ) :mrgreen:

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 23-Mar-2005 09:11

Cel mai sigur este sa intrebi la RAR 021 240 17 61

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 23-Mar-2005 09:29

Pe site la RAR apare acest motor ca fiind EURO 3, dar cel mai bine e sa intrebi, in mai multe locuri chiar, ca sa nu ai surprize!!!
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 23-Mar-2005 10:58

Iata de ce trebuie intrebat expres, chiar daca masina e in lista lor:

Atragem atenĂžia cititorilor asupra faptului cĂŁ
datele din aceastĂŁ listĂŁ sunt strict informative,
responsabilitatea Registrului Auto Român cu
privire la autovehiculele ce pot fi omologate ĂŽn
România fiind datã doar prin “Nota de consultanþã”,
eliberatĂŁ ĂŽn funcĂžie de numĂŁrul de identificare
al autovehiculului. Pentru aceasta, vĂŁ
rugĂŁm sĂŁ vĂŁ adresaĂži specialiÂştilor Departamentului
CTPC, de la oricare reprezentanÞã RAR din
ĂžarĂŁ.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

cit16v
pasionat

Mesajde cit16v » Mie 23-Mar-2005 11:52

Se poate sa se circule(legal :) ) cu o masina care sa nu fie inmatriculata in Romania, dar inmatriculata de exemplu in Germania?
Ce acte sunt necesare astfel incat sa nu am nici o problema cu Politia?
Care este mersul?Am inteles ca ar trebui iesiri periodice din tara,.....

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Mie 23-Mar-2005 12:51

Trebuie sa aiba asigurare valabila in tara unde este imatriculata si cred ca trebuie iesit din tara o data la trei luni cel putin nu stiu cat timp, adica nu merge sa iesi si sa te intorci peste cinci inute.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 23-Mar-2005 13:10

Din proprie experienta iti spun ca nu e deloc o idee stralucita sa mergi cu o masina inmatriculata in strainatate: te opreste politia din 20 in 20 m, iti cer tot felul de acte (pe care tu trebuie sa le ai traduse si legalizate la notariat) si daca dai peste unul care a iesit la "vinatoare"... :evil:

cit16v
pasionat

Mesajde cit16v » Mie 23-Mar-2005 14:09

aveti dreptate, e mai mare cheltuiala, dar sistemul asta din Romania este bolnav si plin numai de interese ca altfel se puteau inmatricula si masini din vest(nu vorbesc de cele euro 3) cum se inmatriculeaza in majoritatea tarilor civilizate....; si plus de asta nu mai erau asa de scumpe jafurile de la noi din tara de pe piata secon-hand si aici ma refer la samsari si la afaceristi de duzina, care din asta traiesc.

Referitor la Xantia cu euro 3 :) , era odata un tip cu una din 1998 pe autovit am vazut-o, bleu metalizat si cu cutie automata, cerea parca 5000 de euro;zicea ca este inmatriculabila,din poze se vedea ca are numere rosii de bucuresti, ce ziceti , o fi avand euro 3 sau respectivul a inmatriculat-o cand se putea?De ce sa aiba numere rosii totusi, daca o fi fost inmatriculata ?A radiat-o inainte sa o vanda sau abia o adusese???

Voi ce ziceti?

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 23-Mar-2005 15:47

Daca are numere rosii inseamna ca are si carte, ceea ce inseamna ca masina a mai fost inmatriculata o data cel putin. Nu stiu de ce am impresia ca masinile cu numere rosii sint ale samsarilor.

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Joi 24-Mar-2005 01:22

orice masina poate lua numere rosii , adica inmatriculare provizorie pe 30 zile care apoi se poate prelungi inca 30 zile si dupa aceea gata; nu trebuie nici macar inspectie tehnica, si nici vama platita (daca e adusa de afara) doar asigurare rca pe 30 zile, contract de vanzare cumparare, si o cerere tip
de asemenea masinile radiate intr-un judet nu poate primi nr rosii in alt judet; probabil le e lene politistilor sa verifice datele la distanta; trebuiesc luate nr rosii din acelasi judet de unde a fost radiata masina
deci daca o masina are nr rosii nu inseamna ca are neaparat carte de identitate; si nu inseamna ca se poate inmatricula definitiv in romania; deci atentie! nr rosii se acorda tocmai pentru a da posibilitatea proprietarului sa rezolve inmatricularea masinii
va spun toate astea pt ca eu tocmai mi-am luat nr rosii si am vazut exact cum sta treaba
in legatura cu intrebatul la rar : nu e suficient sa ceri un raspuns verbal; cel mai sigur e cu cerere scrisa si raspuns scris si stampilat/semnat

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 24-Mar-2005 10:18

Scuze pentru inexactitatea legata de numerele rosii :oops:
Referitor la inmatriculari: am dat exact citat-ul din documentul pdf de pe site-ul RAR. "Docomentul" se cheama "nota de consultanta".

saficus
simpatizant

Mesajde saficus » Lun 06-Iun-2005 14:11

imi vine greu sa cred ca o masina din 98 sa corespunda normelor EURO3 ale tampitilor de la noi - RAR.
In principiu daca pe brieful din tara de origine scrie euro3 as zice ca ai 90sanse sa o inscrii insa daca scrie altceva e mult mai complicat.

Daca vrei sa nu ai surprize mergi cu o copie dupa brief la RAR pt o nota de constatare.

Daca are nr rosii nu inseamna neaparat ca poate fi inmatriculata.

Eu am mers cu masina mea o luna si jumatate cu nr de belgia si nu m-a oprit nici macar un politist ;)
Cred ca e prea complicat pt ei -- insa trebuie sa te documentezi f bine inainte ca daca e sa ai probleme risti mult --

super sonic
just curious

Mesajde super sonic » Mie 13-Feb-2013 15:33

eu am iscris o xantia 1.8 16v acum 3 ani , fara nici cea mai mica problema . motorul este euro 2. de la euro 3 in sus se vb despre 2 sonde lamda

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Mie 13-Feb-2013 15:39

nu conteaza cum stii tu motorul,conteaza ce e in carte
daca vrei sa il scoata 3 daca in carte e 2 tre omologare individuala si te indoaie ca pret
am un pretin care a cumparat masina ca euro 4 si in toate tarile era cunoscuta euro,dar in talon conform normelor noastre rezulta euro 3 si la indoit diferenta de la 3 la 4 la taxa de prima inmatriculare
asa ca mai bine meri cu documentatia la un RAR,baga ceva intre acte sa isi faca timp sa le studieze si vezi ce zic
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

Înapoi la “Citroen Xantia”