Club A
Nu vreau sa te sperii sau sa fiu in vreun fel carcotas, dar la ultima intalnire baietii care mi-au facut o testare la sistemul audio au descoperit ca tweeterele de pe masina mea, montate in locasurile preparate din fabrica sub parbriz (cam in acelasi loc unde vei avea boxele la C1) distorsioneaza neplacut din cauza apropierii de parbriz. Daca pe mine ma deranjeaza la tweeter, care e o gaoace de cativa W putere, sa pui niste difuzoare serioase acolo (chit ca-s mai micute, probabil pe 10cm ca la cielo sau pe 13cm ca la c4) mi se pare o alterare serioasa a sunetului.
Din pacate la cat sunt de inguste usile de C1 nu-mi dau seama ce difuzoare si unde s-ar putea monta acestea in usa (cat mai spre spatele usii).
Deci dupa mine: as renunta la incintele stock de sub parbriz si as merge la un atelier specializat sa-mi croiasca doua incinte cu inele mdf in usi si as monta in ele doua boxe pe 13 cm, iar pe bord, niste tweetere montate aparent chiar pe zona unde incep stalpii, orientate catre sofer/pasager.
Dar este o solutie scumpa ce implica multe modificari

.Ca boxe ma gandisem la Hertz DSK 130 (sistem dieci pe 13 cm, in cazul in care incap in usi).
Insa efectul acela urat de la parbriz exact la muzica electronica/rock se simte (baietii au pus niste depeche) si se pare ca nu esti genul care asculta manele sau house
Astept si parerea altor useri de pe forum care se pricep in car-audio si au si vazut duminica trecuta fenomenul cu parbrizul. Tot ei te pot consilia vis a vis de costurile acestei modificari.
Cat despre Clarion, cred ca sunt croite pentru genurile muzicale altele decat dance/house/hip hop si au un sound foarte bun.Pioneer in schimb au lucrat foarte mult pe partea de bluetooth/carkit si-ti integreaza foarte bine celularul in sistemul audio (vorbim deja de gamele mai scumpe).
Vldst are dreptate, sunt 3 producatori de HU de calitate, care au o gama larga de produse unde poti gasi ceva accesibil, ar fi pacat sa cumperi vreun sony/panasonic/blaupunkt/jvc sau mai stiu eu ce (or fi nume consacrate in hi-fi dar la auto nu prea au experienta).
Inchid aici si astept si comentariile colegilor.