Noua benzina Efix de la Rompetrol
Moderator: Echipa Tehnica
-
- simpatizant
Noua benzina Efix de la Rompetrol
Am vazut o reclama la Efix "benzina care protejeaza motorul", si mam dus pe siteul rompetrol si am vazut ca "teoretic" este destul de buna si cu o gramada de aditivi. A incercato cineva? Daca da rog sa impartaseasca cateva pareri, pretul ...
exista vreo metoda de a testa CO benzinei? ma refer pt un particular/amator sa se duca la vreun tester...nu de-alta dar vrajeala astora cu benzina care face nustu ce si nustu cum mi se pare josnica (in special daca e petrom NU e de incredere)
sau ce mai contine respectivul combustibil
sau ce mai contine respectivul combustibil
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
- Alex Motan
- pasionat
Benzina Rompetrol e o benzina mai de calitate in Romanica noastra, oamenii au deschise sucursale si pe afara, au cumparat si un lant de distributie prin Franta, in fine.
Eu am incercat si I-MI PLACE. I-mi place si 98 de la ei si efix si sincer asta e 3,3 lei fratilor nu 4 lei cat Omv aia care nici nu e recomandata pt motoarele noastre, mai degraba pt FSI-uri. Repet: Satisfacut de ea mai ales ca nu se arunca masina la consum, trage de rupe si mai ales: COSTA 3,3 lei
Eu am incercat si I-MI PLACE. I-mi place si 98 de la ei si efix si sincer asta e 3,3 lei fratilor nu 4 lei cat Omv aia care nici nu e recomandata pt motoarele noastre, mai degraba pt FSI-uri. Repet: Satisfacut de ea mai ales ca nu se arunca masina la consum, trage de rupe si mai ales: COSTA 3,3 lei

Alex Motan scrie:I-mi place si 98 de la ei si efix si sincer asta e 3,3 lei fratilor nu 4 lei cat Omv aia care nici nu e recomandata pt motoarele noastre, mai degraba pt FSI-uri.
hai ca asta chiar imi place... la nebunie, nu alta
da' ce benzina sa ii pun? 95? be serious, recomandata e cu EURO 4/5
in afara de asta, am pus de la altii si a tusit rau motorul, plus puturoasa de nu se putea.. adik N A S H P A
Apoi ce pretentii poti avea de la o benzina de sub 1 (unu) euro?
marketing tovarasi, marketingul e mama vanzarilor, sau daca vrei fundatia departamentului vanzari.
pls nu mai spune si la altii chestia ca , carrera 100 nu e recomandata la c4 pentru ca o sa dea cu coldrex pe la motor

Nu zic, o fi mai buna decat alta din clasa ei, dar tot nu se ridica la nivelul lui omv, care nu-i chiar 4 lei, e vreo 3.95

Insa de acord cu tine, pe primul loc e OMV, iar in pana de OMV poti alimenta si de la petrom cat sa ajungi la primul OMV, iar daca nu ai nici omv si nici petrom, destul de nasol, dar te descurci cu ce iti iese in cale, insa strictul necesar
scuze de offtopic, insa nu m-am putut abtine

ps. diferenta intre carburanti o fac in felul urmator:
1. cum trage motorul la demaraj/depasiri
2. cum face motorul dupa a doua alimentare cu respectivul carburant cand mai am doar 3 linii si ma duc sa realimentez.
3. consumul, dar asta e ceva mai greu cu un bucuresti plin pana la refuz, so nu ma bag.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
- Alex Motan
- pasionat
Marketing CURAT este si in cazul OMV 100 sa stii ca nu e ea chiar 100, ca nu e ea asa ieftina sa stii si mie imi consuma mai mult. De mers merge bine cu ea dar sa te uiti pe capac sa vezi ca scrie MARE RON 95/98 asa ca 100 nu e chiar indicata pt ca e euro 5 si noi avem euro 4.
Mai gandeste-te si cum se uzeaza motorul ala ca si eu pana acum numa 100 si mol evo bagam in masina si am vazut ca nu e asa bine mai ales ca masina imi consuma mai mult si mergea la fel de bine ca si cu ron 98. App vezi ca toata lumea( in afara de benzina 100 omv, evo si 98 de la mol) are benzina de pe la ploiesti si petromidia deci... ACEEASI BENZINA peste tot numa ca unii au aditivi mai buni si altii mai prosti(petrom).
Am avut un Audi A4 1,8T pe care l-am dat de curand si scria: RON 95 Roz. Vreau sa spun ca i-am pus 2 fulluri de 100 si masina imi mergea PROST FOARTE FOARTE PROST. Ai incredere in ce i-ti recomanda producatorii ca nu degeaba au scris ron 95/98 si PE CAPACU DE BENZINA!!!!
Este si logic ca benzina de la petromidia in statiile ROMPETROL sa fie cea mai buna pt ca e in interesul lor.
Am 2 prieteni in Galati care au benzinarii, unu particulara iar unu franciza de la Lukoil. NU ALIMENTEZ NICIODATA DE LA EI!!!!
I-am intrebat si mi-au spus asa: Omv 100, mol 98 si evo, Rompetrol. Numa dastea sa-i bag ca altfel e JALE ce fac oamenii cu benzina si ce baga in ea pt ca statiile de carburanti sunt toate in franciza si nu in control direct cum e la Rompetrol.
Eu unu nu sunt dispus sa dau 4 roni si sa imi consume mai mult si sa mearga la fel. Decizia VA APARTINE!! sunt banii vostri
P.S. De curand in familie a aparut un Touareg care o sa il tinem ceva timp si motorina NUMA ROMPETROL!
Mai gandeste-te si cum se uzeaza motorul ala ca si eu pana acum numa 100 si mol evo bagam in masina si am vazut ca nu e asa bine mai ales ca masina imi consuma mai mult si mergea la fel de bine ca si cu ron 98. App vezi ca toata lumea( in afara de benzina 100 omv, evo si 98 de la mol) are benzina de pe la ploiesti si petromidia deci... ACEEASI BENZINA peste tot numa ca unii au aditivi mai buni si altii mai prosti(petrom).
Am avut un Audi A4 1,8T pe care l-am dat de curand si scria: RON 95 Roz. Vreau sa spun ca i-am pus 2 fulluri de 100 si masina imi mergea PROST FOARTE FOARTE PROST. Ai incredere in ce i-ti recomanda producatorii ca nu degeaba au scris ron 95/98 si PE CAPACU DE BENZINA!!!!
Este si logic ca benzina de la petromidia in statiile ROMPETROL sa fie cea mai buna pt ca e in interesul lor.
Am 2 prieteni in Galati care au benzinarii, unu particulara iar unu franciza de la Lukoil. NU ALIMENTEZ NICIODATA DE LA EI!!!!

Eu unu nu sunt dispus sa dau 4 roni si sa imi consume mai mult si sa mearga la fel. Decizia VA APARTINE!! sunt banii vostri

P.S. De curand in familie a aparut un Touareg care o sa il tinem ceva timp si motorina NUMA ROMPETROL!
Ultima oară modificat Dum 29-Oct-2006 14:07 de către Alex Motan, modificat 1 dată în total.
motorul 1.8t e euro 3 ... cred ca si pe 3.5l v6 de la clio poti pune ron95. dar nu asta e discutia
combustibilul din .ro e contrfacut. daca vanzatorul zice ca e 100 sigur e mai mic, si daca zice ca e 95 atunci e problema pt ca e posibil sa fie si mai mic.
o intrebare, cine stie
mercedes CLS500 cu ce merge??? minim???
sa stiu daca sa am incredere in pompa respectiva, de unde este alimentat, din incinta firmei unde lucrez
combustibilul din .ro e contrfacut. daca vanzatorul zice ca e 100 sigur e mai mic, si daca zice ca e 95 atunci e problema pt ca e posibil sa fie si mai mic.
o intrebare, cine stie
mercedes CLS500 cu ce merge??? minim???

sa stiu daca sa am incredere in pompa respectiva, de unde este alimentat, din incinta firmei unde lucrez

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
OPUS Workshop
atentie mare! cititi si manualul mashinii in care scrie romaneste ca pentru un condus mai confortabil and so on sa pui euro 4
Logic ca producatorul nu are cum sa te ***oblige*** sa pui cifra octanica 100 avand in vedere costurile benzinei de acest fel.
Evident ca nu are nimic nici daca ii pui ron 95/98, insa NU E CAZUL ROMANIEI
Intrebati si voi ev. la ats de chestia cu benzina. Eu unul am primit sfaturile de unde trebuie. C4 nu e euro3 slava Domnului.
De ce OMV carrera 100? NU de reclama proaspat aparuta la tv, k aia e de cand rebrandul. Pun de cand se numea simplu omv 100. De ce? De austria.
Probabil ca intr-adevar, benzina nou scoasa e mai buna in comparatie cu ce faceau ei, insa repet, la 33 de mii ce poate fi atat de fantastic? Probabil ca respecta mult mai mult ce scrie in pdf-ul lor.
Oricum petrom nu e o benzina proasta, e una relativ buna, dupa cum am mai spus.
Logic ca producatorul nu are cum sa te ***oblige*** sa pui cifra octanica 100 avand in vedere costurile benzinei de acest fel.
Evident ca nu are nimic nici daca ii pui ron 95/98, insa NU E CAZUL ROMANIEI
Intrebati si voi ev. la ats de chestia cu benzina. Eu unul am primit sfaturile de unde trebuie. C4 nu e euro3 slava Domnului.
De ce OMV carrera 100? NU de reclama proaspat aparuta la tv, k aia e de cand rebrandul. Pun de cand se numea simplu omv 100. De ce? De austria.
Probabil ca intr-adevar, benzina nou scoasa e mai buna in comparatie cu ce faceau ei, insa repet, la 33 de mii ce poate fi atat de fantastic? Probabil ca respecta mult mai mult ce scrie in pdf-ul lor.
Oricum petrom nu e o benzina proasta, e una relativ buna, dupa cum am mai spus.
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
- Alex Motan
- pasionat
Petrom e cea mai PROASTA benzina din Romania la ora actuala. Am pus top99 si la 220 km/h nu mai mergea masina in nici un fel si asa pana la vit aia am ajuns fffff greu.
REPET: Rompetrol nu IMPORTA benzina cum e cazul Omv 100. DE ASTA E SCUMPA!!! O aduc cu camioanele cu vapoarele cu trenurile cu avioanele cu ce mama lor o fi aducand-o!! Dar e logic ca e mai scumpa pt ca e IMPORTATA si se plateste TRANSPORTUL.
Cum poti sa faci afirmatia ca 3,3 lei e ieftina???
Este pretul pe care il plateste orice european la benzina. Avantajul ENORM pe care il avem fata de alte tari este ca noi avem rafinarii si una chiar fff buna la navodari si deasta Rompetrol are o benzina buna (rap pret/calitate) si ieftina pe care o si exporta daca nu stiai in Franta, Albania, Bulgaria, Georgia si Moldova. Am ingrosat Franta pt ca acolo e adevarata competitie in tari normale care fac teste de calitate a benzinei in fiecare benzinarie.
Am spus si o repet: Sunt banii tai si faci ce vrei cu ei dar iti spun sincer ca nu merita sa bagi in buzunaru altora cum ar fi austriecii. De ce?? Lasa ca Rompetrolul are aceeasi calitate si bani mai putin, efix un MARE PLUS.
Pt OMV: A trecut vremea cand faceam un full cu 2 mil, a venit sa fac cu 1,5 mil pt ca a aparut EFIX pazea!!
Pt Mol: Doar un sfat am...TOATE ABSOLUT TOATE benzinariile din tara au toaletele execrabile
poate ca l-a unguri astea sunt standardele de calitate da la noi lua-ti ex de la Rompetrol si Omv. 
REPET: Rompetrol nu IMPORTA benzina cum e cazul Omv 100. DE ASTA E SCUMPA!!! O aduc cu camioanele cu vapoarele cu trenurile cu avioanele cu ce mama lor o fi aducand-o!! Dar e logic ca e mai scumpa pt ca e IMPORTATA si se plateste TRANSPORTUL.
Cum poti sa faci afirmatia ca 3,3 lei e ieftina???

Am spus si o repet: Sunt banii tai si faci ce vrei cu ei dar iti spun sincer ca nu merita sa bagi in buzunaru altora cum ar fi austriecii. De ce?? Lasa ca Rompetrolul are aceeasi calitate si bani mai putin, efix un MARE PLUS.
Pt OMV: A trecut vremea cand faceam un full cu 2 mil, a venit sa fac cu 1,5 mil pt ca a aparut EFIX pazea!!

Pt Mol: Doar un sfat am...TOATE ABSOLUT TOATE benzinariile din tara au toaletele execrabile

pai efix e la 0.94 euro, iar carrera 100 e la 1,13 euro/l
in europa tot pe acolo, numa ca 98-ul e de calitate.
mi se pare ieftin la 3,3 lei cand eu pun la aproape 4 lei.
oricum, cred ca era cazul sa apara si la ei o benzina mai buna, mai ales dupa toata tevatura cu omv
EDIT ca am intrat intre timp pe www.efix.ro
Vreau sa spun ca m-au convins.. scrie clar ca obtin la plinuri repetate o reducere a consumului cu 3 la suta. Gata, fac 20 (douazeci) de plinuri si drumuri aferente bucuresti-sighisoara-bucuresti pentru care am postat atat consumul, cat si viteza medie inainte sa apara benzina asta pe piata. Am scris acolo consum de 6,4 l/100km
Conform promisiunilor lor la primul drum o sa consume 5,4 l/100km, apoi dupa ce fac cele 20 de plinuri ca sa fiu sigur ca e ok, o sa am consum de 3,4
Si daca nu-i asa nu-mi ramane decat sa-i dau in judecata ca imi doresc si eu un C-Metisse, asta e, pe comanda, si plinuri pe viata cu carrera100
Mai bine scriau ca reduce consumul cu 5.2 l/100 si atunci stiam ca ajung la consum 0 conform fisei tehnice a masinii mele
in europa tot pe acolo, numa ca 98-ul e de calitate.
mi se pare ieftin la 3,3 lei cand eu pun la aproape 4 lei.
oricum, cred ca era cazul sa apara si la ei o benzina mai buna, mai ales dupa toata tevatura cu omv
EDIT ca am intrat intre timp pe www.efix.ro
Vreau sa spun ca m-au convins.. scrie clar ca obtin la plinuri repetate o reducere a consumului cu 3 la suta. Gata, fac 20 (douazeci) de plinuri si drumuri aferente bucuresti-sighisoara-bucuresti pentru care am postat atat consumul, cat si viteza medie inainte sa apara benzina asta pe piata. Am scris acolo consum de 6,4 l/100km
Conform promisiunilor lor la primul drum o sa consume 5,4 l/100km, apoi dupa ce fac cele 20 de plinuri ca sa fiu sigur ca e ok, o sa am consum de 3,4
Si daca nu-i asa nu-mi ramane decat sa-i dau in judecata ca imi doresc si eu un C-Metisse, asta e, pe comanda, si plinuri pe viata cu carrera100

Mai bine scriau ca reduce consumul cu 5.2 l/100 si atunci stiam ca ajung la consum 0 conform fisei tehnice a masinii mele

silvius scrie:Vreau sa spun ca m-au convins.. scrie clar ca obtin la plinuri repetate o reducere a consumului cu 3 la suta.
Adica 3 procente, nu 3 l/100 km.
La un consum de 10 l/100 km, 3% (= 3 procente) inseamna 0,3 l /100 km.
Ceea ce e o frectie, oricum e probabil sa ai variatii de consum "naturale" de la plin la plin (mult) mai mari decat atat.
la felul in care au prezentat pot spune si 3l/100
k au o prezentare care sa ia ochii... ar trebui scris 3% fata de consumul actual
a nu se citi 3l/100km
dar asa e in romania si pana la urma merita un proces
k au o prezentare care sa ia ochii... ar trebui scris 3% fata de consumul actual
a nu se citi 3l/100km
dar asa e in romania si pana la urma merita un proces

- Alex Motan
- pasionat
Sunt la al 3-lea full cu Efix in decurs de 2 saptamani. Am avut mai multe drumuri afara din localiatate si masina se comporta excelent. Trage bine nu zbarnaie nu haraie cum face cu aia de la Petrom sau 95 omv. Consumul a scazut cu 0,5 la suta in aceleasi conditii de mers.
Azi am venit ffff lejer de la Galati, mers 100 pe afara si in localitati 90 consum 6,5/100km. Benzina e buna iar statiile Rompetrol sunt fff curate si ingrijite.
45 litri cu Omv 100 costa 175 ron, un full cu efix costa 148 Ron diferenta de 27 Ron care la 3 alimentari de genul inseamna 81 Ron. Eu fac cam 3 fuluri pe luna ceea ce inseamna ca in 3 luni fac o economie de 2,43milioane(care dupa parerea mea as putea face orice altceva cu ei decat sa-i bag in benzina)
Azi am venit ffff lejer de la Galati, mers 100 pe afara si in localitati 90 consum 6,5/100km. Benzina e buna iar statiile Rompetrol sunt fff curate si ingrijite.
45 litri cu Omv 100 costa 175 ron, un full cu efix costa 148 Ron diferenta de 27 Ron care la 3 alimentari de genul inseamna 81 Ron. Eu fac cam 3 fuluri pe luna ceea ce inseamna ca in 3 luni fac o economie de 2,43milioane(care dupa parerea mea as putea face orice altceva cu ei decat sa-i bag in benzina)
Ultima oară modificat Lun 30-Oct-2006 18:06 de către Alex Motan, modificat de 2 ori în total.
- Alex Motan
- pasionat