Mesajde vldst » Dum 29-Oct-2006 23:16
Din cate stiu eu, nu exista pachet de drumuri grele la Citroen, asa cum exista la alte marci (Skoda de exemplu). Scutul e optional si trebuie adus pe comanda, costa o gramada de bani. De inaltatul garzii la sol (asta cred ca e inclus in pachetul de drumuri grele disponibil in alte parti) ma tem ca nu poate fi vorba la Citroen, cel putin nu intr-un service autorizat. Poate Mugurel ne va ajuta cu mai multe detalii in legatura cu povestea asta cu scutul si pachetul de drumuri grele.
In legatura cu subiectul, desi nu prea am mare experienta cu buburuza pana acum, ma deranjeaza totusi suspensia cam tare a masinii. Simti al naibii de bine orice denivelare :x Din cate am vazut eu din experientele altora de pe forum, o parte din discomfort poate fi atenuata daca incarcam pneurile cu azot. Poate o sa am odata curiozitatea sa-mi umflu si eu pneurile cu azot. In rest, garda la sol e suficient de mare la C3 cat sa poti merge si pe drumuri mai accidentate, la viteze reduse si cu grija, bineinteles. Posesorii de C3, model vechi, trebuie sa fie mai atenti la spoiler-ul fata. Atentie totusi ca nu stiu cat de bine se comporta in timp suspensia masinii, cel putin la C3. Eu m-am interesat la Champion cam care sunt punctele slabe ale C3-ului si un mecanic de acolo s-a plans ca bieletele fata sunt mai sensibile. Nu stiu cata lume a avut probleme cu ele, dar trebuie sa tinem totusi cont ca masinile astea au fost facute ca sa se circule cu ele pe drumuri asfaltate ca lumea, nu ca-n Romania. Offroad-ul e placut din cand in cand, dar poate sa aiba efecte secundare pentru o masina cum e C3-ul, daca e practicat prea des.