Desi nu apare (inca) pe site-ul de la Toyota, subiectul se discuta deja pe alte forumuri.
Despre ce e vorba: Toyota ofera in Romania (e de vazut daca e valabila si afara), strict pt modelul Corolla, posibilitatea extinderii garantiei standard la 6 ani.
De fapt, poti alege intre:
1. garantia standard (3 ani) + un discount si
2. garantie extinsa la 6 ani (in limita a 150.000 km)
Acum, ma gandesc ce este in spatele acestei manevre.
Banuiala mea este ca e un "preemtive strike" impotriva KIA Cee'd, model care va apare anul viitor si care va avea 7 ani garantie (5 standard + inca 2 ani motor+cv).
Asadar, Toyota ofera inca de pe acum 6 ani garantie pt Corolla, a.i. anul viitor, cand va aparea urmasul Corollei (Auris parca o cheama), sa poata oferi "natural" 6 ani garantie, fara sa para ca au fost impinsi de la spate de KIA (in declaratiile KIA, Auris-ul este desemant ca si concurentul lor direct).
Acum e de vazut ce vor face ceilalti producatori/dealeri.
In particular, Citroen - oricum in Franta am vazut ca exista mai multe posibilitati de customizare a garantiei extinse - pana la 5 ani parca...
ATS, Mugurel, intelegeti aluzia? ;)
Toyota Corolla - 6 ani garantie
Moderator: Echipa Tehnica
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
foarte interesant si bun de fructificat challange-ul asiticilor in ceea ce priveste ofensiva (mai bine zis contraofensiva) preturilor si a garantiei ... ;-)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
garantia de 6 ani este oferita la motor si la electronica, care in orice caz nu o sa cada in 6 ani sau 150000 Km. credeti ca nu au facut si ei un studiu sa vada ca nu se strica? este o strategie pentru a atrage clienti (wow, are garantie 6 ani), pentru ca s-au gandit bine sa nu piarda. nu zic, se pot strica ceva masini dar prea putine, iar interesul lor major este sa le aiba vandute
alte piese cum ar fi elemente de directie, suspensie si alte dracii nu beneficiaza de aceasta garantie. dupa parerea mea chiar si cei de la dacia pot sa ofere acelas lucru pentru motorizari si electronica pentru ca astea sunt lucrurile care pica cel mai greu.

- DanT
- Moderator
si asta este drept ... nmic de comentat ... in primul randeste o miscare de popularizare a brandului ... este o "campanie" de marketing ...
ideea este ca din punctul lor de vedere nu este nimic costisitor sa iti ofere asemenea garantie, insa in prisma ta, un simplu cumparator al unui autovehicul, o defectiune la aceste subansamble majore poate sa te coste destul de mult ...si aici este cumva "asigurarea" ta ... nu vad nicmi rau in asta ... insa de ce sa risti ... ?
este aceeasi faza ca si la casco... poti plati asigurarea de te indoi de bani si sa nu ai nevoie de ea ... deci ...cum faci ... te risti?..greu de raspuns la intrebarea asta ...
si acum ... daca iti place modelul sau stilul asiatic .. faza asta poate fihotaratoare pentru o anumita masina sau alta ...
si aici intervine avantajul lor ... nu vad nimic deranjant sau rau ...
dar asta e doar ca parere personala ...
ideea este ca din punctul lor de vedere nu este nimic costisitor sa iti ofere asemenea garantie, insa in prisma ta, un simplu cumparator al unui autovehicul, o defectiune la aceste subansamble majore poate sa te coste destul de mult ...si aici este cumva "asigurarea" ta ... nu vad nicmi rau in asta ... insa de ce sa risti ... ?
este aceeasi faza ca si la casco... poti plati asigurarea de te indoi de bani si sa nu ai nevoie de ea ... deci ...cum faci ... te risti?..greu de raspuns la intrebarea asta ...
si acum ... daca iti place modelul sau stilul asiatic .. faza asta poate fihotaratoare pentru o anumita masina sau alta ...
si aici intervine avantajul lor ... nu vad nimic deranjant sau rau ...
dar asta e doar ca parere personala ...
Dan
Din cate am citit pe "alte forumuri", extensia de garantie este oferita in aceleasi conditii ca si garantia standard de la Toyota, deci 6 ani / 150.000 km inclusiv [de exemplu] elementele de suspensie, care la Citroen au garantie doar primii 30.000 km.
In sfarsit, n-am intrebat personal.
Ramane de vazut dupa ce-si actualizeaza toyota.ro site-ul (peste o juma' de an
)
Oricum, chiar daca aceasta extensie ar fi numai pentru motor si cutia de viteze, nu-i un avantaj major pt consumator?
Si un pic de psihologie inversa: daca extensia de garantie pt motor + cv este atat de trivial de oferit, Citroen de ce nu o face ??
In sfarsit, n-am intrebat personal.
Ramane de vazut dupa ce-si actualizeaza toyota.ro site-ul (peste o juma' de an

Oricum, chiar daca aceasta extensie ar fi numai pentru motor si cutia de viteze, nu-i un avantaj major pt consumator?
Si un pic de psihologie inversa: daca extensia de garantie pt motor + cv este atat de trivial de oferit, Citroen de ce nu o face ??
- DanT
- Moderator
un
insa putin amar ...
pana la urma traditia de care "dispune" ii pot pune in ipostaza de a se "juca" cu ceilalti competitori ...
si , sincer, eu asta astept de la o firma cu un asemenea renume ... ;-)

pana la urma traditia de care "dispune" ii pot pune in ipostaza de a se "juca" cu ceilalti competitori ...
si , sincer, eu asta astept de la o firma cu un asemenea renume ... ;-)
Dan
Matrixu scrie:Pentru ca poate...si atata timp cat treaba merge si fara garantie prea mare de ce sa o mareasca?
La toyota e altceva, deja se simt amenintati....
Matrixule, in perioada Ian-Sep 2006, Toyota au vandut 3626 bucati, iar Citroen 2115 bucati, deci avantaj Toyota cu ~50%.

Later edit: mai degraba cu 70%

Sursa: http://www.apia.ro/date/2006-09-SitMake.pdf
Ultima oară modificat Lun 30-Oct-2006 15:09 de către mars2k, modificat 1 dată în total.
- DanT
- Moderator
eu am un yaris de 1000 cmc benzina din 2001 care functioneaza fara nici cea mai mica eroare si are deja 106.000 km ... tot ce a trebuit inlocuit, in afara de consumabile au fost placutele de frana, insa undeva pe la 90.000 km ..
deci la fiabiliatate la chitibusaria aia mica nu am ce sa-i reprosez ... ;-)
nu prea imi dau eu seama cat de amentitati se simt cei de la toyota ... care, de vre0 4 ani sunt bagati cu o echipa si la F1 ...asa ca ... ;-)
deci la fiabiliatate la chitibusaria aia mica nu am ce sa-i reprosez ... ;-)
nu prea imi dau eu seama cat de amentitati se simt cei de la toyota ... care, de vre0 4 ani sunt bagati cu o echipa si la F1 ...asa ca ... ;-)

Dan
- DanT
- Moderator
nu matrixule .. numai ca masina aia este in onesti la parintii la fata ...
si deh ..oras mic ... fara aglomeratie ...nici macar nu ai de ce sa franezi ...
si masina avea mai exact 92.650 km ... eh ce mai 90.000 km ...
suntem multumiti de "buburuza"
si deh ..oras mic ... fara aglomeratie ...nici macar nu ai de ce sa franezi ...
si masina avea mai exact 92.650 km ... eh ce mai 90.000 km ...
suntem multumiti de "buburuza"
Dan