Xsara 1.6i 2003

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

miniME
just curious

Xsara 1.6i 2003

Mesajde miniME » Joi 16-Noi-2006 10:14

Salutare tuturor,

Urmeaza sa achizitionez un Xsara din 2003 cu motor 1.6i. Masina arata foarte bine, are dotarile obisnuite, (abs, airbags, AC, inchidere, alarma, geamuri si oglizi el, cd) mai ales ca stiu cum a fost intretinuta masina!

Intrebarea mea este: credeti ca se merita sa pun instalatie de GPL pe ea?Am inteles ca are un consum urban de 8-9%. (nu are decat vreo 30.000km reali). Nu este un consum de speriat, dar am de gand sa ma plimb mult si nu vreau sa ma scotoceasca prea tare prin buzunar! :)

E drept ca instalatia costa cca 750 euro dar in 9500km am recuperat investitia.

Parerile sunt foarte impartite cand e vb de gaz!! Unii zic ca NU e bine pt ca uzeaza motorul mai tare in timp, altii zic ca NU e adevarat...
Oricum ar fi, am o cunostinta care e taximetrist si a facut cu un opel omega mai vechi cu motor de 2000 aproape 250.000km fara sa-i faca nimic!!!
SI zice ca e super OK! a mers numai in reprezentanta cu ea si e BETON la motor!

astept pareri!

Va multumesc!!!

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Joi 16-Noi-2006 13:14

Salut, eu unul sunt impotriva gazului pe masina, nu stiu cat de rau distruge motorul dar cert este ca e lenta pe gaz , dc nu incerci sa cumperi un diesel. Pe asta in ce bani o cumperi ?

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Joi 16-Noi-2006 13:25

--->consum8-9 % nu-i crede , sare usor de 10% , deabia scot eu 9 cu kalosul meu amarat de 1.4 ...., mai bine te orientezi spre o motorizare diesel .
-->la 1.6 asteaptate la un consum de 10-12 % urban , chiar mai mult
-->chestia cu gazul nici eu nu sunt de acord

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 16-Noi-2006 13:34

DMX scrie:--->consum8-9 % nu-i crede , sare usor de 10% , deabia scot eu 9 cu kalosul meu amarat de 1.4 ...., mai bine te orientezi spre o motorizare diesel .
-->la 1.6 asteaptate la un consum de 10-12 % urban , chiar mai mult
-->chestia cu gazul nici eu nu sunt de acord

Nu ai dreptate. Si a mea are acelasi consum. Nu fa analogie cu C4, te rog. In oras, nu am trecut niciodata cu media de 10%.

miniME
just curious

Mesajde miniME » Joi 16-Noi-2006 19:33

rtrd_dud

masina asta are aproape 30.000 km si este momentan in spania. Il cunosc pe proprietar! E un spaniol care merge cu ea decat in weekend pt ca in rest nu prea are timp! Eu am mers cu ea in Spania. Stiu cum se tine masina.
O iau cam pe 5500 euro. Vama mai este inca 1500 euro. Scutesc costul drumului pt ca este posibil sa vina cu ea in tara de sarbatori.

In tara nu iau o masina ca asta, fie si diesel, la un astfel de pret cu km acestia. (nu mai spun ca ar fi circulata in mizeria asta de RO)
La banii astia poate gasesc in Ger dar la cel putin 80.000km. Dar din nou, e vama, drumul, etc...
Tocmai, daca ies la un consum de 10% in oras minim, nu e prea ... incantator! Intradevar, am inteles ca-ti reduce cam 6% din puterea motorului, dar are 109CP si tot raman cu 100CP!

deci, nu asta e pb!
Am vazut Ford, Skoda, Opel cu instalatii de gaz din fabrica! Arderea este aceeasi! Tot GPL e!! Indiferent ca e instalatie din fabrica sau nu!

facand o lista cu avantaje si dezav, tot cu gazul ies mai bine!

Inca astept parerile voastre!
Multumesc!!

kata
pasionat

Mesajde kata » Vin 17-Noi-2006 14:33

la banii astia nici nu sta pe ganduri.
nu ai de ce sa ti pui gpl, masina consuma mai mult decat acceptabil, dupa cum ti a spus si membru de vaza adytzu. rasfoieste subiectele legate de consum si o sa te convingi.

idea e simpla: daca vrei gpl nu te mai gandesti la performante dinamice.
iar in configuratia de acum daca mergi la consum, total batraneste, o sa ai supriza sa vezi ca afara la un mers cu 80km/h iti consuma 5%.

iar la 180.... 15%

gbroasca
simpatizant

gpl

Mesajde gbroasca » Vin 17-Noi-2006 14:51

Daca faci taxi sau circuli f. mult, merita. Daca nu, respecta blazonul. Altfel o scoteau direct din fabrica cu instalatia gpl montata. In plus, butelia iti "strica" portbagajul.

solaris78
simpatizant

Mesajde solaris78 » Sâm 18-Noi-2006 16:37

eu am una la fel si consumul in Bucuresti este de 12%
Nu sunt de acord cu gazul, strica motorul, eu unul nu ii mai cred pe taximetristi (poa' sa fie el si tata) se lauda cu masinile lor fiindca sunt indragostiti de ele din moment ce toata ziua stau in ele, dar toti baga bani in ele si nu recunosc.
Iar in RO gazul e de cacao.
Daca ai de gand sa folosesti masina la drumuri lungi consumul este OK!- in schimb nu e de taximetrie in oras.
PAREREA MEA!

Înapoi la “Mecanica - Xsara”