Nelamuriri xsara

Forum de discutii generale despre Citroen Xsara. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

dragosm
simpatizant

Nelamuriri xsara

Mesajde dragosm » Joi 16-Noi-2006 17:04

Aveti cumva idee de ce o Xsara la noi costa 8000-9000 de coconei si afara 12.000-12.500?
De ce asa diferenta?

Alex Motan
pasionat

Mesajde Alex Motan » Joi 16-Noi-2006 17:08

Asta vroiam si eu sa intreb de ffff mult timp pt ca ma gandeam si eu sa o vand.

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 16-Noi-2006 17:22

dar de ce la noi xsara a costat noua 13.700 cu toate taxele si afara era 17.000? mai bine intrebi chestia asta...

Alex Motan
pasionat

Mesajde Alex Motan » Joi 16-Noi-2006 17:23

noi am platit pe ea 16800 de euro in nici un caz 13000

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 16-Noi-2006 17:36

eu vb de Xsara nu de Xsara Picasso.
acolo e si mai mare diferenta, dar pierdera e si mai importanta.
Nu vedeti? cu cat e mai mica masina, si cu mai putine dotari se pierde cel mai putin?
De exemplu un saxo nou a costat in 2002 7130 euro.
acum sub 5000 euro e exclus sa ti-o dea cineva dintre cei care au platit-o atunci?
Daca ar fi sa pierzi ca la un passat ar trebui sa iti dea masina si inca vreo 12000 euro :lol: , dar masina asta isi pastreaza valoarea incredibil :shock:

dragosm
simpatizant

Mesajde dragosm » Joi 16-Noi-2006 17:42

Totusi nu se intelege de ce este asa de mare diferenta.Ex:am fost in Anglia si acolo o xsara de 2003 nu se vinde cu mai putin de 7000 pouns adika cam 11500 euro la vreo 50000 km.Iar la noi o gasesti cam intre 8 si 9 mii de coco. :?: :?: :?:

solaris78
simpatizant

Mesajde solaris78 » Sâm 18-Noi-2006 16:28

parerea mea este ca devalorizarea citroenului este f mare in Romania.
IMi pare rau Mugurel ca te contrazic din nou, dar masinile din grupul VW isi pastreaza pretul mult mai bine ( chiar si peugeotul care e din acelasi aluat).
Din pacate "Limonadele" noastre nu sunt populare si ca atare lumea e circumspecta in privinta lor. Sa vedeti voi cat se pierde la un Volvo sau la Saab care totusi sunt masini aproape "premium", si nu numai ca se pierde dar nu gasesti clienti, zici ca au SIDA.
E intr-un fel ca la telefoane, desi exista telefoane pe piata f bune comparabile cu Nokia sau SE, sau in unele cazuri chiar mai bune, fiindca "Bula" e taran si vrea telefon bengos ca are si vecinu' de bloc, nici nu se uita la altceva decat la Nokia ( mai bine isi ia un model ieftin de la Nokia decat altceva).
Pe langa asta trebuie sa recunoastem ca Citro a mers cam prost in ultimii ani in comparatie cu multi altii, iar anumite modele nu s-au vandut deloc sau f prost, si asta i-a tras in jos la bani de investit in cercetare, marketing, s.am.d.
Iar in Anglia probabil ce ati vazut voi a fost unu' care a bagat ceva bani in masina si avea impresia ca cineva ii impartaseste pasiunea si o sa-i dea banii inapoi.
O scurta vizita pe mobile.de o sa va lamureasca, ca si in Germania au pret la fel de prost ca si in Romania.

rtrd_dud
pasionat

Mesajde rtrd_dud » Sâm 18-Noi-2006 17:02

Au o forma mai usoara de sida , e sida lights. :)) Eu de ex pe a mea din 2004 hdi 90 cai dotare full fara jante si piele , esp si geamuri electrice spate cat imi iau ca are doar 60.000 :( ? Pe targ am vazut din 2003 la 10500 E :shock:

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Sâm 18-Noi-2006 17:18

Nu compara preturile din UK unde orice produs care in UE/continent costa X euro, in UK costa X lire. La fel si la salarii, un salahor in UE/continent ia 1000 euro, in UK ia 1000 lire (cifrele sunt doar cu titlu comparativ). Fa o paralela intre preturile din UE/continent si Romania.

In plus de asta, dupa cum s-a mai zis mai sus, Citroen are o imagine de piata dezastruoasa, din aceasta cauza si pretul scazut la revanzare.
Fun Citroen

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Sâm 18-Noi-2006 19:01

solaris
-iti propun sa faci ceva , sa faci un calcul

De exemplu : vw Golf V si Citroen C4 (modele diesel )
-->pretul de achizitie la golf 5 la dotari asemanoatoare este cu vreo 1500- 2000 euro mai mult ,poate chiar mai mult de 2000 euro
-->costuri la intretinere DUBLE fata de un citroen / pejo
-->Avantajul care il are golful este ca il vinzi mult mai repede , ca in RO sunt inca oameni cu mentalitati gresite dupa parerea mea !!!
-->Multi sustin ca marci precum Audi , VW , Mercedes , nu isi pierd din valoare , va inselati amarnic , un mercedes costa minim 30.000 de euro , + intretinerea care te rupe , un schimb de ulei 15 milioane , geam de la oglinda 20. milioane (in cazul in care ramai fara el , ptr ca este la "moda")
-si aceste masini DACA e sa faceti un calcul PER TOTAL cand iti vinzi un audi : de la 0 km - 50.000km -tu toti banii care ai bagat in masina aia , o sa vezi ca pierzi foarte mult

Bogdan Lazar
pasionat

Salut

Mesajde Bogdan Lazar » Mie 06-Dec-2006 22:07

Bai fratilor am si eu o nelamurire... rotile din spate au un unghi de inclinare sau trebuie sa fie perpendiculare pe sol :roll: ... mie mi se pare ca roata din stanga spate e un pic inclinata cu partea de jos inafara...
Se poate indrepta fara alte costuri gen inlocuit piese etc... mentionez ca nu simt nimic in mers... su se aud zgomote... nu-mi trage intr-o parte nu vibreaza masina la viteze mari...
(Daca tot suntem la capitolul nelamuriri Xsara

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 07-Dec-2006 00:20

se cheama rulmenti punte si sint distrusi. in curind vor aparea zgomote in cel mai bun caz si in cel mai rau caz bratele se vor bloca in mers de la socuri.
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

solaris78
simpatizant

Mesajde solaris78 » Joi 07-Dec-2006 10:04

DMX scrie:solaris
-iti propun sa faci ceva , sa faci un calcul

De exemplu : vw Golf V si Citroen C4 (modele diesel )
-->pretul de achizitie la golf 5 la dotari asemanoatoare este cu vreo 1500- 2000 euro mai mult ,poate chiar mai mult de 2000 euro
-->costuri la intretinere DUBLE fata de un citroen / pejo
-->Avantajul care il are golful este ca il vinzi mult mai repede , ca in RO sunt inca oameni cu mentalitati gresite dupa parerea mea !!!
-->Multi sustin ca marci precum Audi , VW , Mercedes , nu isi pierd din valoare , va inselati amarnic , un mercedes costa minim 30.000 de euro , + intretinerea care te rupe , un schimb de ulei 15 milioane , geam de la oglinda 20. milioane (in cazul in care ramai fara el , ptr ca este la "moda")
-si aceste masini DACA e sa faceti un calcul PER TOTAL cand iti vinzi un audi : de la 0 km - 50.000km -tu toti banii care ai bagat in masina aia , o sa vezi ca pierzi foarte mult

Nu am zis ca este si justificata diferenta "DMX". Am explicat niste realitati.

solaris78
simpatizant

Re: Salut

Mesajde solaris78 » Joi 07-Dec-2006 10:05

Bogdan Lazar scrie:Bai fratilor am si eu o nelamurire... rotile din spate au un unghi de inclinare sau trebuie sa fie perpendiculare pe sol :roll: ... mie mi se pare ca roata din stanga spate e un pic inclinata cu partea de jos inafara...
Se poate indrepta fara alte costuri gen inlocuit piese etc... mentionez ca nu simt nimic in mers... su se aud zgomote... nu-mi trage intr-o parte nu vibreaza masina la viteze mari...
(Daca tot suntem la capitolul nelamuriri Xsara

O geometrie te lamureste, daca sunt probleme mecanice de reglaj sau ...

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 07-Dec-2006 11:35

o geometrie nu face decit sa iti spuna pe hirtie ce se vede cu okiul liber. din pacate la puntea spate nu exista nici o piesa reglabila
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”