scut C3

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 18-Oct-2006 01:47

tracer: ti-ai desfacut scutul sa te uiti la el? din cate-mi aduc aminte la xsara fixarea pe partea din fata a scutului se face printr-un fel de furci asigurate si cu doua suruburi, iar pe spate prin doua suruburi (tocmai pentru evitarea situatiei descrise de tine).
pentru conditiile grele din romania exista saibe grower sau se pot pune doua piulite. uite chiar m-ai facut curios sa vad cat de bine sunt stranse suruburile de la scut, dupa doi ani prin gropile patriei.
nu m-am gandit vreodata la improvizatii, daca baietii vor sa manufactureze o versiune de scut compatibila C3, sper ca cel putin vor scoate o versiune imbunatatita :lol: nu ceva mai prost (dar ieftin).
Cosmin
high energy music expression

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 18-Oct-2006 07:48

io n-am avut scut metalic, si a fost creat la comanda
partea din fata e prinsa in suruburile originale care tinea initial partea de plastic de sub bara...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

toporas67
de-abia inscris

Mesajde toporas67 » Dum 29-Oct-2006 19:40

Am cumparat tabla de la Dacia si am facut un mulaj la Service dupa forma pe care trebuie sa o aiba scutul.Oricum ies mult mai ieftin

cov
just curious

scut

Mesajde cov » Mar 28-Noi-2006 14:25

buna ziua

vreau sa stiu daca montarea scutului metalic pe C3 ( nu pe XTR) este o operatiune agreata de constructorul francez sau este o improvizatie (chiar cu scut original) facuta de meseriasul roman fara stirea francezului, dar care vazand cererea mare pentru un asfel de echipament s-a gandit repede la o afacere. am inteles ca montarea scutului implica si o inaltare a garzii la sol si nu stiu daca francezul ar fi de acord ca service-urile noastre sa presteze un asfel de tunning.
daca sunt posesori de C3 cu scut metalic montat ii rog sa ne impartaseasca din eventualele probleme aparute.

vldst
pasionat

Re: scut

Mesajde vldst » Mar 28-Noi-2006 17:35

cov scrie:buna ziua

vreau sa stiu daca montarea scutului metalic pe C3 ( nu pe XTR) este o operatiune agreata de constructorul francez sau este o improvizatie (chiar cu scut original) facuta de meseriasul roman fara stirea francezului, dar care vazand cererea mare pentru un asfel de echipament s-a gandit repede la o afacere. am inteles ca montarea scutului implica si o inaltare a garzii la sol si nu stiu daca francezul ar fi de acord ca service-urile noastre sa presteze un asfel de tunning.
daca sunt posesori de C3 cu scut metalic montat ii rog sa ne impartaseasca din eventualele probleme aparute.

Nu e necesara nicio improvizatie daca-ti montezi scutul la dealer. Scotoceste bine pe forum, ca s-a mai vorbit despre asta. Montajul e agreat de constructor. Scutul e compus din elementele de fixare (traverse) si scutul prorpiu-zis. Fixarea se face cu suruburi. Totul contra fabuloasei sume de aproximativ 1600 RON (cred ca fara manopera, care implica doar urcarea masinii pe rampa si rasucirea gratioasa a unor suruburi). Mi-e scarba de preturile astea...

Am uitat sa spun ca montarea scutului nu implica si inaltarea garzii la sol. Daca vrei garda inaltata la sol exista echiparea XTR, care are asa ceva. Pentru C3-ul chior e mai complicat si nu sunt sigur ca se poate face.

cov
just curious

scut

Mesajde cov » Mar 28-Noi-2006 17:51

sunt curios cum au ajuns cei de la citroen la exorbitantul pret de 18 mil pentru montarea unui scut metalic. ce poate costa asa mult. dupa cum am mai spus, din informatia obtinuta de la un dealer, cica ar ridica si garda la sol. sa fie oare vrajeala? la renault pachetul drumuri grele implica si inaltarea masinii cu cativa cm.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mar 28-Noi-2006 17:56

masina in conceptia mea TREBUIE sa aiba scut standard...mi se pare o jegmanire sa pretinzi bani in plus clientului (si asa il rupi la bani) pt scut...bine, la noi e cel mai jalnic, unde se ofera masini cica 2006 fara elemente de baza
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 28-Noi-2006 18:04

Discutia e mai complexa aici. Pentru drumurile din Franta n-ai nevoie de scut. Iar pentru drumurile din Romania, iti trebuie un dram de noroc si multa atentie. Scutul e util, te face sa te simti mai linistit, dar costa o droaie de bani si nu prea se justifica sa dai suma aia exorbitanta pe el. Iar daca ai asigurare full Casco, evenimentul neplacut al spargerii baii de ulei ar trebui sa fie acoperit de polita. Asa ca de ce sa mai arunc eu caruta de bani pe geam cand si asa platesc de ma-ndoi la Casco?

Eu zic ca te-au aburit cei care spun ca se inalta garda la sol la C3 cand se monteaza scutul. La anumite marci de masini e valabila treaba asta atunci cand se achizitioneaza pachetul de drumuri grele. Nu am auzit de pachet de drumuri grele la Citroen.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 29-Noi-2006 11:48

pachet drumuri grele inseamna alte suspensii mai moi si masina mai inaltata...si nu am auzit de scut metalic inclus in acest pachet

OPUS Workshop

raulm
simpatizant

Mesajde raulm » Joi 30-Noi-2006 21:43

masina in conceptia mea TREBUIE sa aiba scut standard...mi se pare o jegmanire sa pretinzi bani in plus clientului (si asa il rupi la bani) pt scut...bine, la noi e cel mai jalnic, unde se ofera masini cica 2006 fara elemente de baza

masinile au scut dar din motive de reducere a greutatii se pun scuturi de plastic.
La peugeot m-a tinut vreo 10 luni dar trecerea la un scut de tabla nu cred ca a fost 3 mil ca nu m-am obosit sa ma enervez cu casco-ul.
XTR-ul are scut de tabla dar numai optional e drept gratuit.
Dar daca nu bifezi optiunea tot plastic primesti...

keos
pasionat

Mesajde keos » Sâm 28-Apr-2007 09:24

DECI, a facut pana la urma cineva ceva ????

Problema mea este ca am pierdut scutul de plastic :(.

raulm
simpatizant

Mesajde raulm » Dum 29-Apr-2007 20:35

ar trebui sa gasesti unul la service sau la un dealer de piese.

keos
pasionat

Mesajde keos » Dum 29-Apr-2007 21:20

Pai da, dar discutia era vorba despre scut de metal, ma as fi preferat unul de aluminiu daca tot trebuie sa-l schimb.

raulm
simpatizant

Mesajde raulm » Dum 29-Apr-2007 22:26

nu stiu din ce metal este dar poti sa intrebi pe dealerul cel mai apropiat.
Daca stie...

ancadogaru
simpatizant

Mesajde ancadogaru » Vin 11-Mai-2007 23:53

tocmai am dat pe la augsbug sa intreb de un scut de C3. Mi-au zis ca pot sa imi ofere cam acelasi pret ca si ATS pt ca provin de la acelasi importator si nu le produce si altcineva....(ce-i drept nu s-au obosit sa caute in vreo ofeta un pret sa imi zica)

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”