Degresarea la spalatorie

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

vldst
pasionat

Degresarea la spalatorie

Mesajde vldst » Mar 28-Noi-2006 18:23

Salut,

Deschid si eu subiectul asta pentru ca simt ca m-au innebunit indivizii de la spalatorie. De fiecare data cand ma duc cu masina s-o imbaiez ma freaca baietasii la cap cu degresarea. De dragul masinii, am cedat pana acum si pe langa spalatul normal exterior al masinii, am si degresat-o. Lucrul asta ma costa aproape insa dublu la o spalare si as dori sa aflu de la cunoscatorii in ale spalatului masinilor cat e de necesara degresarea si mai ales cand e cazul sa degresam masina.

Ultima oara cand am spalat masina era nitel mai murdara din cauza ploii. I-am zis baiatului ca vreau doar o spalare exterioara. Tipul o tinea pe-a lui ca masina e prea murdara si ca n-o sa iasa mizeria doar cu spuma activa si furtun :shock: . Asa sa fie oare? Teoretic jetul ala si cu spuma ar trebui sa spele orice. Ce-i drept, cu toata degresarea lor, tot mi-au ramas niste urme de noroi in zona inferioara a pragurilor de la masina (care seamana nitel cu pragurile de la Dacie, in cazul C3-ului :lol: )

Ce inseamna pana la urma degresarea asta? Daca n-am frecat masina cu o halca de slanina, cu ce m-ajuta degresarea asta? Sau e doar o scuza pentru tovarasii de la spalatorie, care vor sa munceasca mai putin daca folosesc solutia minune de degresare?

Multumesc.

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mar 28-Noi-2006 19:04

Daca speli masina foarte rar, trebuie si degresare!
Eu o spal de 2 ori pe saptamana, singur, la spalatorie :) ... In plus, in timpul saptamanii am si prelata!

Nu e necesara degresare!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mar 28-Noi-2006 19:14

bla bla, e vb de detergentul cu care spala si modul de aplicare.
ti-a ramas murdarie ca nu a stiut tipul sa o spele.
degresarea se face rar, si cu atat mai rar cu cat e ceruita si cu cat se face tratamentul caroseriei mai bine
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 28-Noi-2006 21:13

Recunosc ca nu sunt maniac cu spalatul. Imi spal masina o data la 2 saptamani. Nu pun prelata pe ea si o cam parchez pe sub copaci, ceea ce nu-i prea bine. Nu i-am facut tratament cu ceara de sezon. Oricum, nu las masina murdara si daca e cazul o bag in spalatorie si mai repede de 2 saptamani.

Banuiesc ca baietii sunt cam puturosi si decat sa se chinuie ei cu furtunul, mai bine sa plateasca clientul pentru solutia aia minune de degresare care cica curata totul :D .

La primavara as vrea sa-mi cumpar si eu o scula de spalat cu jet ca m-am saturat de cati bani infund in spalatoriile astea. Plus ca m-am cam ales cu niste zgarieturi cu care cred ca m-au cadorisit prietenii de la spalatorie :evil: Nu-s grave, dar... Si cum gris fer-ul meu e culoare pretentioasa. Of...

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mar 28-Noi-2006 22:05

eu sunt maniac cu masina curata. am promis ca o sa scriu un topic cu curatatul si chestii, sunt oameni interesati?Ca o sa imi ia ceva de scris si pozat...
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 28-Noi-2006 22:21

Eu unul ma declar interesat. Nu te apuca sa faci un tratat despre spalatul masinii. Nu trebuie sa iasa perfect din prima. Ia-o cu incetisorul. Azi scrii o pagina, maine doua, mai pui o poza, in functie de timpul si disponibilitatea ta :wink:

Si dup-aia ne dai extemporal la spalatul masinii :D

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mar 28-Noi-2006 22:33

pai cand scriiu, scriu cu totul:)
vedem peste weekend

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mar 28-Noi-2006 22:53

Si eu sunt obsedat, mai binezis, cu spalatul masinii si conservarea ei cat mai bine.Cam la 2 sapt o spal si eu dar tare ma gandesc sa imi cumpar o pompa.De exemplu azi am spalat-o si nu prea mi-a placut cum au facut-o(urasc bataia de joc si graba).Plus ca am niste pete pe ea parca e stropita cu ceva si nu se duc(nu sta sub copaci si e ff ciudat, e prima data cand patesc).patronu de la spalatorie mi-a spus ca mai fusese un bmw tot cu stropii aia si ca ii facuse scandal ca cica era de la spuma activa si era disperat.Dar cand a vazut si la mine s-a mai linistit.Cel mai bine ti-o speli tu iti iei toate ustensilele si frumos stai si o aranjezi.Dar cam greu din mom ce nu ai garaj...Sicer parca nici acum nu am liniste cand ma gandesc la ce manjeala am pe ea si ca nu se duce decat cu polish.Pt. polish vremea nu permite, e ceata si umezeala, pana maine masina e prafuita si nu am cum sa o spal, iar ca sa o fac la spalatorie ma ia 1mil... si nu le-o dau pe mana la aia nici sa ma tai.Am gasit un link interesant cum sa intretii masina inclusiv spalarea motorului si culmea e un C3 http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog ... ngine.html

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mar 28-Noi-2006 23:40

ok, pentru maniaci ca mine, bag la weekend un mic topic despre detailing, inclusiv cum sa rez. cat de cat problema parcarii sub copacii plini de pasari, evident trebuie de spalat insa nu chiar in 24 de ore cum se spune.
eu unul am invatat de la maniaci cu mashini de mashini care chiar nu-si permit patarea fie ca e de la spuma activa sau mai eu shtiu ce.

SAMmy
pasionat

Re: Degresarea la spalatorie

Mesajde SAMmy » Mie 29-Noi-2006 09:59

vldst scrie:Salut,

Deschid si eu subiectul asta pentru ca simt ca m-au innebunit indivizii de la spalatorie[...]

E vb. despre spalatoria de pe Bd. Timisoara, nu??? (langa Radacini Motors)
Acolo sa nu va duceti niciodata! Exterior + Degresare = 380.000 ROL... :shock:

silvius scrie:eu sunt maniac cu masina curata[...]

si eu... asa ca te rog sa faci un topic... ;) ar fi foarte util!

stevey scrie:[...]Am gasit un link interesant cum sa intretii masina inclusiv spalarea motorului si culmea e un C3[...]

C2!!!
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 29-Noi-2006 12:39

silvius scrie:ok, pentru maniaci ca mine, bag la weekend un mic topic despre detailing, inclusiv cum sa rez. cat de cat problema parcarii sub copacii plini de pasari, evident trebuie de spalat insa nu chiar in 24 de ore cum se spune.
eu unul am invatat de la maniaci cu mashini de mashini care chiar nu-si permit patarea fie ca e de la spuma activa sau mai eu shtiu ce.

Chiar vroiam sa intreb. N-a trecut decat o zi de cand am spalat masina si m-a si cadorisit o pasare cu o treaba mare pe capota :evil: Nu-i prea mare, dar am auzit ca poate sa atace lacul in timp. Ce pot sa fac ca s-o curat fara s-o duc la spalatorie? Mi-am luat o manusa cu burete pe o parte si piele de caprioara pe cealalalta parte. Dar ce substanta de curatat sa folosesc? Ar mai trebui si clatit dup-aia... Si tot la spalat ajung pana la urma. Exista vreo solutie mai simpla pentru curatat cat de cat rapid pe suprafete mici?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 29-Noi-2006 12:59

Si ca sa raspund lui SAMmy, n-am fost la spalatorie pe Bd. Timisoara. Pana acum am spalat-o la o spalatorie pe Prelungirea Ghencea si pe strada Brasov (langa Tricodava). In ambele parti, baietii cred ca au fost scoliti sa puna placa cu degresarea. Nu costa chiar 38 RON, doar vreo 26 RON o spalare exterioara cu degresare!

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Mie 29-Noi-2006 14:53

da-i cu apa ca merge, dar inmoaie mai intai si nu freca tare.
depinde daca ai ceruit-o la spalatorie.
weekendul asta fac articolasul ala

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 29-Noi-2006 19:01

Da, am luat ºi noi Þeapã cu degresarea o datã. Cred cã pun placa asta la toÞi cei cu maºini foarte noi, posibil cu puÞinã experienÞã la volan :x Degresatã sau spãlatã cu soluÞie "clasicã" ºi apoi cu jet de apã - ni s-a pãrut cã tot cam aia ar fi, ºi am dus-o plinã de mizerii de pasãre, rãºinã de la o salcie, noroaie din România ruralã, praf de Bucureºti, microparticule de asfalt etc.

Pentru cei din Dr. Taberei - o spĂŁlĂŁtorie civilizatĂŁ e la barierĂŁ la DomneÂşti!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 29-Noi-2006 19:05

Eu faceam degresare mai tot timpul. O sa spalam destul de rar iarna, cam la 2,3 sapt asa.
Ca spalatorie, Blue Wash pe dudesti...dar tre sa cunosti si sa vb dianinte cu baietii, ca sa ti-o faca cum trebuie si la bani putini.
Max 250 000, imi facea tot ce vroiam la ea.

Înapoi la “Diverse”