Stiu ca suna a intrebare tampita dar Xsara din 2001 are senzori de frana cu semnalizare la bord?
Azi dimineata in drum spre munca au inceput placutele sa "cante" destul de tare.
Nu stiu daca nu cumva Xsara are "senzori primitivi" lamela cu scartait cand sunt f uzate placutele (am mai intalnit si la alte masini), sau are senzori electrici cu semnalizare la bord.
Ideea e ca nu vreau sa imi stric discurile si daca sunt duse placutele nu ma risc.
Multumesc!
Senzor de frana la Xsara
Moderator: Echipa Tehnica
Aseara m-am uitat in manual si acolo imi spune ca exista un martor ( care chiar exista) care indica cand placutele sunt uzate - e posibil sa foloseasca alt sistem de masurare (fara senzor) dar totusi mi se pare normal sa indice la bord ceva in momentul in care sunt placutele duse.
Adica are senzor de nivel ulei si nu are senzor de placute?????
Adica are senzor de nivel ulei si nu are senzor de placute?????
Mai sa fie...Am avut masina asta timp de 5 ani si tot mai aflu lucruri noi...
Nu te contrazic, dar am citit si eu manualul ala din scoarta in scoarta de cateva ori. Sigur nu e vorba de martorul de ABS?
SI, apropo de senzori, nici la lichidul de spalat parbrizul nu ai senzor, deci nu e o lege sa ai senzori peste tot (la Cielo am acest senzor, dar n-am turometru in schimb
).
Nu te contrazic, dar am citit si eu manualul ala din scoarta in scoarta de cateva ori. Sigur nu e vorba de martorul de ABS?
SI, apropo de senzori, nici la lichidul de spalat parbrizul nu ai senzor, deci nu e o lege sa ai senzori peste tot (la Cielo am acest senzor, dar n-am turometru in schimb

Am citit manualul azi dimineata (la semafoare) , nu e martorul de ABS, e martorul ala special de placute cum e si la alte masini( un cerc cu doua paranteze intrerupte pe lateral).
Da numai ca daca ramai fara lichid nu e o problema, in schimb daca ramai fara frane...
Si fostul meu Cielo, daca imi aduc bine aminte avea turometru.
Da numai ca daca ramai fara lichid nu e o problema, in schimb daca ramai fara frane...
Si fostul meu Cielo, daca imi aduc bine aminte avea turometru.
La mine au inceput sa scartie dar nu stiu sigur daca trebuie schimbate, nu scartie chiar mereu. De senzor nici nu ma gandesc sa nu aiba, am avut OLTCIT inainte si avea, mai ales ca la OLTCIT le schimbai fara sa desfaci nimic, deschideai capota si inlocuiai placutele pe fata. Sigur trebuie sa aiba senzor.