Cine cunoaste noile proceduri la inmatricularea vehiculelor?

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Mie 06-Dec-2006 10:00

Stie cineva exact care sunt pasii sau actele necesare conform noii legislatii la vanzarea / cumpararea unei masini ?
In lege zice ca nu se mai face radiere, ca masina este inmatriculata permanent, ca se pastreaza nr de inmatriculare.....

Nu am gasit pe nicaieri sa fie descrisa procedura. Adica ce trebuie sa faca vanzatorul si ce trebuie sa faca cumparatorul. Ma intereseaza mai ales cand este vorba de vehicule din alt judet

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 06-Dec-2006 11:09

Si pe mine m-ar interesa...prietenii stiu de ce... 8)
Cristi, nu ma uita cu buburuza ceea!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 06-Dec-2006 22:00

--> Udriste--> pix, hirtie--> panou informatii. asta ca sa nu risti sa impusti o coada infernala si sa afli ca iti lipseste vreo copie sau chiar un act, stampila...
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

darian
pasionat

Mesajde darian » Joi 07-Dec-2006 08:39

Treaba mi se pare dubioasa. Am vandut vechea masina si am avut tangenta cu treaba asta. Din cate am inteles nu se schimba nr de inmatric daca masina ramane in acelasi judet. Cat despre acte am inteles ca sunt aceleasi dar la radiere o face noul proprietar in localitatea de resedinta (in cazul meu Alba). In concluzie omul a venit pana aici doar pt stampila aia de la finante ce pertificatul de inmatriculare. Eu ca si vanzator am ramas doar cu contractul de vanz-cump. Toata treaba o face de acum noul proprietar (de unde stiu eu ca o radiaza....?). Cei de la politie urmeaza sa trimita nr din Alba in Bn iar cei de la finante Alba trimit hartia cum ca masina a fost radiata.
Intortocheat...

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 07-Dec-2006 10:17

Asadar si prin urmare, am fost la Udriste sa iau notite. In fata cladirii e un panou de unde m-am inspirat si unde sunt afisate actele necesare diverselor situatii

Ma refer doar la transcrierea dreptului de propietate al vehiculului (adica la vanzare-cumparare)

a) cererea noului propietar (presupun ca este vreun formular tip care se ia la fata locului)
b) fisa de inmatriculare (semnata de fostul si noul propietar, vizata la administratia financiara). Daca fostul propietar aduce certificat de atestare fiscala, nu mai este necesara fisa de inmatriculare
c) cartea de identitate (original + copie)
d) documentul ce atesta dreptul de propietate al vehiculului (presupun ca contractul de vanzare-cumparare sau act de donatie, sau altceva...)
e) actul de identitate al solicitantului (original + copie)
f) ITP valabil
g) copie RCA
h) dovada plata taxa de inmatriculare
i) certificatul de inmatriculare al fostului propietarar, in care acesta a inscris transmiterea dreptului de propietate
j) placutele cu nr de inmatriculare (pt vehicule din alt judet sau daca fostul propietar doreste sa le pastreze)
k) dovada de plata a certificatului de inmatriculare
l) dovada de plata a contravalorii noilor placute de inmatriculare (pt vehicule din alt judet sau daca fostul propietar doreste sa le pastreze pe cele vechi)
m) certificatul de autenticitate al vehiculului, cu exceptia autovehiculelor pt competitile sportive si vehiculelor istorice, pentru cazurile stabilite de reglemenetarile in vigoare :roll: Nu stiu exact ce e treaba asta, dar presupun ca se refera la vehiculele artizanale..
n) procura special dupa caz

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 07-Dec-2006 11:43

jgr1001 scrie:m) certificatul de autenticitate al vehiculului, cu exceptia autovehiculelor pt competitile sportive si vehiculelor istorice, pentru cazurile stabilite de reglemenetarile in vigoare :roll: Nu stiu exact ce e treaba asta, dar presupun ca se refera la vehiculele artizanale..

este vorba de identificarea in vederea vinzarii care se face la RAR. e un certificat care spune ca masina aia e masina aia. ca parca aia de la statia ITP nu ar putea spune asta...

Lexia available

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 07-Dec-2006 13:37

Ma gandeam si eu ca ar putea fi identificarea, dar am presupus ca nu mai trebuie din moment ce masina nu se mai radiaza (de asta sunt sigur)

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 07-Dec-2006 14:44

darian scrie: concluzie omul a venit pana aici doar pt stampila aia de la finante ce pertificatul de inmatriculare.

Deci cumparatorul a venit cam degeaba ? Stampila aia puteai sa o obtii si numai tu ca vanzator ?

darian
pasionat

Mesajde darian » Sâm 09-Dec-2006 14:22

jgr1001 scrie:
darian scrie: concluzie omul a venit pana aici doar pt stampila aia de la finante ce pertificatul de inmatriculare.

Deci cumparatorul a venit cam degeaba ? Stampila aia puteai sa o obtii si numai tu ca vanzator ?

Prezenta cumparatorului la finante nu e necesara. puteam sa obtin certif de atastare fiscala (pt care am platit si am facut cerere dar nu l-am ridicat)si il trimiteam prin posta.

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Mie 10-Ian-2007 22:08

@ khan
mai trebuie identificata la RAR masina? eu am inteles din surse ne demne de incredere ca ITP e suficient ... :?
Visez la un C4 WRC...Imagine

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mie 10-Ian-2007 22:39

nu stiu, eu doar i-am explicat lui Cristi ce insemna rubrica respectiva. nu ma ocup de domeniu, dar cred ca ai putea sa incerci aici http://www.rarom.ro

Lexia available

Dan Popa
pasionat

Mesajde Dan Popa » Mie 10-Ian-2007 22:55

Procedura nu s-a schimbat. RARul iti da un Certificat de autenticitate la care este bine sa faci o copie.

christistanciu
pasionat

Mesajde christistanciu » Mie 10-Ian-2007 22:59

si eu care credeam ca scap de identificare.....
Visez la un C4 WRC...Imagine

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Dum 24-Iun-2007 16:23

Hai sa privim lucrurile din alta perspectiva:
Inafara de RCA, cat costa toata faza asta?
"If in doubt, flat out!"

yo3fuu3
simpatizant

Mesajde yo3fuu3 » Mar 26-Iun-2007 20:40

eu am vindut o masina gata inmatriculata,si am depus actele sa inscriu un c5 adus din Franta,pe firma.Sint o gramada de acte si drumuri de facut.pentru amanunte,daca interseaza pe cineva,revin
C5 2 din 2005 1.6hdi 9hz

Înapoi la “Diverse”