Viitor posesor de C4 (?)

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

love4cars
just curious

Viitor posesor de C4 (?)

Mesajde love4cars » Mar 05-Dec-2006 20:25

Salutare again!
Dupa cum spuneam in alt post, sunt pe cale sa fac schimbul actualei astra G cu un C4. Am cateva intrebari care ma framanta drept pentru care am sa incerc sa le gasesc aici raspuns.
Prima este de ordin general si se accepta subiectivisme :D
Merita citroen in locul opelului?
Alte intrebari ar fi despre: consum, asi vrea sa stiu cat consuma maxim si minim motorul de 1.6 in oras, cat de pecis este si cat este de pretentios. Am inteles ca cutia este destul de slab etajata si se tureaza mult pentru viteze mari. Cam cat se tureaza sa zic la 150kmph? A mea astra la 4000rpm are 200kmph 8)
Cat de scump este service-ul, cat de greu vin piesele, are probleme in garantie/dupa...?
Stiu ca sunt stresant insa din punc de vedere al designului imi place rau masina, despre restul nu stiu prea multe. Sunt tot felul de legende despre masinile frantuzesti cum ca se strica repede etc. Mai sunt valabile? :lol:
Astept niste raspunsuri si pana atunci mai gasesc intrebari pt voi.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mar 05-Dec-2006 20:31

Banuiesc ca ai Astra diesel de ai turatia aia la 200km/h.
Pentru restul ii las pe cei care au motor de 1.6 sa iti zica una alta. De asemenea citesti si topicurile cu probleme, si iti faci o parere.

SAMmy
pasionat

Re: Viitor posesor de C4 (?)

Mesajde SAMmy » Mar 05-Dec-2006 20:45

love4cars scrie:Salutare again!
Dupa cum spuneam in alt post, sunt pe cale sa fac schimbul actualei astra G cu un C4. Am cateva intrebari care ma framanta drept pentru care am sa incerc sa le gasesc aici raspuns.
Prima este de ordin general si se accepta subiectivisme :D
Merita citroen in locul opelului?

Glumind, ti-as spune ca: "Opel este cea mai proasta masina nemteasca, iar Citroen este cea mai buna masina frantuzeasca..."
Trage tu concluziile... ;)
love4cars scrie:Alte intrebari ar fi despre: consum, asi vrea sa stiu cat consuma maxim si minim motorul de 1.6 in oras, cat de pecis este si cat este de pretentios. Am inteles ca cutia este destul de slab etajata si se tureaza mult pentru viteze mari. Cam cat se tureaza sa zic la 150kmph? A mea astra la 4000rpm are 200kmph 8)

Nu ai specificat daca e vb despre benzinar sau diesel... eu vorbesc in dreptul meu... ;)
Benzina oras: minim: 9.5%, maxim: 12.5%... parerea mea... consumul nu ar trebui sa fie un criteriu principal,
decat daca vorbesti de utilaje... Eu pe Tux (semnatura) nu il consider utilaj... :D
Motorul benzinar 1.6i 16V este precis, dar este un motor de turatie... asta nu e un lucru rau... i love it!
Nu e foarte puternic, dar iti ofera suficienta elasticitate in zona de cuplu optim (a nu se citi maxim...)
La cca. 5000rpm in treapta a 5-a am 160Km/h... dupa ce descrii tu Astra ta e diesel, iar 4000 diesel ~ 6000 benzinar (trivial),
la 6000rpm, eu cred ca am 190Km/h, dar nu stiu inca (Tux e in rodaj... ;))
love4cars scrie:Cat de scump este service-ul, cat de greu vin piesele, are probleme in garantie/dupa...?

Don't know, but will find out soon... maine ma duc la prima revizie!!!
love4cars scrie:Stiu ca sunt stresant insa din punc de vedere al designului imi place rau masina, despre restul nu stiu prea multe. Sunt tot felul de legende despre masinile frantuzesti cum ca se strica repede etc. Mai sunt valabile? :lol:
Astept niste raspunsuri si pana atunci mai gasesc intrebari pt voi.

Citroen Xara (modelul inlocuit de C4) este foarte fiabil... despre C4, nu ma pot pronunta inca...
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

tzun
simpatizant

Mesajde tzun » Mar 05-Dec-2006 21:34

si eu voi fi viitor posesor de C4 1.6 hdi 110 cp !! din cate am citit pe aici pe forum la costuri nu mi se pare exagerat de scump ( sper sa nu fie ) !! sper sa imi vina masina cat mai repede !! pune si tu la semnatura ce citroen c4 ti-ai luat disel sau sau benzina !! dak e disel nu cred ca iti faci probleme de consum !!

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mar 05-Dec-2006 22:26

consumul este unul ok in zona motorizarii de 1.6 ... intr-un oras normal te incadrezi sub 9%...bucurestiul fiind alta mancare de epste nu mai discutam..apoi vine plumbul din incaltamintea piciorului drept al tau...
nu cunosc vreun motor benzina 1.6 (cel putin din gama actuala de masini) care sa nu fie de turatie...de fapt benzina este motor de turatie..vrei performanta de duci mai sus in ture...si in functie de km parcursi anual, si de cum ingrijesti motorul te va duce...din cate am inteles acest tip de motor al grupului PSA este excelent pt tuning din fabirca cu piese stock, deci si posibilitati pt performanta mai mare...
cine a zis ca e o cutie prost etajata??? daca vrei sportivitate de la un aspirat pana in 3000rpm ... hmm...no comment...vei observa ca acolo ai doar jumatate din puterea motorului, si nu faci nimic...
concluzie, nu cred ca mai exista masini nou produse care sa aiba probleme le de anul trecut (nu stiu ce pompa si ambreiajul)...sa te astepti la boxa dreapta spate sa barzaie la un moment dat de la gropi (niste platice) daca le ezolv si la mine te anunt cum....de fapt e inevitabil sa ai greierasi in masina..efectul drumurilor asupra unei rigiditati a trenului de rulare (incerca sa intri in curbe la o viteza mai mare decat cea obisnuita, si sa vezi ca se lipeste de asfalt masina)
la un moment dat mergand la un moment dat pe drum prost tot baraia masina, fiind chiar stresat...cum am ajuns pe o partiune neteda s-a facut liniste si m-ma infipt in asfalt...
vor exista mereu oameni cu masini frantuzesti/nemtesti..totusi NU oamenii construiesc masini, ci sunt linii robotizate de fabricatie, si singurele probleme grave sunt cele legate de nefunctionarea pe partea electrica, a aerului, chestii de cutie, de inchidere..etc...nu niste greierasi dragalasi :lol: lua-i-ar gaia :evil:
la 150km/h tr V 5000rpm 10% consum drum drept fara vant (cel putin nu sesizabil)
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mar 05-Dec-2006 23:00

Io nu as da diesel pe benzina... Cred ca faci o mare greseala! O sa fii distrus de consum, mai ales ca traiai cu plinul 2 saptamani... Acum o sa ai plinul si saptamana! :(

Fara 10-12 in oras sa nu te gandesti sa supravietuiesti... Afara, mi-a luat odata 6.7 .. In rest, am ajuns sa fiu multumit de 7.5! In fine, eu veneam de la Solenza, care nu sarea de 6 nici omorata!

Norocul meu este ca nu merg cu ea in oras! Doar in week-end! O tin, de fun si imi place foarte mult! Nu este o masina de fiecare zi, asta o sustin cu tarie! O masina de fiecare zi e o masina mica, chiar din clasa mini! Parerea mea...

Daca vrei C4, si o vei utiliza in fiecare zi, ia-o diesel! Nu e scumpa de intretinut, eu nu am patit nimic cu ea, revizia e la 20k sau un an... C4 e o masina superba, ori o iubesti ori o urasti, sunt trairi diferite! Eu am iubit-o de cum am vazut prima masina pe strada!

Eu am atins limitarea in a4a, la 165km/h! Deci undeva pe la 6500RPM! Am facut un drum la mare si inapoi, pe A2 in blana - 180-195 :) si a luat 9.8! Daca mergeam ca tataie, ieseam mai ieftin cu 2 litri la suta! Vorba mea, acum am dat 7600euro avans si nu imi permit sa dau 50 de lei in plus pe drum pana la mare... Aberant... Concluziile le tragi si tu... ;)
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

francezu
just curious

Mesajde francezu » Mar 05-Dec-2006 23:48

si eu imi voi cumpara C4.
Sunt fan Citroen de cand aveam Oltcit. Am trecut ultimii 4 ani cu C3HDI1,4SX si acum vreau sa trec la C4.
(Matrix nu am stiut ca acest forum este atat de rigid si m-am bagat in vorba pe o pagina cu Probleme C4. Mi s-a parut ca acolo sunt niste oameni care s-au lovit de probleme adevarate si pot sa-mi dea un sfat cat nu este prea tarziu. Banii sunt multi si vreau sa ma informez inainte de ai da pe o masina. Da' sunt nou pe aici si nu am stiut exact regulile acestui site. Poate ai dreptate, da' te rog fii mai putin din topor)

Matrixu: Nu este rigid, dar are un regulament care trebuie respectat. Nu imi face placere sa sterg mesaje, dar daca vrem sa avem informatie de calitate si bine structurata trebuie sa incadram subiectele in ariile corespunzatoare.(deja erau 10 mesaje total offtopic).
Oamenii aia care i-ai vazut tu pe topicul ala cu probleme activeaza pe tot forumul, deci in orice arie ai fi postat, s-ar fi gasit cineva sa raspunda.
Cat despre ultima ta remarca, o iau ca pe o gluma,deocamdata

francezu
just curious

Mesajde francezu » Mie 06-Dec-2006 00:25

matrixu: era o gluma cu putin gust amar....
Sa revenim. Exista vreo diferenta intre C4 urban jungle si C4 SX? Diferente de dotari? pentru ca la pret sunt diferente. Si ma refer aici la varianta cu 5 usi, pe care vreau sa o cumpar

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 06-Dec-2006 00:59

Nu inteleg ce vrea sa spuna @ love4cars prin faptul ca vrea sa faca "schimb" cu astra G care este modelul din 2001 cu c4...Poate sa o vinda si sa dea diferenta, probabil mai mult de dubla?Nu de alceva dar astra H ,care e ultimul model, are aproape acelasi pret cu c4 ma gandesc ca daca chiar face schimb, cel cu c4 ia o tzeapa de zile mari...
Cat despre care e mai bun din ce am avut de ales eu golf astra h si citroien am ales-o pe cea din urma pt ca m-i se pare ce-a mai buna(alegere)...cine nu crede poate sa vada si un scor aici (reader review rating)

http://www.whatcar.com/car-review-full.aspx?RT=627

http://www.whatcar.com/car-review-full.aspx?RT=687

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 06-Dec-2006 01:15

Eu cred ca majoritate inainte sa ia C4 au avut in vizor si alte marci. Eu am ales C4 intre Astra, Golf, Megane. Si la ce bani am dat pe el nu imi pare rau de alegere facuta
Cum zicea cineva mai sus, C4 e genul de masina care sau o placi sau o urasti. Cale de mijloc nu exista, mai ales daca e si coupe.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 06-Dec-2006 08:31

corect matrix in ce a tot ce a zis mai devreme...
cine si-a luat c4 normal ca nu i-a rasarit ideea asa in somn: "maine imi iau c4" .. s-a interesat, a analizat (mai mult sau mai putin in functie de cati bani are, si daca e mai subiectiva / obiectiva alegerea) si hotarat ca c4 este varianta cea mai buna pt el...
la fel ca si la megane 2 hatch, c4 coupe are un design exterior/interior care transeaza clar clientii...afisajul digital central e detestat de multi oameni blocati la minte...(asta e pdv al meu, puteti da cu pietre) dar daca nu accepta nici macar ideea sa verifice, si li se pare o tampenie imi dau impresia de "mosi comunisti ramoliti"
schimb de masina...adica nu va mai fi proprietar de astra g ci de c4 (daca isi cumpara c4)..vrea sa isi cumpere alta masina...nu vrea sa zica schimb una cu cealalata mot-a-mot...cel putin asa interpretez eu
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

:: LED designs ::

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Mie 06-Dec-2006 09:07

C4 diesel la consum maxim / minim:
Oras: 7,8% - 5,1%
Afara: 7,4% - 4,8%

Opelul au ramas saracii cu repuratia de cea mai proasta masina germana, cum dealtfel si Citroen au ramas cu reputatia de cea mai buna. Chestiile nu sunt chiar alb si negru.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Mie 06-Dec-2006 10:34

Eu am facut test drive la 10 masini, am analizat preturi performante rating-uri si review-uri, dar cand m-am suit in C4... am stiut ca e a mea...
Vizual imi placea de muuuuuuuuuuuulta vreme, dar n-o consideram o optiune (nu stiu de ce!?!?!)...
Citroën C6 Exclusive

Citroën C4 Coupé VTR

shomoyoque
just curious

Mesajde shomoyoque » Mie 06-Dec-2006 11:15

Salut!

Si eu astept de ceva vreme sa imi vina masina. Asa cum spuneam intr-un alt topic, ar trebui sa vina luna asta.... [-o<

Cat despre motivele care m-au determinat sa o aleg, in ceea ce ma priveste situatia este relativ simpla si recunosc un pic ciudata. Atunci cand aprox. acum trei ani am vazut pentru prima data masina asta (C4 Coupe) mi-am zis ca intr-o zi trebuie sa o am... no matter what... Practic, eu am exclus din start orice alta varianta (desi Golful chiar mi-a facut mult timp cu ochiul) si atunci cand am putut sa mi-o permit am luat-o..... .Mi-a luat destul de mult timp, dar poate ca si din cauza asta o sa o pretuiesc mai mult...

In rest, despre probleme si alte alea am citit cam tot pe acest forum si pe altele....iar ele (problemele) sunt cam aceleasi fie ca vorbim despre posesori de C4 din UK, RO, FR..... (cel putin asta a fost concluzia mea). Oricum tin sa multumesc tuturor care posteaza si administreaza acest site pentru calitatea si cantitatea informatiilor.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 06-Dec-2006 11:22

Daca exista Astra GTC cand mi-am luat eu C4-le, eram membru pe forumul opel acum :).
Ultima decizie a fost designul, in favoarea C4 Coupe.
ImagineImagine

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”