In acest TOPIC sa discutam despre TOT ce tine de lanturi antiderapante !!
-vreau sa-mi cumpar lanturi , am vazut in metro , carrefour , cora , lanturi de la 499.000 lei - pana la - 1.500.000 lei , am mai vazut ca unele sunt in Y,romb ,s.a.m.d
-problema este ca pe fiecare cutie de lanturi scrie dimensiunea pneului careuia i se potriveste
-Eu la kalos am 185/60 R14 si va dau cuvantul meu ca nu am vazut aceasta dimensiune pe nici una din cutiile alea ..... ce imi recomandati sa fac ??
-- trasiasca google , am gasit : http://www.lanturiauto.ro/DetaliiProdus ... an_50.html
Lanturi antiderapante !!!!
Moderator: Echipa Tehnica
Lanturi antiderapante !!!!
Ultima oară modificat Mie 06-Dec-2006 12:39 de către DMX, modificat 1 dată în total.
Re: Lanturi antiderapante !!!!
DMX scrie:In acest TOPIC sa discutam despre TOT ce tine de lanturi antiderapante !!
-vreau sa-mi cumpar lanturi , am vazut in metro , carrefour , cora , lanturi de la 499.000 lei - pana la - 1.500.000 lei , am mai vazut ca unele sunt in Y,romb ,s.a.m.d
-problema este ca pe fiecare cutie de lanturi scrie dimensiunea pneului careuia i se potriveste
-Eu la kalos am 185/60 R14 si va dau cuvantul meu ca nu am vazut aceasta dimensiune pe nici una din cutiile alea ..... ce imi recomandati sa fac ??
Aoleu, decat lanturi derapante mai bine niste caciucuri de iarna bune! Iti cam bulesti jantele, mai ales daca sunt de aliaj, cu lanturile alea. Iar daca mergi pe asfalt uscat cu lanturile si cauciucurile vor avea de suferit.
-->Ideea este ca la anu vreau sa plec in austria , si trebuie sa-mi cumpar sa le am la mine , SI daca tot le cumpar vreau in caz de urgenta sa-mi fie si bune sa le pot folosii .
-->am cauciucuri de iarna ,si sunt multumit de ele , "sapa" in zapada de nu se poate , nu am ramas niciodata impotmolit in zapada , dar niciodata nu strica niste lanturi
-->Lanturile sunt ptr zapada afanata , nu ptr gheata sau alte suprafete dure .....care intr-adevar iti strica ....
-->am cauciucuri de iarna ,si sunt multumit de ele , "sapa" in zapada de nu se poate , nu am ramas niciodata impotmolit in zapada , dar niciodata nu strica niste lanturi
-->Lanturile sunt ptr zapada afanata , nu ptr gheata sau alte suprafete dure .....care intr-adevar iti strica ....
vldst scrie:Da, pentru zapada afanata merg lanturile. Dar si cauciucurile de iarna se simt foarte bine pe zapada afanata. Acum depinde si de grosimea stratului de zapada... Daca chiar vrei sa mergi prin nameti cu ea, atunci lanturile sunt recomandabile.
Din proprie experienta,acolo unde niste cauciucuri de iarna bune,nu fac fata,nici cu lanturile nu faci mare lucru.
m.s. scrie:vldst scrie:Da, pentru zapada afanata merg lanturile. Dar si cauciucurile de iarna se simt foarte bine pe zapada afanata. Acum depinde si de grosimea stratului de zapada... Daca chiar vrei sa mergi prin nameti cu ea, atunci lanturile sunt recomandabile.
Din proprie experienta,acolo unde niste cauciucuri de iarna bune,nu fac fata,nici cu lanturile nu faci mare lucru.
Da, probabil ca asa este. Autorul topicului, DMX, are insa nevoie de lanturi ca sa nu se puna rau cu politaii unguri si austrieci

T.rac3Er , 2 persoane !!! e SUPER , daca imi dai un jeep nu`l refuz promit !! 
-alternative nu am , si sincer am incredere in masina asta , chiar foarte multa incredere ,am 40.000 km si sunt mandru de ea , nu ma asteptam sa fie atat de fiabila sincer .
-am porbagaj de 400 l , si un motor care sa nu-mi consume prea mult !!!

-alternative nu am , si sincer am incredere in masina asta , chiar foarte multa incredere ,am 40.000 km si sunt mandru de ea , nu ma asteptam sa fie atat de fiabila sincer .
-am porbagaj de 400 l , si un motor care sa nu-mi consume prea mult !!!
Re: Lanturi antiderapante !!!!
vldst scrie:Aoleu, decat lanturi derapante mai bine niste caciucuri de iarna bune! Iti cam bulesti jantele, mai ales daca sunt de aliaj, cu lanturile alea. Iar daca mergi pe asfalt uscat cu lanturile si cauciucurile vor avea de suferit.
Lanturile is ca sa mergi prin nameti, daca ajungi pe asfalt te opresti si le dai jos ca oricum nu poti merge cu mai mult de 50Kmph cu lanturi.
- Alex Motan
- pasionat
Asta cu lanturile e interesanta...
, eu nu am sa o inteleg niciodata bucurestenii cu cauciucurile de iarna, lanturi, cand ploua se blocheaza traficul...e haios ce sa mai. Dupa ce ca iarna la noi nu prea mai exista...nu stiu ce sa mai zic. Eu la C4 merg in continuare cu pneuri de vara fara probleme iar cand plec la drum merg cu Picasso care are Allseason.
Am mers cu Michelinurile (DE VARA) de la Picasso 3 ani de zile fara sa le schimb si am mers iarna cu ele FARA PROBLEME!!!
La C4 ce e mai nasol ca cu pneurile pe 17'' chiar nu pot merge dar din ce am vazut profilurile la C4 normale merge domle fara probleme.
Opiniile sunt strict personale dar pt o persoana care face cam 40.000 de km pe an pe toate drumurile din tara( si nu sunt un sofer de 90-100) nu cred ca se renteaza achizitionarea de cauciucuri de iarna in Romania mai ales de lanturi!!!
P.S. AAAAA daca ai cauciucuri sport si mergi iarna cu masina respectiva da, sau in cazul in care mergi pe zapada cu viteza nu comentez...se renteaza.

Am mers cu Michelinurile (DE VARA) de la Picasso 3 ani de zile fara sa le schimb si am mers iarna cu ele FARA PROBLEME!!!

La C4 ce e mai nasol ca cu pneurile pe 17'' chiar nu pot merge dar din ce am vazut profilurile la C4 normale merge domle fara probleme.
Opiniile sunt strict personale dar pt o persoana care face cam 40.000 de km pe an pe toate drumurile din tara( si nu sunt un sofer de 90-100) nu cred ca se renteaza achizitionarea de cauciucuri de iarna in Romania mai ales de lanturi!!!
P.S. AAAAA daca ai cauciucuri sport si mergi iarna cu masina respectiva da, sau in cazul in care mergi pe zapada cu viteza nu comentez...se renteaza.