Avarie bara spate

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

CosminMihai
simpatizant

Avarie bara spate

Mesajde CosminMihai » Dum 10-Dec-2006 14:02

Salutare tuturor,
Speram sa nu ajung in situatia asta dar uite ca s-a intamplat...
Oprit fiind am fost lovit de o masina din spate care a deteriorat acel spoiler de fibra de sticla, in partea din stanga a masinii. Acum ce rugaminte am eu: sa imi spuneti si mie daca stiti cum se cheama partile componente ale acestui spoiler (am inteles ca ar fi mai multe :?: ) pentru ca maine cand merg la asigurari sa stiu si sa nu am probleme ulterior. Ma refer la faptul ca cei de la service vor efectua reparatiile doar in functie de constatarea celor de la asigurari si vreau ca cei de la asigurari sa imi treaca pe constatarea lor toate elementele componente ca sa le pot schimba.
Multumesc mult

Poate nu am fost f clar dar va stau la dispozitie pt lamuriri suplimentare.

Ca fapt divers, tipul care m-a lovit a luat o amenda de 66 ron platibila in 2 zile si 3 punte de penalizare.
Cosmin

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Dum 10-Dec-2006 21:25

mare inginerie nu tre sa completeze la asigurari...zice ca partea stanga/dreapta de sus pana jos, si stiu oamenii de la citroen ce sa inlocuiasca..ideea nu e ce repara (ca e pe asigurarea lu ala) ci cat baga costurile pe deviz...sa vezi atunci distractie ca nu accepta asiguratorul..eventual te duci cu o atentie la persoana de la asigurari sa treaca cu vederea si scapi si tu cu masina reparata :D
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Lun 11-Dec-2006 12:20

Depinde unde faci masina...
eu nu recomand...pentru ca nu lucreaza cu nicio firma de asigurari si dureaza si f. mult pana ti-o repara...
Poti merge in alta parte...unde ti-o fac si mai repede si bine...
e tot aia practic...
Depinde unde ai asigurare ?!?!?

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Lun 11-Dec-2006 12:30

nu recomand ATS....
scuze !

E.T.
simpatizant

Mesajde E.T. » Lun 11-Dec-2006 13:53

Si totusi la ce service sa mearga omul...?

Niste recomandari nu ar strica.

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Lun 11-Dec-2006 14:08

Pai nu ai fost foarte explicit daca vrei sa o faci pe RCA sau pe CASCO. Daca o faci pe RCA-ul celui care te-a lovit si nu e Alliantz ai sanse mari sa nu ajungi la ATS ci la un service multi marca agreat de asigurator.
Fun Citroen

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Lun 11-Dec-2006 15:15

Pai .... COMNICONSERV de ex.
sau Double G...

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Lun 11-Dec-2006 19:29

Scuze ca am intarziat mult cu raspunsul!
Reparatia o fac pe RCa-ul; celui care m-a lovit! Casco meu, nici nu l-am adus macar in discutie si nu l-am mentionat pe nicaieri, pentru ca nu ma interesa sa imi stric eu casco-ul pt vina altuia.
Azi am fost la constatare la asigurari (omul era asigura cu RCA la Astra) si mi-a trecut pe constatare cam tot ce i-am aratat si era vizibil la masina.
Singura problema am avut-o cu procesul verbal de constatare pe care il face politia pt ca era facut mai superficial si era trecut la avarii doar"bara spate sparta" in timp ce eu aveam mai multe:
- bara sparta
- bandourile acelea negre
- o mica indoitura la tabla, pe stanga langa deschizatura de la rezervor
- aparatoare stanga noroi gaurita
- tripla stanga crapata (f putin e drept dar crapata)
Pt a arezolva problema am luat PV-ul de la politie si m-am dus frumusel inapoi la ei si le-am cerut sa imi treaca toate cele mentionate pe constatarea celui de la asigurari
Au fost baieti de treaba si mi-au trecut, au semnat si au pus stampila si astfel eu i-am returnat PV-ul inspectorului de la asigurari asa cum voia si cum eram si eu direct interesat.
Acum imi ramane doar sa o duc in service si sper sa nu mai apara nimic pe dedesupt. In astfel de cazuri - a spus si inspectorul - se face o constatare la service-ul unde se repara masina si nu sunt probleme (SPER!)
Referitor la reparatie, o voi repara (este si in garantie) la dealerul din Galati, de unde am si luat-o si unde locuiesc
Cam atat!
O seara frumoasa tuturor!

E.T.
simpatizant

Mesajde E.T. » Mie 13-Dec-2006 15:03

Sper sa ai o reparatie placuta,avand in vedere ca o faci pe rca.

Din cate se aude e dificil s-o repari pe rca,nu poti alege service-ul si se cam face treaba de mantuiala in astfel de conditii.

Tine-ne la curent cum a iesit!

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Joi 14-Dec-2006 11:50

Si eu sper sa o repari cu bine... mai ales daca o faci la Citroen...totul va fi ok...

Numai bine si tine-ne la curent !!!!

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Mie 03-Ian-2007 22:56

Salutare tuturor!
Intr-un final mai mult sau mai putin apoteotic :D am reusit sa finalizez reparatia masinii. A durat cateva zile pana au adus piesele, apoi pana am avut loc in service (cu sarbatorile astea au fost mai putine zile lucratoare) dar intr-un final s-a rezolvat.
A fost destul de mult lovita, mai mult pe dinauntru decat pe dinafara (cine doreste poze, le pot atasa) iar reparatia a costat nici mai mult nici mai putin decat 2903 lei si ceva maruntis, cu inlocuirea barei spate, a triplei de stop, a aparatorii de noroi, si a inca catorva elemente. Pot pune lista intreaga daca doreste cineva ca sa se vada preturile.
Ca bile negre in urma reparatiei pot mentiona ca mi-au lasat urma de span in covorasul din portbagaj, mi-au murdarit bancheta spate cu o pasta alba (de la vopsitorie banuiesc - care a iesit destul de greu la spalat) si cel mai nasol lucru este ca usa portbagajului nu se mai inchide ca inainte, trebuie putin trantita ca sa se inchida. Ei au spus ca sunt incuietorile si ca se mai lasa....Ii mai las si eu putin si daca nu vad imbunatatiri ma duc din nou peste ei sa o rezolve, mai ales ca la cumparare si nici ulterior nu am observat acest lucru. Poate fi ca urmare a loviturii, dar ar fi trebuit sa o rezolve...
Cam asta ar fi! Stati deoparte de service si toate cele bune si la cati mai multi km fara probleme!
Cosmin

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 04-Ian-2007 09:19

ar fi bine de trecut costurile din deviz si poze, pt ca sunt, si vor fi alti posesori de c3 care vor avea aceasta problema
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

:: LED designs ::

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Vin 05-Ian-2007 19:52

Salut si scuze de intarziere! Atasez sub forma de imagini devizul de materiale si manopera precum si niste poze facute masinii.
Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

O alta informatie pe care am uitat sa o dau este ca cei de la Astra - unde avea RCA vinovatul de accident - dau ok devizului pe loc daca acesta nu se ridica peste 60 milioane lei vechi (6ooo ron). Pentru sumele mai mari de atat se cere aprobare de la Bucuresti si dureaza minim o saptamana.
Numai bine!
Cosmin

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Vin 20-Apr-2007 11:17

Salutare,
Readuc putin la viata acest topic intrucat am niste urmari, probabil in urma accidentului pentru ca alta cauza nu vad...
Despre ce e vorba...am observat ca in urma unei spalari, chiar si o ploaie mai usoara se strange apa (nu f multa dar suficienta incat sa ma deranjeze) sub roata de rezerva, in compartimentul acesteia. E deranjant sa o verific mereu si mereu ca sa o sterg. Am fost si in service cu ea, s-au uitat ei la ea si au mai rezolvat cate ceva dar problema persista.
Daca aveti idei, pe unde ar putea sa intre sau daca v-at mai confruntat cu problema asta dati un reply, va rog!

Multumesc!

qaz
simpatizant
Masina: c3 1.1i black onyx 2005
2: T-reg 3.0 TDI 2008
3: C4 cactus 1.2 2016

Mesajde qaz » Vin 20-Apr-2007 13:40

salut.
am avut si eu cam acelasi tip de lovitura in spate. la mine a fost infundat hayonul, ciobit stopul stanga, bara spate a fost crapata, acel plastic care amortizeaza socul si care se afla dupa bara era deformat, la fel si componentele de metal care sustin bara. urme de la lovitura am vazut si in interiorul portbagajului - era o umflatura in zona unde am fost lovit.
+sasiul a fost usor deformat.
la ceva timp dupa reparatii, cand am lasat jos spatarele de la bancheta din spate, m-am uitat la baza hayonului care era inchis si am vazut ca la partea din stanga intra lumina. este o distanta foarte mica intre acea garnitura de cauciuc si tabla hayonului... eu am "noroc" pt ca prin acea fanta, la o spalare cu jet nu intra apa.
poate la tine piesele metalice nu au fost imbinate corespunzator sau garnitura de cauciuc nu s-a asezat bine acolo.
am mai avut o mica problema cu furtunasul de la spalatorul lunetei care la reparatie nu s-a lipit bine si ieseau cateva picaturi de apa pe acolo cand spalam luneta. a fost remediata problema ulterior la service.

nu stiu cum se verifica lipitura lunetei - poate nu e bine lipita. la mine a fost ok in sensul ca dupa spalari nu am vazut sa fie ud ceva prin zona aceea la interior.

succes la depistare.

numai bine.

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”