Consum C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- just curious
consum C5 benzina 2.0 cutie automata
insemna ca nu trebuie sa ma sperii ref. la ce se intimpla in Bucuresti unde realizez o medie a vitezei de 13 km/ora.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
raspund si eu la topicul asta, pt ca kiar nu reusesc sa inteleg ce l-i se intampla unora de le consuma masinile atat de mult.
eu am un 2.0 hdi din 2004 si prin oras imi ia in jur de 8.0 max 8.5, iar afara, in functie de cum merg. la 130-140 cum merg eu pe autostrada imi ia cam 6.5.
oricum, pt 3500 km, consumul mediu a fost de 6.3
eu am un 2.0 hdi din 2004 si prin oras imi ia in jur de 8.0 max 8.5, iar afara, in functie de cum merg. la 130-140 cum merg eu pe autostrada imi ia cam 6.5.
oricum, pt 3500 km, consumul mediu a fost de 6.3
Se pare ca c5-urile cu cutie automata consuma cam la fel, deci asta e! Totusi apar diferente mari la cele 2.0 hdi cu cutie manuala. O fi de la FAP?
Stiti ca pe la 120 000 se schimba filtrul ala nenorocit de particule . A incercat cineva sa il schimbe? Se vede vre-o diferenta la consum? Ca e vreo 1000 de euroi schimbatul....
Stiti ca pe la 120 000 se schimba filtrul ala nenorocit de particule . A incercat cineva sa il schimbe? Se vede vre-o diferenta la consum? Ca e vreo 1000 de euroi schimbatul....
Eu am schimbat filtrul de motorina la service, am stat langa masina dar nu-mi amintesc ca mecanicul sa fi zis ceva de amorsare, nici sa fi facut ceva special dupa ce a schimbat cartusul (nu am schimbat tot filtrul ci doar cartusul filtrant, cel de hartie).
Nu pot spune sigur dar parca nu e nevoie de amorsare.
Nu pot spune sigur dar parca nu e nevoie de amorsare.
- retro
- pasionat
- Masina: Xantia II 1.8i 16v
- 2: C5 II 2.0i
Am pus pe FTP un document despre schimbarea filtrului de motorina: http://83.166.193.236/citroen/Documenta ... -GO-DP.pdf
am intrebat pt ca, uitandu-ma in carte am vazut ceva ce seamana cu o pompita de amorsare dar nu am inteles nimic pt ca era in franceza. Daca aveti cartea aruncati o privire, poate am inteles eu gresit.
Deci nu se schimba tot filtrul cu carcasa aia metalica?
E bine de stiut. Nu vreau sa cumpar altceva. Filtrul de aer l-ai schimbat? Am auzit ca trebuie sa o faci cu delicatete sa nu cumva sa deranjezi mufa debimetrului ca e de rau.
Se pare ca scriam mesajul in timp ce tu ai postat.
@retro: multumesc
Deci nu se schimba tot filtrul cu carcasa aia metalica?

Se pare ca scriam mesajul in timp ce tu ai postat.
@retro: multumesc
Ultima oară modificat Mie 13-Dec-2006 19:20 de către darian, modificat 1 dată în total.
Uite un tutorial de schimbare al filtrului de pe planete-citroen http://www.planete-citroen.com/forum/sh ... ght=gasoil.
Acolo spune ca dupa schimbare se pune cheia de 4-5 ori ca sa se umple filtrul la loc cu motorina.
Acolo spune ca dupa schimbare se pune cheia de 4-5 ori ca sa se umple filtrul la loc cu motorina.
Darian, era vorba despre filtrul de particule de pe esapament , nu cel de motorina. Ala de motorina costa vre0 70 ron si e usor de desfacut.
Deasemenea , uita-te sub capota ce model de motor ai pe masina, ai sa constati probabil ca nu ai pompa aia manuala. Motoarele hdi de 110 cp au pompa de joasa presiune in rezervor.
Deasemenea , uita-te sub capota ce model de motor ai pe masina, ai sa constati probabil ca nu ai pompa aia manuala. Motoarele hdi de 110 cp au pompa de joasa presiune in rezervor.
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”