oglinda
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
MUGUREL PIRSCOVEANU
- Pro Motor Rm.Valcea
oglinda
eu din cate am vazut nu sunt decat vreo 3 fire daca nu ma insel, care au o mufa ce intra in oglinda, in rest nu cred ca are vreo legatura cu ceilalti senzori, doar ca se afla in spatele mastii de la oglinda. Oglinda e luata de la alta masina si a mers vreo 2 zile cred.
-
MUGUREL PIRSCOVEANU
- Pro Motor Rm.Valcea
Deci:
Principiul de functionare este cam asa: are un senzor de luminozitate in fata oglinzii pentru masurarea intensitatii luminozitatii luminilor care vin din fata prin parbriz, are un senzor de luminozitate sub oglinda propriuzisa pentru masurarea luminozitatii din spate.
Alimentarea se face prin +ACC (adica contact pus) si prin fir retea VAN adica digital de la BSI. Astfel informatia se transmite de la calculatorul principal. De exemplu atunci cand angajezi marche arierre nu se mai inchide la culoare.
Inchiderea culorii oglinzii se face printr-un gel inserat in geamul oglinzii, alimentat dupa cum v-am spus mai sus.
Mai exista un buton de intrerupere a alimentarii oglinzii, in cazul in care este activa, aprinzandu-se ledul verde.
Mai departe, daca tu ai luat oglinda de pe alta masina gandeste-te la combinatiile de sus, sau vezi la service.
Principiul de functionare este cam asa: are un senzor de luminozitate in fata oglinzii pentru masurarea intensitatii luminozitatii luminilor care vin din fata prin parbriz, are un senzor de luminozitate sub oglinda propriuzisa pentru masurarea luminozitatii din spate.
Alimentarea se face prin +ACC (adica contact pus) si prin fir retea VAN adica digital de la BSI. Astfel informatia se transmite de la calculatorul principal. De exemplu atunci cand angajezi marche arierre nu se mai inchide la culoare.
Inchiderea culorii oglinzii se face printr-un gel inserat in geamul oglinzii, alimentat dupa cum v-am spus mai sus.
Mai exista un buton de intrerupere a alimentarii oglinzii, in cazul in care este activa, aprinzandu-se ledul verde.
Mai departe, daca tu ai luat oglinda de pe alta masina gandeste-te la combinatiile de sus, sau vezi la service.
oglinda
Daca noaptea ai stinge acel led si ai avea o masina in spate ai fi observat defierenta imediat. are aceeasi functionalitate cu butonul ala de la dacie de care tragi ca sa nu-ti mai bata lumina farurilor de la masina din spate in ochi, numai ca aici vb deceva electric si o oglinda heliomata.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
cornelioan
- pasionat
oglinda
Corect! Oglinda functioneaza cand LED-ul este aprins.