Vreau sa cumpar un XM - sfaturi

Forum de discutii generale despre Citroen XM. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

alex319
just curious

Vreau sa cumpar un XM - sfaturi

Mesajde alex319 » Joi 14-Dec-2006 11:29

sal all , am gasit un xm negru pe motorina la 3500 euro , prea multe detalii nu stiu despre el doar ce am vazut asa estetic arat f bine , pare ingrijit.Acum intrebare.. ce parere aveti despre Xm uri , se merita sau sunt masini prea complicate sa zic asa , sau daca as aduce una de afara ar mai bine avand in vedere ca in romania nu sunt prea multe:( imi plac f mult dar imi cam este frica de prb eu am un bx 14 , 85 si sunt mutumit de el dar mai necesita putina atentie si nu stiu ce sa fac , sa bag bani in BX sau sa cumpar un XM? sper sa ma ajutati cu sfaturi

alex319
just curious

revenire despre asta e vorba

Mesajde alex319 » Joi 14-Dec-2006 11:30

cos76
pasionat

Mesajde cos76 » Joi 14-Dec-2006 17:53

Desi nu am avut un Citroen cu suspensie hidraulica pana acum, imi este greu sa ma pronunt. Incerc totusi sa-ti dau un sfat, in sensul in care vad eu problema. Si mie imi place XM-ul dar din p de v al instalatiei hidraulice pare ceva mai complexa fata de BX. Din ce stiu nr de sfere este mai mare. In plus, este vorba de o alta clasa (limuzina) deci pretul pieselor de schimb este ceva mai mare decat la BX.
Una peste alta eu as sugera sa cumperi un XM numai daca ai bani sa-l intretii si daca XM-ul este un vis de al tau pe care vrei sa-l imlinesti. Eu personal m-as orienta catre o Xantia.
Sper sa obtii mai multe detalii legate de suspensie de la colegii de pe forum care au XM. (Din ce stiu eu era un coleg cu XM - Teo/Onesti). El cu siguranta iti poate spune mai multe.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 15-Dec-2006 07:24

Cunosc pe cineva care a vrut sa cumpere masina asta, e parcata in Rahova. Vezi ca oamenii sunt cam din topor, sa nu fie tepari.
Iar XM-ul e o masina pe care mecanicii n-o recomanda defel, decat daca e in stare impecabila. Dar e greu sa gasesti asa ceva.

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Vin 15-Dec-2006 10:09

+1 pentru o Xantia, hidraulica mult mai buna

rufusgti
pasionat

Mesajde rufusgti » Sâm 16-Dec-2006 21:46

XM-ul nu se compara cu Xantia ,fac parte din clase diferite!
Un Xm in stare impecabila (e greu de gasit in Romania) e super!!!
Scaunele sunt adevarate fotolii ,nu obosesti deloc la drum lung ,iar varianta pe motorina e puternica si economica.
Eu am achizitionat recent un XM 2.1TD si cu toate ca mai sunt lucruri care trebuiesc aranjate ,pot sa spun ca e MASINA!
Consuma putin (5-5,5 afara si 8-9 oras) ,e f. confortabila (daca sferele sunt ok si cilindrii hidraulici deasemenea ) ,iar dotarile in varianta full sunt arhisuficiente.
Urmeaza sa o aduc in stare aproape impecabila la primavara ( Inlocuiesc majoritatea componentelor de hidraulica si articulatii de pe cealalta din 94, care nu e rulata in Romania si care nu pierde gram de LHM ,e uscata dedesupt!) si cu putine modificari la motor (vreau vreo 125CP in loc de 110 cat are ea) sper sa fac un exemplar deosebit!
La nivelul anilor '90 e cel mai tare model de la Citroen si nu se compara cu multe masini de atunci.Poate doar cu Mercedes S-Klase.
Deci daca te pricepi putin la CITROEN merita sa o iei ,daca nu ,cei din service-uri o sa te goleasca de bani!
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp

gabim
simpatizant

Mesajde gabim » Mar 13-Mar-2007 09:39

S-ar putea ca interventia mea sa fie tarzie.Daca mai este valabila incearca sa ajungi cu masina la unul din mecanicii mentionati pe forum sa o vada , iar daca este OK incearca sa ajungi pe la aprox. 3000 euro.Un XM in stare BUNA nu se compara cu nici o alta masina din generatia ei.

Înapoi la “Citroen XM”