faruri cu xenon directionale

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

bebe2_8
simpatizant

faruri cu xenon directionale

Mesajde bebe2_8 » Lun 18-Dec-2006 10:52

salut! de 5 zile sant posesou unui C4 coupe 1,6 hdi-110 urban jungle si as vrea sa imi zica cineva daca sant bune farurile directionale cu xenon si daca se pot monta ulterior

mituc
pasionat

Re: faruri cu xenon directionale

Mesajde mituc » Lun 18-Dec-2006 11:17

bebe2_8 scrie:salut! de 5 zile sant posesou unui C4 coupe 1,6 hdi-110 urban jungle si as vrea sa imi zica cineva daca sant bune farurile directionale cu xenon si daca se pot monta ulterior

Se pot monta ulterior, insa daca nu mergi foarte mult noaptea prin afara localitatilor nu isi prea gasesc utilitatea, ca sa nu spun si de banii pe care-i dai pe ele.

bebe2_8
simpatizant

Mesajde bebe2_8 » Lun 18-Dec-2006 11:28

eu circul f mult -aprox 40 000km/an si ziua si noaptea
pe dincolo nu am nici o problema ,dar la noi in tara trebuie sa fi foarte atent la toti inconstientii care circula pe marginea drumului(pietoni,carutasi,biciclisti),plus ca fiecare isi regleaza farurile cum il taie capu si te orbeste si toate astea duc la obosirea ochilor

silvius
pasionat

Mesajde silvius » Lun 18-Dec-2006 12:06

iti sunt folositoare numai pe drumurile lungi, in special in RO unde pe marginea soselelor se plimba carute nesemn. biciclisti, pietoni, betivi, etc
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Lun 18-Dec-2006 13:25

-1.la ATS te costa mult chiar fff mult sa-ti pui xenoane , si nici nu stiu sigur daca iti monteaza after market
-2.daca nu iti pui la ei , nu vei avea xenoane directionale , iti vor monta doar instalatia si becurile , AI mare grija sa nu pierzi garantia daca tii le montezi pe la vreun magazin (chiar si specializat )

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Lun 18-Dec-2006 13:32

DMX scrie:-2.daca nu iti pui la ei , nu vei avea xenoane directionale , iti vor monta doar instalatia si becurile , AI mare grija sa nu pierzi garantia daca tii le montezi pe la vreun magazin (chiar si specializat )

Garantia la ce anume s-o piarda?
Eu mi-am schimbat un far la un service local si nu am pierdut nici o garantie.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Lun 18-Dec-2006 13:58

mituc
-tu stii ce presupune o instalatie de xenon ??? nu se schimba becul si gata !!!
-daca ti-am schimbat doar farul si nu se sesizeaza nici o modificare bineinteles ca nu o sa iti pierzi garantia !!!
-si nu te anunta nimeni ca ai pierdut garantia , cand o sa ai nevoie de garantie atunci o sa iti spuna ca nu mai beneficiati de garantie ptr ca s-au produs modificari (nefacute de ei ) si ei nu sunt raspunzatori !!!
-crede-ma se leaga de fiecare fleac ,puneti tu o instalatie de xenon si dupa aia sa ai o problema de electrica sa vezi daca mai e masina in garantie (pe partea electrica )

bebe2_8
simpatizant

Mesajde bebe2_8 » Lun 18-Dec-2006 15:06

am intrebat acuma la un dealer la timisoara si mi s-a spus ca se pot monta ulterior dar costa in jur de 2000E ---Exagerat de mult!!!!!!!!!
daca le treceam la optionale costa numai 600-700,dar trebuia sa astept masina vreo 2-3 luni. Au zis ca,daca chiar vreau xenon pot sa pun nedirectional,dar sa mi le gasesc eu si sa merg la ei sa le monteze ca sa nu pierd garantia

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Lun 18-Dec-2006 16:29

-iti recomand sa NU iti treaca prin cap sa NU te duci la ei ..... ca ai pierdut garantia
-2000 euro e un pret la misto (parerea mea ) , sunt curios daca scoteai banii si ii puneai pe tesghea lu` ala si ii spunei apucate de treaba ca vreau ....sa vezi atunci ce o dadeau din colt in coolt sa mai inventeze ceva !!!!
-oricum e o instalatie destul de dificila de facut , mai ales ptr sistemul directional (care necesita o oarecare calificare s-o pui , si ei sunt convins ca nu au mai pus asa ceva , asa ca nu te risca )

bizkit1
simpatizant

Mesajde bizkit1 » Lun 18-Dec-2006 18:30

Cu 2000 de euro imi iau masina din targ cu tot cu xenoane directionale :)

vladut_v
simpatizant

Mesajde vladut_v » Mar 19-Dec-2006 15:59

Instalatia de faruri Bi-Xenon Directionale, pot sa spun ca e bestiala. Mai mult de cat atat, optiunea de directionare se poate activa/dezactiva din meniul computerului de bord, prin bifarea/debifarea optiunii.

Optiunea vine inpreuna cu:

- spalator de faruri cu presiune (imparte acelasi rezervor de lichid de spalare cu stergatoarele, doar ca in acest caz capacitatea rezervorului este de 7.5 L, fata de 3.5 L (parca) la varianta fara spalator faruri.

- reglaj electric - automat a inaltimii de "bataie" a farurilor, in functie de incarcatura ... foarte util si interesant - faza scurta "bate" exact aceiasi distanta indiferent de inclinatia botului masinii datorita incarcaturii (lucru foarte comod pentru ceilalti participanti la trafic, dar afara din oras, la viteze mari si in conditii de bezna totala, se simte nevoia obligatorie de faza lunga pentru a vedea mai departe de aces punct obtinut din faxa scurta

Optiunea a fost, in cazul meu, obligatoriu comandata impreuna cu ESP si detector presiune pneuri. Cred ca e un aspect general.

Cu toate aste am si eu o intrebare ... si anume daca la optiunea in discutie, "Faruri Bi-Xenon Directionale", faza lunga este si ea xenon sau nu ?! ... n-am reusit se elucidez aspectul asta.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 19-Dec-2006 16:05

Pai daca sunt faruri BI-Xenon, ar trebui ca ambele faze sa fie pe xenon. Eu parca asa stiu.

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Mar 19-Dec-2006 16:08

-bi-xenon ambele faze sunt cu xenon , de exemplu megane 2 , pejo , are doar xenon (pe faza scurta ) si se vede asta , faza lunga nu are nuanta aia de xenon (bine cunoscuta)

dannastasa
simpatizant

Mesajde dannastasa » Mar 19-Dec-2006 16:29

Farurile bi-xenon au atat faza scurta cat si cea lunga cu xenon doar ca cea din urma este "ajutata" si de becurile cu halogen - asta pentru ca xenon-ul ofera o lumina mai puternica pe distanta scurta.

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mar 19-Dec-2006 16:35

DMX scrie:-bi-xenon ambele faze sunt cu xenon , de exemplu megane 2 , pejo , are doar xenon (pe faza scurta ) si se vede asta , faza lunga nu are nuanta aia de xenon (bine cunoscuta)

Nope...nu e asa. :P
La farurile bi-xenon, xenon propriu-zis e DOAR pe faza scurta. Dar, are 2 intensitati. Pe faza lunga sunt tot becuri cu halogen, dar care insa, sunt dublate de xenonul de pe faza scurta.
Mai precis, cand aprinzi faza scurta ai xenon pur, iar cand aprinzi faza lunga, ai faza scurta cu intensitate marita + halogene normale de pe faza lunga.

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”