reparatie capitala
Moderator: Echipa Tehnica
- gabi caragea
- pasionat
reparatie capitala
la multi ani tuturor
stie cineva cam cat ar costa sa inlocuiesti cateva piese sa spunem importante in bunul mers al masini
ex.:cilindri amortizor,conducte hidraulice,set motor sau un rk la motor sau un motor sh.
multumesc
stie cineva cam cat ar costa sa inlocuiesti cateva piese sa spunem importante in bunul mers al masini
ex.:cilindri amortizor,conducte hidraulice,set motor sau un rk la motor sau un motor sh.
multumesc
- gabi caragea
- pasionat
ideea era de a imi cumpara o masina noua sau una mai buna dar dupa cateva cautari,cercetari,si oferte primite cred ca cel mai bine pentru mine financiar vorbind este sa incerc sa fac aceasta masina cat mai aproape de adevar(noua) chiar daca nu imi voi scoate niciodata bani bagati in ea ,de aceea cer aceste date credeti ca cu 2000 de euro voi putea sa fac ceva?
- gabi caragea
- pasionat
adica vrei sa spui ca mai mult de 2500 nu iau pe ia
ok cu inca 2000 fac 4500 avans la logan ,daca as lua un logan acela ar fi break dci si ma va duce rata la aprox 3mil pe luna timp de 10 ani chestie verificata.deci ce afacere am facut,doar sa am masina noua si cu cheltuieli mult mai mari pe luna,eu ma gindesc sa aduc ceva imbunatatiri la masina schimband ceva piese si cu costuri lunare mult mai mici,inevitabil si la cea noua vor aparea probleme,cinstit sa fiu nici eu nu stiu ce sa fac ,ma batea gindul la un c5 sh,sau 406 sh,dar sunt cu fundul in doua luntre ,si vreau sa gasesc cea mai buna solutie
ps.de aceea ai pus 2500 poate ti-o dau tie??
ok cu inca 2000 fac 4500 avans la logan ,daca as lua un logan acela ar fi break dci si ma va duce rata la aprox 3mil pe luna timp de 10 ani chestie verificata.deci ce afacere am facut,doar sa am masina noua si cu cheltuieli mult mai mari pe luna,eu ma gindesc sa aduc ceva imbunatatiri la masina schimband ceva piese si cu costuri lunare mult mai mici,inevitabil si la cea noua vor aparea probleme,cinstit sa fiu nici eu nu stiu ce sa fac ,ma batea gindul la un c5 sh,sau 406 sh,dar sunt cu fundul in doua luntre ,si vreau sa gasesc cea mai buna solutie

Gabi, tu ai bagat deja multi bani in actuala masina. De unde stii ca vei fi multumit dupa ce mai bagi inca atat? Ar fi cumplit sa constati ca masina nu e cum vrei tu si - din pacate - sunt sanse sa fie asa, pentru ca e veche si inevitabil mai cade cate ceva pe la ea.
Eu zic sa mai astepti sa vezi ce va veni din UE in cateva luni si te hotarasti atunci. In general, ca si in viata, e bine sa te lasi nitel si condus de circumstante, sa vezi ce cale ti se deschide, degeaba te incapatanezi sa lupti impotriva implacabilului. Poate schimbi si firma, sau renunti la sfere...? Sau incerci alta Xantie, fara atatea bube. Oricum, nu te grabi!!!
Eu zic sa mai astepti sa vezi ce va veni din UE in cateva luni si te hotarasti atunci. In general, ca si in viata, e bine sa te lasi nitel si condus de circumstante, sa vezi ce cale ti se deschide, degeaba te incapatanezi sa lupti impotriva implacabilului. Poate schimbi si firma, sau renunti la sfere...? Sau incerci alta Xantie, fara atatea bube. Oricum, nu te grabi!!!
gabi caragea scrie:adica vrei sa spui ca mai mult de 2500 nu iau pe ia
rationamentul meu este simplu, si raportat la mentalitatea vanzatorului disperat (disperarea nu cred ca se aplica la tine)
in momentul in care stai muuuult timp cu masina la vanzare si vezi ca nimeni nu iti da pretul cerut, te apuci si faci reduceri succesive, care pot ajunge pana sub jumatate din suma initiala....asta in cazul in care vrei sa o vinzi. Ca si exemplu, batranul de la care am cumparat bx-ul 14 cerea initial 2500

Nu cred ca voi plati vreodata 2500 pe o xantie din 94, dar asta este optiune personala, fiind proaspat intrati in europa, prefer sa dau cat 1 rata la logan pe o xantie din tari mai "calde", sa ma dau cu numerele straine (perfect legal) pana i se sparg sferele, apoi o desfac si o vand ca piese, si tot imi scot de 3 ori cat am dat pe ea. Adevarat, rationament de tigan samsar, dar ati vazut ce masini "are" astia...ce, io oi fi mai prost si cu ciunga-n par sa nu pot?
iti poti lua numere provizorii de unde cumperi masina, sa zicem ca iei pe 6 luni, dai pe masina cateva sute....te dai cat te tin numeele, apoi o vinzi la dezmembrari sau ii dai motorul si sferele unuia "in need", si gata, ai banii pt o noua investitie, inclusiv de drum 
in plus iti schimbi si masina mai des ca parlamentarii

in plus iti schimbi si masina mai des ca parlamentarii
-
- RETRAS LA PENSIE
Nu cred ca e chiar asa de roz cum spui tu, numerele provizorii costa destul de mult si nu stiu daca sunt valabile 6 luni.
Daca ramai cu masina cu numere europene asta inseamna ca nu o radiaza vechiul proprietar, nu stiu cati accepta asa ceva. In acest caz trebuie sa platesti asigurarea la nivelul din tara de unde provine masina, trebuie sa ii faci ITP-ul tot acolo si deocamdata este valabila legea care iti cere ca o data la 3 luni sa iesi din tara cu ea.
Daca ramai cu masina cu numere europene asta inseamna ca nu o radiaza vechiul proprietar, nu stiu cati accepta asa ceva. In acest caz trebuie sa platesti asigurarea la nivelul din tara de unde provine masina, trebuie sa ii faci ITP-ul tot acolo si deocamdata este valabila legea care iti cere ca o data la 3 luni sa iesi din tara cu ea.