Nu-mi baga aer cald in masina.plss help
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
pai daca spui ca nu baga caldura decat in turatie, asta imi indica 2 posibilitati: ori nu circula apa cum trebuie prin motor la turatii mici (pompa de apa), ori nu se incalzeste suficient motorul in relantiu(termostatul);
mai este si a treia posibilitate: robinetul despre care spune alex sa fie zapacit si sa nu se deschida detot; in acest caz, debitul de apa calda prin calorifer nu face fata si jetul de aer raceste caloriferul;
turata la 4000 cum zici tu iti baga calai sau chiar cald?
mai este si a treia posibilitate: robinetul despre care spune alex sa fie zapacit si sa nu se deschida detot; in acest caz, debitul de apa calda prin calorifer nu face fata si jetul de aer raceste caloriferul;
turata la 4000 cum zici tu iti baga calai sau chiar cald?
din postul tau nu am inteles daca ai demontat radiatorul (scos capacul) sau doar scos de pe masina si curatat prin conductele de alimentare.
scuze oricum, ma grabisem si nu am vazut postul cu pricina.
ce turatie de ralanti ai? daca e mai jos de 900-1000 rpm s-ar putea sa fie un motiv. apoi sa trbuiasca sa turezi la 3000-4000rpm ca sa compensezi dar sa fie suficient la 1000 ca sa mentii !
termostatul poate deschide mai devreme decat trebuie (ex: 65-70grC) si atunci este explicabil mai ales in zilele friguroase de ce baga aer calai.
daca vrei ne intalnim si arunc si eu un ochi poate ii dam de cap. iti dau pm cu tel.
scuze oricum, ma grabisem si nu am vazut postul cu pricina.
ce turatie de ralanti ai? daca e mai jos de 900-1000 rpm s-ar putea sa fie un motiv. apoi sa trbuiasca sa turezi la 3000-4000rpm ca sa compensezi dar sa fie suficient la 1000 ca sa mentii !
termostatul poate deschide mai devreme decat trebuie (ex: 65-70grC) si atunci este explicabil mai ales in zilele friguroase de ce baga aer calai.
daca vrei ne intalnim si arunc si eu un ochi poate ii dam de cap. iti dau pm cu tel.
..... frantuzoaica pretentioasa !!!
Ura gata am rezolvat problema:
1. dat calorifer jos curatat cu otet,sampon fiecare conducta din calorifer
2.montat la loc pe masina
3.scos toata apa cu antigel di sistem de racire
4.bagat apa in radiator + un 2+2 clean flash
5.lasat motorul sa mearga in timp desfundam surubelul din alama sau cupru ce o fi ala
6.golit din nou sistemul de racire
7.apoi bagat/scos apa din radiator de vreo 3 ori(clatire).
8.bagat apa distilata cu antigel
9.GATA OPERATIUNE
Concluzie: BAGA CALDURA
PS: Va multumesc pentru sfaturi si initiative
1. dat calorifer jos curatat cu otet,sampon fiecare conducta din calorifer
2.montat la loc pe masina
3.scos toata apa cu antigel di sistem de racire
4.bagat apa in radiator + un 2+2 clean flash
5.lasat motorul sa mearga in timp desfundam surubelul din alama sau cupru ce o fi ala
6.golit din nou sistemul de racire
7.apoi bagat/scos apa din radiator de vreo 3 ori(clatire).
8.bagat apa distilata cu antigel
9.GATA OPERATIUNE
Concluzie: BAGA CALDURA

PS: Va multumesc pentru sfaturi si initiative