Despre LOGAN, despre faruri reglate prost,etc

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

gonty
simpatizant

Mesajde gonty » Mie 10-Ian-2007 08:27

Am si eu o rugaminte. Va rog din suflet sa-mi dovediti ca C4 nu este o masina a "ascultatorilor de manele"; dupa comentariile de mai sus, cam asta este senzatia... Credeti, unii, ca sunteti mult "mai cu mot" decat un posesor de Logan sau de berlina sau de Solenza sau de Matiz?
Faptul ca am Logan in acest moment nu inseamna ca ma simt frustrat de atitudinea unora si de asta scriu aici. Atat am avut posibilitatea in momentul ala de a-mi lua masina noua cu banii jos si cu asta basta. Acum astept C4 in valoare de 23512 euro, pe care-l iau tot cu banii jos. Inseamna cumva ca trebuie sa ma uit de sus la aceia dintre voi care au un C4 chel si in leasing? :x
Nu vreau sa mai insist, dar sunt si multi care au masini "bengoase" dar care nu stiu (nu vreau) sa-si regleze farurile si te orbesc, chiar daca ai o pozitie inalta de condus, cum ai in Logan. Si inca, pe unii va deranjeaza "fundul" Logan-ului ca, cica, va ia din vizibilitate, insa nu va deranjeaza sa va foliati luneta 70%.... - asta ca sa fiu rau!
Haideti sa invatam sa fim mai cooperanti si mai ingaduitori si sa dam dovada ca suntem civilizati!

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 10-Ian-2007 09:29

sosorin scrie:acuma mituc nu cred ca-i normal sa te iei de toti posesorii de dacie.

Nici nu ma iau, dar astia cu 1300-uri sint sub orice critica, de fapt nu toti dar sint cei mai multi si asta e, ce sa le fac, ei ies in evidenta mai mult decit altii.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 10-Ian-2007 09:35

Adrian scrie:Bai mituc, nu mai am eu Solenza aia de acu 2 ani, ca veneam cu ea, si in treapta a1a si a2a ii dadeam cu flit la C4 ala tunat al tau - cu tot cu OBD-ul ala, iti aratam eu 75 de cai (Reali :P ) de Mioveni...

Nu ai fi avut nici o sansa :twisted: Poti veni cu un passat 2.0TDI/140CP si sa incerci sa ma faci o linie, cu ala ai avea sanse...:)

Puterea maxima a motorului nu e totul, si nici raportul CP/tona. Mai conteaza si etajarea cutiei (la nova 1.6 e cum trebuie, aia are intr-adevar elasticitate), de la o anumita viteza in sus conteaza si aerodinamica (care la solenza/nova/logan e cam de 2 ROL), etc.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 10-Ian-2007 10:27

si la mine scrie 1335. cred ca e o neatentie a celor care au completat. aceea e greutatea la VTS coupeul de 2l 180cp. la noi la 1.6 greutatea standard e 1200kg plus alte optionale...
eu prima oara cand m-am terzit cu un logan respectv matiz noaptea in spate am zis ca e taran soferu si ma tine in faza lunga. pana cand a dat faza lunga si am sesizat ca aiurea e reglat farul soferului. e o chestie din fabrica nu a posesorilor. singra mea frustrare fata de modelul respectiv e pretul nejustificat de mare. 8000-8500 euro pt modelul asta de 105cp este rezon atat pt client cat si pt vanzator. oricum nu au ce investitii initiale sa mai recupereze. logan e un model vechi si motorul de asemenea e vechi din gama renault. breakul e altceva.
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 10-Ian-2007 10:36

NU e nici o neatentie atat are masina cu tine in dreapta si cu nu stiu cati litri de benzina.Mai sunt discutii pe forum legate de cum este calculata masa masinii in talon.... Erau cativa pe aici care faceau mistouri acu ceva vreme cand le ziceam ca C4 1.6 daca te chinui il duci in 1400kg..
A mea are in talon 1280 deci mult rau!!!
@Adrian, solenta ramane rau de tot in urma..m-am facut eu acu vreun an, si n-am avut cu cine sa stau de vorba
@Mituc...vezi ca 2.0TDI de 140CP e grava rau masina. Am un prieten care tocmai ce s-a facut cu un Passat d-asta, el avand un toledo de 160CP benzina, si erau cam pe acolo, d-abia d-abia l-a facut!!
@Stevey, sa-mi lasi numarul pe privat sa nu sparg farurile cui nu trebuie :lol:

iulian_taranu
simpatizant

posesori de dacii

Mesajde iulian_taranu » Mie 10-Ian-2007 13:44

mituc scrie:
sosorin scrie:acuma mituc nu cred ca-i normal sa te iei de toti posesorii de dacie.

sa va povestesc si eu o faza. acum 2 zile veneam de la bucuresti spre constanta si pe portiunea de autostrada dintre fetesti si cernavoda mergeam si eu ca omul pe banda a doua cu aprox 140 km/h, pe banda 1 2 buc tiruri care mergeau cred eu cam cam cu 80 , in spatele lor un idiot cu o dacie nici nu stiu ce culoare avea sau daca aia era rugina semnalizeaza ca vrea sa depaseasca il atentionez claxon, flashuri se opreste eu normal accelerez ca ma gandesc ca bou' a vazut ca vin cand stupoare se baga in depasire la mai putin de 50 m in fata mea (sau cel putin asa am apreciat eu atunci). spre norocul meu xsara are frane bune abs-ul sa traiasca ca am putut sa il evit pe idiotul ala . dupa mai putin de 1 km il depasesc si i-am facut un semn pritenesc si tot el era al ofuscat ... din pacate pe soselele patriei sunt o gramada de frustrati care cand te vad cu o masina (nu dacie) se simt lezati in amorul propriu sau in sentimentul national ca noi avem masini straine si ei nu.
Nici nu ma iau, dar astia cu 1300-uri sint sub orice critica, de fapt nu toti dar sint cei mai multi si asta e, ce sa le fac, ei ies in evidenta mai mult decit altii.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mie 10-Ian-2007 13:50

din moment ce in toate datele oficiale e trecut la 1.6 benzina cutie manuala 1200kg si vts 1335kg e simplu de inteles ca persoana care a completat a ramas cu o impresie gresita cu vtr/vts si face la toate care ii intra pe mana aceasta confuzie sau nu a fost atenta o data si i-a fugit ochiul in alt tabel. asa a aparut si anvelopa de 17 in talon cu dimensiunle la vts. exista alta varianta de echipare cu eroare mai mica
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

:: LED designs ::

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 10-Ian-2007 13:58

@ gonty Pai vezi tu problema sau problemele stau in felul urmator.Cei cu logan sau matiz nu mai spun, dacii 1300 in general, nu fac referire la tine doamne fereste, dar sunt unii care cred ca au nu-s ce masina pe mana si se apuca de facut tot felul de curse si manevre periculoase si ii pun in primejdie pe cei cu masini mai "scumpe" si nu numai, pe care sincer nu cred ca am vazut multi sa se dea in spectacol(poate doar tot cu masini scumpe sau copii carora taticii au strans o viata bani si le-au cumparat un bmw third hand).Asta ar fi una din probleme.
Cea de-a doua problema cea cu reglatul farurilor: nu cred ca am vazut masini scumpe cu faruri dereglate cate dacii se comfrunta cu problema asta.De ce?Pt ca pe multi nu-i intereseaza si o fac pur si simplu de ciuda.De exemplu am un prieten cu o dacie 1400 (subliniez prieten).Cand ii spuneam domle vezi ca nu nu are toba si face un zgomot de omori pe toti, sau nu mai fa slalomuri deastea ca mai intri in cineva primesc raspuns de genu: e dacie nu-mi pasa.Deci asta nu insemna ca noi suntem mai cu mot ca avem c4 ci suntem mai mult sau mai putin realisti.Eu personal ma comfrunt aproape zilnic cu cazuri de-astea si sincer mi-e greata.

george
pasionat

Mesajde george » Mie 10-Ian-2007 14:28

Perfect de acoed cu gonty.
Nu cred ca e cazul sa generalizam. Exista idioti cu Dacie, idioti cu Skoda, idioti cu Logan, chiar si idioti cu Citroen! Il tineti minte pe tipul ala din Trabant care a fost batut?
Sint penibili cu masini proaste si vechi care incurca circulatia si reprezinta un pericol pe sosele dar sint si penibili cu SUV-uri imense care reprezinta un pericol la fel de mare prin felul iresponsabil in care conduc.
PS. Eu cred ca Loganul e un lucru bun pentru tara noastra. Sa speram ca vor fi tot mai multi care vor cumpara ceva mai scump si mai bun, dar pina una alta eu consider Loganul o solutie de compromis buna.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 10-Ian-2007 14:51

T.rac3Er scrie:din moment ce in toate datele oficiale e trecut la 1.6 benzina cutie manuala 1200kg si vts 1335kg e simplu de inteles ca persoana care a completat a ramas cu o impresie gresita cu vtr/vts si face la toate care ii intra pe mana aceasta confuzie sau nu a fost atenta o data si i-a fugit ochiul in alt tabel. asa a aparut si anvelopa de 17 in talon cu dimensiunle la vts. exista alta varianta de echipare cu eroare mai mica

Nu se poate sa greseasca la toata lumea...aia e greutatea, stiu ca e mare dar nah asta e C4!!!!

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Mie 10-Ian-2007 15:01

m-am uitat pe site-ul citroen :

VTR: Masa autovehicul: 1200 kg
VTS: Masa autovehicul: 1337 kg

adevarul cred ca-l stiu astia.
Ma uit diseara in cartea de identitate, cred ca la politie, in talon, iau datele de acolo, nu?
fosta Xsara II, 2001, 1,6 16v bleu

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 10-Ian-2007 15:09

PsH
simpatizant

Mesajde PsH » Mie 10-Ian-2007 15:43

Am deschis un nou subiect, pentru ca sincer nu mai puteam de nervi si simteam nevoia sa ma descarc, poate nu a fost cea mai buna idee...
Ceea ce am incercat si se pare ca nu am reusit, este sa aflu daca sunt singurul tampit care a avut de a face cu LOGANUL.
Vreu sa subliniez un lucru am fost un fan infocat al ideii de Logan - pana am condus unul...
Aseara am venit de la Galati pe A2, va rog sa ma credeti ca nici acum nu vorbesc cu prietena mea din cauza atitudinii pe care am avut-o fata de un echipaj de politie - cu LOGAN - care mergea dupa iesirea de pe autostrada, pe la policolor.
Era pe banda 2 cu 30-40 la ora si s-a dat la o parte abia dupa cateva flashuri sanatoase. Am ajuns in fata lui si va rog sa ma credeti ca dupa 2 metri de mers cu felinarele pozitionate direct in ochii mei (retrovizor) imi venea sa cobor si sa-i iau la "intrebari"(asta ar fi varianta cenzurata si mai putin decat un rezumat). Pe drum am trecut prin cel putin 10 astfel de situatii generate de catre LOGANURI.
Asta s-a intamplat doar aseara. Am problema asta cu Loganul de mult tare.....

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 10-Ian-2007 15:53

PsH scrie:Ceea ce am incercat si se pare ca nu am reusit, este sa aflu daca sunt singurul tampit care a avut de a face cu LOGANUL.

Spre deosebire de dacioti, loganistii conduc rezonabil.
Cit despre ratatii cu masini de politie care merg cu 30Kmph prin oras sa vada cine are tupeu sa-i depaseasca pe linia de tramvai si fac coloana dupa ei... le-am bagat si eu la vreo 2 niste claxoane de sa nu se vada.

P.S.: de cind cu punctele si noul cod rutier cel putin in Iasi multi se abtin sa mearga pe banda unde e linia de tramvai. Insa in multe locuri pe linia de tramvai e a 3-a banda, e marcata corespunzator, e asfaltata corespunzator. Parca ar fi timpiti unii (nu doar dacioti, ci din toate categoriile), nu stiu de ce le place sa stea in coloana in loc sa mearga pe unde e desenat drumul.

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mie 10-Ian-2007 17:47

Ma da sunteti dusi cu pluta ....

Mie imi place Loganu mah... E o masina romaneasca, facuta la nivel romanesc, care totusi se vinde bine si afara! Il loc sa blamam aceasta masina ar trebui sa o privim ca pe un simbol national :)
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

Înapoi la “Diverse C4”