Videanu nu mai vrea masini poluante in Bucuresti!!!

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Joi 11-Ian-2007 11:14

Intaresc ideea cum ca multi or sa fie afectati de o masura in care doar anumite masini (sa zicem de la Euro 2 in sus....) ar putea circula

Intradevar cam greu ar fi sa stea militienii cu sonda de gaze la intrarea in B, sa vada ce si cum :D
Cel mai probabil se vor inmulti controalele RAR si acestea vor fi facute in orase

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 11-Ian-2007 11:14

Asa cum am zis la inceput, nu cred ca se vor lua de cei ale caror masini sunt corespunzatoare cu standardul pt care au fost facute. Pentru ca, altfel nu ti-ar da din start ITP-ul, RCA-ul, rovigneta si asa mai departe...
Cam greu de crezut ca vor lua cei de la Primarie evidenta masinilor de la Politie si, in functie de tipul si anul masinii, vor incepe sa trimita pe la casele oamenilor scrisorele de amor prin care sa-i anunte sa-si caseze masinile.
In schimb, daca te vede pe strada ca scoti un fum negru de 20m in spatele tau sau ca tabla pe masina sta sa cada, mi se pare corect sa te traga pe dreapta.

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Joi 11-Ian-2007 11:25

cred ca mai degraba asta insemana ca se vor iinteti controalele de concordanta intre standardul masinii si ce se intampla in realitate la nivel de poluare, zgomot si altele ...

mai degraba sa ai o masina veche dar ok din toate punctele de vedere decat un Vw Golf 3 care este euro 2 si sa se rupa tabla de me ea ( masina ca si marca a fost aleasa doar ca exemplu si poate ajunge in starea asta din inconstienta si nepasare) ...

adica cred ca vor sa spuna ca se va lua ITP-ul doar pe bune...

ceea ce mi se patre normal
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

cos76
pasionat

Mesajde cos76 » Joi 11-Ian-2007 12:53

Sunt de acord cu Dan ca ceea ce spunea Videanu poate fi tradus prin interzicerea automobilelor care nu respecta normele dupa care au fost proiectate atat la nivel de noxe cat si tehnic.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 11-Ian-2007 12:59

Iata si articolul din Gindul: http://www.gandul.info/articol_26616/di ... talei.html

Problema e ca in nici o tara din Europa nu exista reglementarea asta. Daca se depasesc anumiti parametri de mediu, se opreste circulatia intr-o anumita zona pt TOATE masinile, cu exceptia politiei, salvarii, pompieri, etc. Numai ca incompetentul asta de videanu, daca nu e in stare sa rezolve problema parcarilor si a fluidizarii traficului, atunci incepe sa emita aberatii din astea.
Probabil ca primele amendate vor fi autobuzele RATB si rabele firmelor de constructii (cele care nu cotizeaza la primaria generala, evident :wink: )
Mi-e sila, nu mai au astia loc sa se dea cu gipanele si acum nu mai stiu ce sa faca. Noroc ca pina la alegeri nu mai e mult.

@adytzu: se pare ca deocamdata videnel incearca piata... el ar vrea sa decreteze ceva de genul: cine nu are masina euro X, nu mai are ce sa caute in buc. Reglementare complet aiurea: ginditi-va ca vine cineva din provincie in Bucuresti sa se interneze intr-un spital. Deplasarea se face, evident, cu o masina necomforma cu normele intiiului spagar al capitalei. Mai departe va ginditi singuri.
Si acum, daca lasi fum in urma masinii, politia te opreste si iti ia talonul. Sau cel putin, asta ar trebui sa se intimple.

@alex_motan: la greci intr-adevar, persoanele fizice nu au cum sa inmatriculeze diesel, dar chiar si la ei, nu te impiedica nimeni si nimic sa circuli cu masina ta, daca respecta standardele dupa care a fost produsa. Si crede-ma ca au si grecii un parc destul de vechi, nu ca al nostru, dar nu e ca la nemti spre exemplu.
Nu e vorba de nici un spirit balcanic in ceea ce ne priveste, ci doar de o modalitate proasta de a rezolva o problema. Dovada: "Celui din provincie, cu o astfel de masina, ii multumim pentru intentia de a veni in Bucuresti, insa nu va avea acces pe strazile Capitalei decat cu o masina care respecta normele de mediu. Nu pot sa compromit sanatatea a doua milioane de oameni pentru unul care vine cu o rabla de 40 de ani si care ne asfixiaza pe toti". Dupa cum se vede, primarul a gasit vinovatul (un sofer din provincie care merge cu o astfel de masina in buc) si a gasit si solutia (interzicerea accesului). Clar incalcarea dreptului la libera circulatie in propria tara :evil:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Joi 11-Ian-2007 13:11

Asa cum coana Sulfina trebuie sa schimbe/anuleze taxa, asa nici Bucurestiul nu poate sa impuna circulatia in Buc doar a masinilor peste un anumit "euro". Singura reglementare poate sa fie in functie de noxele emise, iar daca masina detinuta este noneuro sau euro-mic dar se incadreaza in parametrii respectiv nu vad unde este inconvenientul.

O astfel de reglementare vine acum pentru ca, deh, se apropie un nou an electoral. Fie ca urmeaza un an electoral, fie ca nu, eu salut astfel de interdictii. As vrea sa urmeze si in ceea ce priveste taierea copacilor, a panourilor publicitare puse aiurea, a constructiilor intr-un anumit stil, etc...

Hai acum nu dati cu pietre dar trb sa recunoastem ca arata Bucurestiul ca o mare tiganie, un fel de tuning de prost gust ;)

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Joi 11-Ian-2007 13:37

Eu nu am nici o problema cu aceasta initiativa atata timp cat totul se face elegant si coerent...
Pe de o parte daca tu vrei sa te plimbi cu CX-ul (plimbare de weekend...) nu iti va putea nimeni
interzice asta... (vor fi taxe, vor fi reguli si conditii, dar nu te poate obliga nimeni sa "ii dai foc").
Pe de alta parte, nu sunt de acord cu cei care se plimba cu Grand Cherokee-urile din 96
prin Bucuresti sau cu alte namile nu doar poluante ci si incomodante...

Intrebare: De cate ori vi s-a intamplat ca pe marginea strazii sa fie parcat un lant nesfarsit de dacii,
tico-uri si matiz-uri... No Problem! Incapi si tu cu compacta ta pe langa ele, chiar daca iti musca din
banda... se dau si aia care circula pe banda doi o idee mai incolo si e OK! dar deodata,
din linia asta de masini vezi proeminent un cur de "gipan" distrus, parcat oblic, care
mananca tot trotuarul (inconvenient pentru pietoni... sa nu uitam ca si noi tot pietoni ne-am nascut ;) )
si toata banda 1, si trebuie sa te opresti, sa semnalizezi si sa te rogi ca cei de pe banda 2 sa inteleaga
ca nu tu trebuie sa platesti pentru nesimtirea aluia si sa te lase sa iti vezi de drum... mie mi se intampla zilnic
si de aceea, fara suparare va zic ca eu voi fi mult mai ericit cand lumea va intelege ca cx-urile si
s klasse-urile anilor 70 sunt frumoase pasionante si utile, dar nu pentru folosire cotidiana
intr-o metropola sufocata de trafic...

Paranteza: cand am fost in Italia am vazut un numar impresionant de smart-uri si alte buburuze
rdicole si i-am intrebat pe cei de-acolo "De Ce?", sunt scumpe, pretentioase etc
(un smart fortwo bine dotat costa cat un urban jungle)... raspunsul lor a fost simplu si la obiect:
"Pentru ca trebuie! Altfel nu se mai poate!"... asta inteleg eu prin civilizatie...
Pasiunea ta e pasiunea ta dar cand pasiunea ta devine incomoda pentru cei din jur atunci... ;)

O parere!
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 11-Ian-2007 13:47

dar ce crezi ca au luat-o pentru cei din jur, masina aia mica de oras. poate exista si cativa "green peace" types care ar face asta, dar majoritatea le-au luat ca au nevoie sa se strecoare prin orase, pt comoditatea lor, nu a celor din jur.
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Joi 11-Ian-2007 14:12

Ma intelegeti de ce apare si al 3-lea mijloc de transport in semnatura ;)

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 11-Ian-2007 14:53

Toata tevatura asta a primarului vicleanu nu are in vedere protectia mediului si nici a cetatenilor, ca oricum lor nu le pasa si nu le-a pasat vreodata, ci cu totul altceva. Omul este absolut incapabil sa rezolve anumite probleme cum ar fi trafic congestionat, lipsa locurilor de parcare, lipsa spatiilor locative noi, etc. asa ca recurge la masuri heirupiste, bazindu-se probabil pe faptul ca in Bucuresti sint suficient de masini "nepoluante" (cum ar fi Jeep Grand Cherokee, VW Toureg, etc :wink: ) si destul de putine CX-uri, BX-uri si dacii vechi.
Amintiti-va ca in vara, vicleanu aruncase pastila ca nu va mai permite accesul in centrul Bucurestiului a masinilor poluante. Probabil ca acum a prins curaj, reactia oamenilor a fost mai slaba decit se asteptase el.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Joi 11-Ian-2007 16:05

Hai ca tocmai am auzit la radio ca Videanu a dat-o la intors, ca proiectul de hotarare se refera in special la masinile de tip RABA f vechi si f poluante si ca vor da si o perioada de gratie de 1 an agentilor economici pt a se putea alinia la cerinte.
Ultima oară modificat Joi 11-Ian-2007 16:20 de către eugenro2001, modificat 1 dată în total.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 11-Ian-2007 16:15

Eu zic sa depasim faza discutiilor pe forum si sa facem ceva, inclusiv o intilnire/manifestatie sau cel putin o pozitie oficiala a clubului. Cu cit reactia noastra (si nu ma refer aici la CC, ci la toti cei care s-au saturat de acest vicleanu) va fi mai puternica, cu atit in viitor vom avea nervii mai putini stresati de un individ care isi inchipuie ca toti avem conturi in Elvetia si ne plimbam cu niste vechituri din hobby.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Joi 11-Ian-2007 16:27

nicum scrie:Eu zic sa depasim faza discutiilor pe forum si sa facem ceva, inclusiv o intilnire/manifestatie sau cel putin o pozitie oficiala a clubului. Cu cit reactia noastra (si nu ma refer aici la CC, ci la toti cei care s-au saturat de acest vicleanu) va fi mai puternica, cu atit in viitor vom avea nervii mai putini stresati de un individ care isi inchipuie ca toti avem conturi in Elvetia si ne plimbam cu niste vechituri din hobby.

si eu care credeam ca ai facut hobby pt Citroen.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 11-Ian-2007 17:22

Nu e vorba de facut hobby pt Citroen sau pt alta marca, e vorba de o idee de principiu. Ineptia asta afecteaza un numar imens de dacii si abia apoi masini straine.
Inca o data, sa luam urmatorul scenariu: presupunem ca primarul vicleanu va interzice masinile "poluante" in Bucuresti. Cineva care se afla linga Bucuresti si necesita transport de urgenta la un spital probabil ca o va face cu Touareg-ul prefectului, ca batrina dacie din curte nu mai are fata de Bucuresti si pe deasupra mai si polueaza... Asa e ca probleama asta are mari sanse sa se rezolve cu zeama de tamiie?
Ce simplu s-ar rezolva sau macar s-ar atenua "problema" poluarii daca ITP-urile s-ar da pe bune si masinile cu dira de fum in spate ar fi oprite in trafic.

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 11-Ian-2007 18:05

in italia exista o astfel de reglementare, cum ca nu ai voie pe nu stiu unde (banuiesc in centrul romei) cu masini sub norma euro 3. oricum o sa il intreb pe un verisor care este acolo sa va pot spune exact.

Înapoi la “Diverse”