DeranjeazĂÂŁ proiectoarele stock pe C4?
Moderator: Echipa Tehnica
Termenul „privind” ĂŽl suplineÂşte prin aplicarea principiului a contrari de interpretare a normelor legale.
Ultima oară modificat Lun 15-Ian-2007 18:50 de către tipitip, modificat 1 dată în total.
silvius scrie:
daca doriti pot sa va spun, de la nivelul ochilor soferului care este intensitatea luminii in fiecare dintre cazuri, de la ce distante vreti voi ca sa nu mai vorbim vorbe.
ia spune-ne care e intensitatea luminii in ambele cazuri (numai faza scurta versus faza scurta + proiectoare). pe urma inmulteste cu nr de masini pe care le intalnesti la un drum si vezi ce cantitate suplimentara de lumina este nevoit sa suporte ochiul. si apoi pune in balanta avantajele oferite de vizibilitatea sporita pe care o ai tu cu proiectoarele aprinse si dezavantajele unei oboseli mai accentuate/rapide a ochiului pe timp de noapte.
daca constructorii de masini ar fi considerat ca se poate sa ai lumina mai multa decat iti ofera faza scurta (in conditii meteo bune) fara a-i deranja pe ceilalti participanti la trafic cred ca ar fi pus becuri mai puternice la faruri.

ps ma astept la raspunsuri cel putin la fel de "spirituale" ca si pana acum (nu din partea lui silvius ;) , de la care astept un raspuns concret), dar cred ca o sa suport fara sa ma consider jignit. :P
Ultima oară modificat Lun 15-Ian-2007 18:47 de către murphy, modificat de 4 ori în total.
zambeste, maine va fi mai rau. 

ok, deci se pare ca daca intr-o anumita tara e interzis sa folosesti proiectoarele de ceata (cu exceptia situatiilor de ceata) , atunci membri clubcitroen-fani proiectoare_de_ceata (si nu numai), nu le vor aprinde in respectiva tara.
Atunci firesc vine intrebarea: de ce tara respectiva a reglementat astfel folosirea luminilor de ceata??
Si a 2-a intrebare : de ce India(oarecum la intamplare) nu are o astfel de reglementare? as fi putut sa zic Romania in loc de India dar sa zicem ca excludem situatia Romaniei pt ca legea e cam ambigua.
Atunci firesc vine intrebarea: de ce tara respectiva a reglementat astfel folosirea luminilor de ceata??
Si a 2-a intrebare : de ce India(oarecum la intamplare) nu are o astfel de reglementare? as fi putut sa zic Romania in loc de India dar sa zicem ca excludem situatia Romaniei pt ca legea e cam ambigua.
ok, trebe sa caut aparatul ce masoara problema, si maine dupa ce e bezna fac masuratorile, in curte, unde nu bat lumini de pe strada. Vreau sa imi spuneti distantele la care vreti sa masor, inaltimea fiind cea a nivelului ochilor soferului +/- ceva centimetri. In felul asta vom afla toti, chiar si eu, daca e ceva doar in capul nostru sau e ceva cu adevarat nasol. In felul asta avem o proba fizica. Daca iese nasol renunt sa le mai folosesc.
ps. scozmin: dar, tot la intamplare, de ce finlanda nu are nici ea o astfel de reglementare?
ps. scozmin: dar, tot la intamplare, de ce finlanda nu are nici ea o astfel de reglementare?
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
MARIAN scrie:Daca exista lege care interzice folosirea proiectoarelor in orice tara din lumea asta, fie ea si Congo, nu le voi folosi.
In Romania:
Art.44 din Legea Circulatiei: "In circulatia pe drumurile publice conducatorii de vehicole pot folosi, in conditiile prevazute de regulament(Art.114 litera c, postat de@mituc pe pagina anterioara), mijloacele de avertizare sonora si luminoasa aflate in dotare si omologate."
Eu vreau sa vad legea aia clara care imi zice ca nu am voie cu proiectoare stock si/sau omologate!!!
"Art. 114. - (1) Conducatorii de autovehicule, tramvaie si mopede sunt
obligati sa foloseasca instalatiile de iluminare si/sau semnalizare a acestora, dupa cum urmeaza:"
"dupa cum urmeaza" se poate inlocui cu: "in felul urmator". nu inseamna ca in situatiile respective esti obligat sa folosesti luminile iar in rest faci ce vrei ci esti obligat sa folosesti luminile asa cum scrie acolo, si nu in alt fel. e vorba de interdictia prin omisiune. daca nu se specifica acolo ca ai voie inseamna ca e interzis. logic nu? :P
ne-ar fi util un jurist. dar unul care n-are proiectoare la masina ca sa fie impartial.
obligati sa foloseasca instalatiile de iluminare si/sau semnalizare a acestora, dupa cum urmeaza:"
"dupa cum urmeaza" se poate inlocui cu: "in felul urmator". nu inseamna ca in situatiile respective esti obligat sa folosesti luminile iar in rest faci ce vrei ci esti obligat sa folosesti luminile asa cum scrie acolo, si nu in alt fel. e vorba de interdictia prin omisiune. daca nu se specifica acolo ca ai voie inseamna ca e interzis. logic nu? :P
ne-ar fi util un jurist. dar unul care n-are proiectoare la masina ca sa fie impartial.

zambeste, maine va fi mai rau. 

iar 114?
credeam ca a fost rascitit acest articol. a si fost postat mai devreme aici pe topic. acel art obliga ca pe ceata densa sa se foloseasca proiectoarele (daca masina are binenteles) nimic altceva. nu zice de alte cazuri, de ilegalitati & stuff
apoi vine faza cu interzisul in anumite tari. care sunt tarile respective (acum ca avem iesire libera maca sa nu ne incarcam cu amenzile de circulatie de afara [sau cineva asteapta cu mare placere ca cei care folosesc proiectoarele mai des sa se arda in strainatati si sa regrete "ei smekerii ca le tin aprinse tot timpul"])
si insist pe ideea cu detectorul de radar. care este ilegal in anumite tari. "fir-ar ei sa fie de vitezomani ca vor sa scape de amenda cu detectoarele lor. ia sa nu mai foloseasca. pun in pericol circulatia. poate le scapa controlul masinii la viteza mare"
prea mult s-a batut pasul pe loc. unii oameni sunt deranjati de ele (subiectiv) iar altii nu (obiectiv...astept datele lui silvius)
imi place o discutie asa fara sfarsit (a se vedea topicurile benzina/diesel
de pe mai multe forumuri) atata timp cat nu se sare la gatul membrilor. pt ca tot timpul vor fi unii pro incapatanati si altii contra la fel de incapatanati. si se spun aceleasi lucruri la nesfarsit si nici unii nu accepta opinia celuilalt. mai trece timpul... 

apoi vine faza cu interzisul in anumite tari. care sunt tarile respective (acum ca avem iesire libera maca sa nu ne incarcam cu amenzile de circulatie de afara [sau cineva asteapta cu mare placere ca cei care folosesc proiectoarele mai des sa se arda in strainatati si sa regrete "ei smekerii ca le tin aprinse tot timpul"])
si insist pe ideea cu detectorul de radar. care este ilegal in anumite tari. "fir-ar ei sa fie de vitezomani ca vor sa scape de amenda cu detectoarele lor. ia sa nu mai foloseasca. pun in pericol circulatia. poate le scapa controlul masinii la viteza mare"
prea mult s-a batut pasul pe loc. unii oameni sunt deranjati de ele (subiectiv) iar altii nu (obiectiv...astept datele lui silvius)
imi place o discutie asa fara sfarsit (a se vedea topicurile benzina/diesel

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
Revenim la acelaÂşi aspect : murphy are ĂŽntotdeauna dreptate!T.rac3Er scrie:iar 114?credeam ca a fost rascitit acest articol.
1. S-a discutat art.114 : Nu, nu e clar; e interdicĂžie prin omisiune

2. S-a votat cĂŁ majoritatea nu sunt deranjaĂži de proiectoare : nu e lotul reprezentativ, trebuie postat pe alt forum!
3. Va face silvius mĂŁsurĂŁtorile :nu sunt relevante, cĂŁ se ĂŽnmulĂžesc rezultatele cu numĂŁrul de maÂşini care circulĂŁ pe DunĂŁre la miezul nucii...
Oare dacã Îi dãm (de fapt eu i-am dat vreo 4 pagini În urmã) dreptate lui murphy ce se Întâmplã? N-o sã fie de acord nici atunci cu noi? E de studiat!