O mica problemutza.
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
olimpiuserban
- pasionat
O mica problemutza.
sau mare... nush ... o eroare ceva de genul: "completez le niveau d'eau moteur"... ce-i fac ? pliiiz help .. ca stau la volan ca pe ace ... ca acu acu explodeaza.
-
olimpiuserban
- pasionat
olimpiuserban scrie:Cum verific nivelul la antigel ?
Pai eu n-am C5, dar din moment ce-ti da mesajul ala e primul lucru la care trebuie sa te uiti. N-ai manualul masinii? E clar ca trebuie sa deschizi capota si sa arunci un ochi la motor. La C3 e un vas sferic pe care se poate verifica nivelul antigelului, care e un lichid de culoare albastruie (cel putin la mine). Banuiesc ca trebuie sa ai si tu un vas ca la mine, dar nu stiu sa-ti spun exact unde este situat la C5.
Vasul cu pricina ar trebui sa fie situat undeva in zona radiatorului si sa aiba niste conducte care sa duca catre radiator. N-ar trebui sa fie dificil de localizat.
-
olimpiuserban
- pasionat
Aha .. ok .. chestia e ca are o carcasa din aia de plastic deasupra .. si mi-o fost cam lene s-o desfac .. nici n-am prea avut timp... credeam ca afiseaza undeva electronic... ok .. cred ca ma duc sa vad ... dar .. apropo - cum si unde dispare antigelul asa... de capul lui ? e normal sa se consume asa... ? nu are un circuit inchis ? nu radeti de mine.. dar sunt afon de tot in domeniul mecanic.. 
olimpiuserban scrie:Aha .. ok .. chestia e ca are o carcasa din aia de plastic deasupra .. si mi-o fost cam lene s-o desfac .. nici n-am prea avut timp... credeam ca afiseaza undeva electronic... ok .. cred ca ma duc sa vad ... dar .. apropo - cum si unde dispare antigelul asa... de capul lui ? e normal sa se consume asa... ? nu are un circuit inchis ? nu radeti de mine.. dar sunt afon de tot in domeniul mecanic..
Cred ca se mai evapora si el, ca aburul mai scapa pe undeva... Ideea e ca se incalzeste destul de zdravan, daca tinem cont de temperaturile la care poate ajunge motorul (chiar si spre 100 de grade). Daca o sa ai nevoie sa completezi, ai grija cu ce tip de lichid vei completa, ca sa se "pupe" cu cel vechi. Daca lipseste doar putin antigel fata de nivelul minim pe care trebuie sa-l ai (ma indoiesc totusi ca e chiar asa), poti sa bagi si nitica apa distilata. Dar tinand cont ca e iarna, mai bine folosesti antigel. Si nu deschide dopul la vasul de antigel imediat dupa ce ai oprit motorul ca lichidul e fierbinte si s-ar putea sa te perpelesti nitel. Lasa-l sa se raceasca, daca motorul e cald si pe urma poti deschide linistit busonul.
-
olimpiuserban
- pasionat
Trebuie sa ai grija si ce tip de antigel pui. Aici nu ma pricep sa-ti spun care e solutia cea mai buna. Au mai fost discutii din astea pe forum. Antigel gasesti de multe feluri in hypermarket-uri, dar nu stiu sa-si spun in ce masura e bine sa iei primul bidon care-ti pica-n mana si sa-l amesteci cu ce ai tu momentan in radiator. Eu unul as intreba la Citroen, la dealer-ul din zona ta, si daca pretul e rezonabil, as pune ce recomanda ei. Asta ca sa nu dai de alte buclucuri. E usor de completat, dar cred ca conteaza si cu ce completezi.
Dar in primul rand verifica nivelul antigelului ca sa te convingi ca acolo e buba.
Dar in primul rand verifica nivelul antigelului ca sa te convingi ca acolo e buba.
-
olimpiuserban
- pasionat
pe vasul ala de apa:) / antigel ai o gradatie cu minim si maxim, evident ca el acum e sub minim, completezi pana ajungi la un mijloc intre minim si maxim. Daca insa nivelul in recipient e mai departat de minim, fiind intre cele doua se poate sa fie senzorul.
La C4 e mai departe, resp. in parte stanga mai in sus, ia manualul cel mai bine, sau poate iti rasp. un coleg cu c5
La C4 e mai departe, resp. in parte stanga mai in sus, ia manualul cel mai bine, sau poate iti rasp. un coleg cu c5
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
In carte scrie ca mesajul ala e legat de nivelul lichidului de racire. vasul de expansiune se afla in st sus (daca esti in fata masinii si privesti motorul) si are busonul marcat cu un "semn al axclamarii" incadrat intr-un triunghi.
olimpiuserban : daca nu ai cartea o gasesti pe ftp sau ti-o trimit pe mail
olimpiuserban : daca nu ai cartea o gasesti pe ftp sau ti-o trimit pe mail
-
olimpiuserban
- pasionat
Bun ... treaba pe jumatate s-a rezolvat ... intr-adevar in bidon era foarte putin lichid. Cel de la care am cumparat masina mi-a zis ca este doar apa .. antigel deloc si va trebui sa bag niste antigel .. dar asta o s-o fac in service odata cu schimbarea distributiei, filtrelor si uleiului .. pana una-alta am adaugat 2 l de apa distilata ... astfel mesajele au disparut ... insa apa asta ori se evapora foarte repede, ori se scurge pe undeva ... ca iar a disparut in mai putin de o zi,in care n-am facut mai mult de 30 de km, prin oras ... e normal ? sub masina .. dupa stationare nu se vede ca ar fi scurgeri...
Ce fac acuma ? continui sa tot completez pana saptamana viitoare cand o sa o bag la service ? Sau asta ar putea duce la ceva problema mai serioasa ?
Ce fac acuma ? continui sa tot completez pana saptamana viitoare cand o sa o bag la service ? Sau asta ar putea duce la ceva problema mai serioasa ?
-
olimpiuserban
- pasionat
olimpiuserban scrie:A - si apropo de carte .. am toata documentatia .. doar ca e in franceza .. si cu franceza nu am mai avut tangenta din liceu .. asa ca.. daca ma poate indruma cineva la un manual in engleza sau romana ar fi super.
Manuale erau pe server-ul de FTP, dar server-ul nu mai este momentan disponibil. Cel mai sigur e sa astepti sa-ti trimita vreun posesor de C5 de pe forum unul.