Asigurare CASCO

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 06-Noi-2006 16:44

Reintregirea politei trebuie sa o platesti nu ai ce face, si eu am platit la Allianz reintregire, ce-i drept vreo 10 ron sau ceva de genul...dar eu stiam ca s-a renuntat, sau poate de la anul?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 06-Noi-2006 16:48

danmanea scrie:ma aflu in fata unei mari dileme: masina are asigurare casco la Unita - impusa oarecum de HVB Insurance. este cea mai mica prima (4,5% parca). insa, acum 2 luni am avut parbrizul inflorit putin de la o piatra. mi l-au acceptat. schimbat OK la ager (la ATS trebuia sa astept 3 sapt ca sunt full) si sa platesc din buzunar. insa, ma suna acum cei de la ager sa-mi zica ca tre sa mai platesc o diferenta de ~26ron ca au platit aia mai putin. sun la Unita: este reintragire de polita.. bla bla... pai ce ma intereseaza pe mine.. platesc casco / luna si gata.. asa ca as vrea sa schimb asiguratorul. am inteles de la HVB Insurance ca am de ales intre: Asiban, Generali, Alliantz Tiriac. La Alliantz am si asigurarea de casa. si din cite am vazut din topic lucreaza si cu ATS. ce ma sfatuiti??

Alianz-ul s-a scumpit foarte mult de vreo cateva luni. Au un chestionar destul de stufos pe care trebuie sa-l completezi si cred ca iesi cam scump la ei. Sunt cei mai scumpi de pe piata in momentul de fata, daca nu ma-nsel. Eu am Casco la Generali si sunt OK (am platit 5,5% in august pentru C3-ul meu, asigurare full Casco). N-am avut pana acum daune la ei, dar din cate am auzit se poarta decent, nu vad de ce-ai avea probleme cu ei. Au in spate o companie straina destul de importanta, la fel ca si Alianz. Iti ofera in plus si o clauza de asistenta rutiera, adica ai tractare gratuita in cazul in care masina ta nu se poate deplasa prin mijloace proprii in urma unui accident (Doamne fereste!). De Asiban nu stiu mare lucru.

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Lun 06-Noi-2006 17:25

OK, si ce faci atunci cind te loveste unul. cine plateste reintregirea politei? eu sau ala?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 06-Noi-2006 17:28

Cand te loveste unul, plateste RCA-ul aluia. Asta in teorie, pentru ca pentru pagube mai mici de nu stiu cate milioane, acoperi din buzunarul propriu sau pe Casco.

danmanea
pasionat

Mesajde danmanea » Lun 06-Noi-2006 17:31

deci tot turcu plateste. pai atrunci merita sa te muti la altii care nu fac figuri. inainte ce C3 am avut Matizul asigurat la Asirom. am avut o belea cu ambele usi dreapta. Asigurarea nu a ciriit. a platit toti banii. Cred ca ma mut de la Unita. Dau mai multi banuti da macar nu am griji. La Alliantz ma costa cu 4 euro / luna mai mult.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 06-Noi-2006 18:49

De fiecare data cand tu apelezi la Casco trebuie sa platesti reintregirea politiei, care e o suma destul de mica, si direct proportionala cu valoarea pagubei.
Azi am vb cu cineva, si mi0-a zis ca de la anul se va scoate chestia asta..asa ca, daca ai de gand sa te muti la alt asigurator doar pentru asta, nu prea are sens

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 07-Noi-2006 09:04

danmanea, indiferent unde ai CASCO, trebuie sa platesti o reintregire.

gonty
simpatizant

Mesajde gonty » Vin 19-Ian-2007 06:57

Scriu si eu aici, ca se pare ca a venit momentul sa-mi fac si eu CASCO :D
Am platit avansul si in 2-3 luni imi va veni masina (Citroen C4), valoare finala 23512 euroi. Daca la alte masini avute nu m-a interesat CASCO, la asa ceva ma intereseaza. Ce vreau sa asigur: numai vandalismul, furtul, fenomene atmosferice(inundatii, grindina), copaci, bolovani cazuti, ....
Nu vreau insa sa o asigur pentru avarii din accidente produse din vina mea! Consider ca daca am fost inconstient, trebuie sa scot banul din buzunar.
In 21 ani de conducere si peste 200000 km nu am produs nici un accident. In plus stau la casa, masina sta in garaj, clar va avea alarma, senzori de parcare, etc
Exista vreun astfel de CASCO? Ce oferte sunt, pentru asemenea cazuri? Eventual, pentru agenti, astept si oferte pe PM.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 19-Ian-2007 11:16

Esti sigur ca nu vrei sa o asiguri si pt accidentele produse din vina ta?:shock:

gonty
simpatizant

Mesajde gonty » Vin 19-Ian-2007 18:52

Sunt foarte sigur de asta. Deh, de la o anumita varsta, nu prea mai esti dispus sa risti inutil, pentru 1-2 secunde, plus ca si responsabilitatile sunt mai mari. Deci exista vreo posibilitate de a gasi un astfel de CASCO?

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Vin 19-Ian-2007 19:50

incredibil; adica tu esti sigur ca la un accident din vina altcuiva (discutabil) politia o sa-ti dea dreptate 100%? si daca respectivul nu are rca sau are la astra?
eu zic sa te mai gandesti ; casco din pacate e ca si uleiul din motor; ca sa meargi trebuie sa ai nivelul corect. mai ales in ro.
eu am vrut sa fac casco fara furt dar am renuntat pt ca era diferenta mica; dar un casco cum vrei tu cred ca e aproape gratis :)

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Lun 22-Ian-2007 11:59

Eu spre exemplu tocmai am luat o piatra in parbriz de la un camion vineri seara si trebuie sa-l schimb. Costa cam 2000 ron.
Gonty gandeste-te ca exista si posibilitatea asta.

gonty
simpatizant

Mesajde gonty » Lun 22-Ian-2007 14:12

Si nu ar fi fost acoperita de varianta de CASCO de care spuneam? A cazut o bucata de tencuiala de undeva de pe un acoperis si uite ca s-a spart parbrizul.
Este vorba ca nu vreau sa ma asigur pentru prostiile mele.
In fapt, acestea au cele mai "mari" contributii la CASCO.

gonty
simpatizant

Mesajde gonty » Dum 04-Mar-2007 10:31

Mai am putin si soseste Citronelul. Totusi nu exista, in afara de casco light de la Interamerican, si alte firme care sa ofere asa ceva.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 27-Mar-2007 14:03

Mie astia de la allianz mi-au facut o oferta intre 5200 si 6700RON, in functie de franciza. Cind mi-au spus pretul in primele secund enu am reusit sa asociez raspunsul cu intrebarea. Mai plateste cineva asa scoruri la o masina de 15k EUR? Anul trecut am platit vreo 29mil.

Amenzi nu am (ca nu a fost cazul, nici macar de depasirea limitei legale de viteza), insa masina am facut-o de vreo 2 ori pe casco ca m-ai pocnit altii in parcari. Wtf?!?! :shock: :shock: :shock:

Înapoi la “Diverse”