Inlocuire "Calculator ABS"

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 07-Feb-2007 00:33

ECU e la baterie. Pare a fi cel mai "accesibil" calculator al masinii.

Nici ABS-ul ala nu pare a fi foarte greu de scos. Doar ca trebuie sa-ti faci nitel loc in jurul lui. Oricum, e bine ca e la vedere si nu ascuns prin cine stie ce maruntaie ale masinii. Din cate am vazut eu ABS-ul de pe masina mea e Bosch, parca asa scrie pe eticheta lui.

Ti-au "sigilat" bine mufele dupa ce ti-au schimbat ABS-ul? Asta ca sa nu ai vreo problema cu apa luata la motor sau alte neplaceri.

MaxiTechnicus
simpatizant

Mesajde MaxiTechnicus » Mie 07-Feb-2007 00:38

am supervizat intreaga operatiune cu ochi de vultur si nimic n-a scapat atentiei mele agere... :)) adevarul e ca baiatul de la service avea un tub intreg de piftie da' oricum ramasese de la ce-au pus cei din fabrica destul de multa si n-a fost nevoie sa mai completeze cu mult.

ciudat, mie mi-au spus ca ECU este sub bord, mai la adapost de alea-alea... :?
_/\_ Don't drink and drive! You may spill some..._/\_ Proud owner of a C3 1,4 HDi 2006, bleu lucia

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 07-Feb-2007 00:48

MaxiTechnicus scrie:am supervizat intreaga operatiune cu ochi de vultur si nimic n-a scapat atentiei mele agere... :)) adevarul e ca baiatul de la service avea un tub intreg de piftie da' oricum ramasese de la ce-au pus cei din fabrica destul de multa si n-a fost nevoie sa mai completeze cu mult.

ciudat, mie mi-au spus ca ECU este sub bord, mai la adapost de alea-alea... :?

Hmm, e posibil sa ma fi inselat eu. Dar stiu sigur ca am ochit o placa cu ditamai mufele langa baterie.

Esti un norocos ca te-au lasat sa stai langa masina. La ATS trebuie sa te iei de gat cu ei si nici asa nu ai mari sanse sa stai langa baieti in service.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mie 07-Feb-2007 09:59

"Computerul de bord" este sub bord, in stanga volanului. E posibil ca langa baterie sa fi confundat cutia cu sigurante cu altceva :D

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mie 07-Feb-2007 11:17

DanCld scrie:"Computerul de bord" este sub bord, in stanga volanului. E posibil ca langa baterie sa fi confundat cutia cu sigurante cu altceva :D

Corect, acela e COM-ul care se ocupa de inchiderea centralizata, lumini, stergatoare, display-uri si alte minunatii din masina. E situat langa mufa OBD si tabloul principal de sigurante. E un calculator important al masinii si e destul de voluminos.

In compartimentul motor mai exista intr-adevar o cutie de sigurante situata deasupra farului din dreptul soferului. Dar nu la cutia aceea de sigurante ma refeream eu. Daca o sa aveti curiozitatea sa desfaceti capacul bateriei, care e compus din 2 jumatati de plastic, o sa gasiti montat chiar langa baterie, adapostit de capacele de plastic care protejeaza si bateria, o cutie din aluminiu in care intra niste mufe destul de mari. Acela banuiam eu ca este calculatorul de injectie (ECU).

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Mie 07-Feb-2007 12:20

Sper ca recall-ul acesta sa nu fie o recidiva a recall-ului de mai jos (care e unul vechi, nici macar C3-ul meu, fabricat in martie 2004, nu intra in intervalul VIN specificat acolo)

http://www.theaa.com/allaboutcars/recal ... &makeId=A7

Recall: No. 3 of 6
Recall Ref: R/2003/016
Exact Model:
Description: WATER INGRESS MAY CAUSE ANTI LOCK BRAKE CONTROL UNIT TO MALFUNCTION
VIN: VF7FC****26001438 to VF7FC****26570830
Build Date:
Numbers: 5032
Defect: Water ingress to the ABS ECU connector may cause a malfunction of the anti lock braking system. In the worst case water contamination could cause a short circuit and fire in the ABS control unit.
Action: Protect the ABS connector from water ingress. Replace the ABS ECU if found necessary.
Launch Date: 21 January 2003

Înapoi la “Electrica - C3”