Salut!
Iata o intrebare la care as vrea sa stiu parerea voastra:
baietii de la citroen imi cer app. 300Euro pentru extindere garantie pana la 3 ani. merita?
ca idee eu merg in jur de 20k km pe an ceea ce ar insemna in 3 ani 60k.
Ar trebui sa ma astept la probleme majore, care sa justifice cei 300Euro?
Garantie extinsa
Moderator: Echipa Tehnica
Re: Garantie extinsa
kata scrie:Salut!
Iata o intrebare la care as vrea sa stiu parerea voastra:
baietii de la citroen imi cer app. 300Euro pentru extindere garantie pana la 3 ani. merita?
ca idee eu merg in jur de 20k km pe an ceea ce ar insemna in 3 ani 60k.
Ar trebui sa ma astept la probleme majore, care sa justifice cei 300Euro?
Tu cand ti-ai luat masina? Stiam ca poti beneficia de garantie extinsa doar in primele 6 luni.
Si, ca raspuns la intrebarea ta: DA, se merita!
In general, nu sunt probleme, dar mai bine sa fii asigurat. Mie in perioada de garantie mi-au schimbat blocul de semnalizare de la bord (nu mai mergea semnalizarea pe stanga) si after, pompa de servodirectie care numai aia m-a costat 10 mil. (deci, cam 250 euro). Daca aveam postgarantia nu ma costa nimic.
Nu trebuie sa pleci cu ideea preconceputa ca nu se poate strica nimic nici daca ai avea Benthley. Masina e o adunatura de fiare si, mai nou, multa electronica. Oricand o poate lua ceva razna.
Si, la urma urmei, CASCO de ce il faci? Nu e aceeasi situatie? Ca sa fii acoperit in cazul unui incident?
Eu am vrut sa-mi fac extindere de garantie dupa un an (atunci a aparut oferta) si nu s-a mai putut.

Grabeste-te, atunci. Sa nu fii surprins daca iti vor spune ca oferta era valabila doar pentru primele 6 luni. Daca nu ai nimic scris de la ei, e greu sa le dovedesti ceva. In relatia mea cu ATS am inteles, in sfarsit, un lucru foarte important: sa ceri in scris orice lucru care poate fi hotarator la un moment dat!
Felicitari
Felicitari !
Cred ca merita banii dati .
Am vazut la multe masini defecte dupa 1an ...doi !!!
Sa citesti cu atentie contractul sa vezi la ce se ofera garantie .
La multe masini nu se oferea garantie la suspensie ....... (cunosc o situatie reala )
Oricum bafta in viitor
Laurentiu
Cred ca merita banii dati .
Am vazut la multe masini defecte dupa 1an ...doi !!!
Sa citesti cu atentie contractul sa vezi la ce se ofera garantie .
La multe masini nu se oferea garantie la suspensie ....... (cunosc o situatie reala )
Oricum bafta in viitor
Laurentiu
Din cate am retinut, limitarile relevante sunt urmatoarele:
- extensia nu e valabila decat pe teritoriul Romaniei
- nu e valabila decat pt primul proprietar. Observatie: daca masina e cumparata in leasing, la un transfer de leasing proprietarul ramane acelasi - tot firma de leasing; oare se poate folosi asta ca sa bypassezi limitarea?
- nu sunt acoperite de extensie geamurile electrice, oglinzile electrice, manerele de la usi. Probabil astea se strica primele.
Nu am gasit limitari suplimentare legate de motor, partea electronica sau suspensii (la suspensii probabil ramane valabila limitarea de 30.000 km).
- extensia nu e valabila decat pe teritoriul Romaniei
- nu e valabila decat pt primul proprietar. Observatie: daca masina e cumparata in leasing, la un transfer de leasing proprietarul ramane acelasi - tot firma de leasing; oare se poate folosi asta ca sa bypassezi limitarea?
- nu sunt acoperite de extensie geamurile electrice, oglinzile electrice, manerele de la usi. Probabil astea se strica primele.
Nu am gasit limitari suplimentare legate de motor, partea electronica sau suspensii (la suspensii probabil ramane valabila limitarea de 30.000 km).
Înapoi la “Citroen Xsara I-II - Berlina, Picasso”