Hmm, interesanta masinuta, ma face sa fiu mai optimist in privinta viitorului.
Vad ca bateria este litiu-ion, nimic SF, doar o evolutie "cantitativa" de la telefon mobil la masina.
Inseamna ca sunt sanse rezonabile ca in 10 ani de zile, bateriile Li-ion sa treaca in productia de serie pt automobile, la un pret rezonabil.
Marturisesc (,) ca sunt "anti-fan" hidrogen; publicul larg (
evident, cititorii acestui forum nu sunt inclusi in categoria "publicul larg" ;)) se pare ca nu prea intelege ca hidrogenul
nu este propriu zis un combustibil, ci o forma de transport & stocare a energiei, la fel ca si energia electrica.
"H2 nu este combustibil" = nu gasesti niciunde H2 in stare naturala (poate pe Soare), iar pt a-l obtine din ceva (de ex. din apa) consumi mai multa energie decat obtii prin arderea lui, respectiv prin reactia H2 cu altceva - in cazul pilelor de combustibil).
In schimb ni se serveste sofismul ca H2 e bun, yummy-yummy, combustibilul viitorului, din asta avem destul, e plina apa oceanelor de el...
Si cand vad opinii oficiale pe tema asta, hidrogen = combustibilul viitorului, am o senzatie acuta ca situatia e albastra rau de tot, daca au ajuns oamenii sa faca planuri serioase in directia asta...
In materie de masini electrice, singurul dezavantaj major este (sau era?

) dat de autonomia f. limitata, data de capacitatea de stocare a bateriilor.
Ar mai fi dezavantajul subiectiv al lipsei zgomotului de la motor, dar daca doare chiar asa rau, s-ar putea simula ;)
Oricum, daca masinuta asta are o autonomie de 400 km pe bune, viitorul suna bine.
Poate sa fie autonomie extraurbana, in fond si un C3 1.4i 8v are o autonomie maxima teoretica de 920 km, si maxima practica de vreo 750 km (extraurbana in ambele cazuri),
asadar o autonomie de 400 km mi se pare mai mult decat rezonabila pt momentul actual.
Mi se pare plauzibil ca in urmatorii 10 ani s-o creasca pana la 1000 km - pt productia de serie - si va fi super OK, cati oameni merg mai mult de 1000 km/zi?
Si daca merg mai mult, cate zile pe an?
Iar peste noapte lasam masinuta la incarcat...