citroen c5 sau mercedes s350 cdi
Moderator: Echipa Tehnica
citroen c5 sau mercedes s350 cdi

Ultima oară modificat Joi 15-Feb-2007 21:30 de către nitro_od, modificat 1 dată în total.
..... frantuzoaica pretentioasa !!!
Re: citroen c5 sau mercedes s350 cdi
nitro_od scrie:comparatia mi-a fost indusa de un amic care mi-a cerut parerea, mai putin importanta povestea insa...
sa ne imaginam ca suntem pusi in urmatoarea situatie ipotetica:
sora (ori alta rubedenie, neimportant) ta, care locuieste intr-o tara straina, vine in vizita cu autoturismul personal, mercedes s350 cdi 2006.
tu, posesor de citroen c5 2.2hdi 2006.
din vorba-n vorba, sora ta aduce vorba ca ar vrea sa schimbe masina anul acesta cu alta marca (sa zicem porsche dar nu importa).
una peste alta te intreaba daca nu ai vrea tu masina aceasta ca e foarte buna, ca e frumoasa, ca are de toate bla bla bla...
tu ai o masina relativ noua si nu ai in program sa o schimbi deja si peste toate nu ai nici capitalul necesar si nici nu ai vrea sa faci investitia.
ea iti spune ca ii este suficient sa-i platesti pe masina cat poti lua pe masina ta vanduta aici.
o scurta rezumare a povestii ar fi ca esti in situatia de a schimba masina ta cu o alta fara eforturi financiare (deosebite oricum)!
chiar as vrea sa stiu parerea voastra, desi o parere mi-am spus deja amicului cu pricina.
Poate sa fie c5-ul din aur, dar langa S Klasse nu sta, asa ca intrebarea e... cum zic americanii... NO BRAINER!!! intrebarea e daca acest personaj ipotetic isi poate permite intretinerea unui S Klasse... in rest, nici nu vreau sa aud!?!
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Citroën C4 Coupé VTR
Nu am precizat daca sunt pro sau impotriva schimbului. Doar am scris cateva lucruri la care m-as gandi daca as fi pus in situatia asta.
Este foarte tentant sa ai un Mercedes. E o legenda pe roti, nu ca Citroen nu ar fi, numai ca sunt mai multi cei care stiu legenda Mercedes si mai putini cei care o stiu pe cea a Citroen. Esti foarte tentat sa iti doresti un Mercedes, din nenumarate motive, multe dintre ele netehnice.
Daca as fi eu in situatia descrisa de tine, as lua Mercedesul, l-as vinde si mi-as lua BMW seria 6.
Apoi, costurile de intretinere la Mercedes chiar sunt mari raportate la C5, S-ul este la doua clase distanta de C5, care concureaza cu C Klasse, seria 3 BMW, etc.
Costa foarte mult reviziile, iar daca ai ghinionul sa ti se strice ceva dai bani buni pe reparatii. Sa zicem ca iti fura cineva sigla de pe capota (desi la noul S parca se strage singura cand opresti motorul ;) ) sau iti fura "sticla" de la oglinzi si te-a linistit. Te costa enorm si asigurarea Casco, cred ca undeva intre 200-300 euro/luna.
Daca posesorul isi permite costurile de intretinere cred ca e o alege buna (sau foarte buna). Nu mai zic aici de pretul de revanzare, care, procentual vorbind e mai bun ca la C5.
As numi cele descrise de tine ca fiind o pleasca si o pleasca nu iti pica in fiecare zi.
Este foarte tentant sa ai un Mercedes. E o legenda pe roti, nu ca Citroen nu ar fi, numai ca sunt mai multi cei care stiu legenda Mercedes si mai putini cei care o stiu pe cea a Citroen. Esti foarte tentat sa iti doresti un Mercedes, din nenumarate motive, multe dintre ele netehnice.
Daca as fi eu in situatia descrisa de tine, as lua Mercedesul, l-as vinde si mi-as lua BMW seria 6.

Apoi, costurile de intretinere la Mercedes chiar sunt mari raportate la C5, S-ul este la doua clase distanta de C5, care concureaza cu C Klasse, seria 3 BMW, etc.
Costa foarte mult reviziile, iar daca ai ghinionul sa ti se strice ceva dai bani buni pe reparatii. Sa zicem ca iti fura cineva sigla de pe capota (desi la noul S parca se strage singura cand opresti motorul ;) ) sau iti fura "sticla" de la oglinzi si te-a linistit. Te costa enorm si asigurarea Casco, cred ca undeva intre 200-300 euro/luna.
Daca posesorul isi permite costurile de intretinere cred ca e o alege buna (sau foarte buna). Nu mai zic aici de pretul de revanzare, care, procentual vorbind e mai bun ca la C5.
As numi cele descrise de tine ca fiind o pleasca si o pleasca nu iti pica in fiecare zi.
Fun Citroen
l-as lua sa-l vind cred. si as face asta dintr-un singur motiv: chiar daca mi-as permite un Mercedes, nu inseamna ca as putea sa il si tin. cred ca noua romanilor ne lipseste acel ceva (daca spun bun simt se poate intelege altceva si nu asta vreau sa spun) pe care altii il au, chiar daca ar avea banii sa isi ia S-Klasse, s-ar gindi mai intii ca statutul lui social nu ii permite decit o Honda sa zicem. ramine totusi la alegerea lui, cred ca cel mai bine pune mina pe pix si vede daca ii da cu virgula sau nu
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
khan are dreptate, romanii au o pofta copilareasca de a-si cheltui ultimul ban pe masina, ceva de speriat. Si pe telefoanele mobile.
Mi-aduc aminte ce scria Adytzu pe vremuri: pentru mine, masina NU e un simplu mijloc de deplasare dintr-un loc in altul? Dar ce e, in fond?
Am un cunoscut care si-a luat recent o masina SH pe care a dat 10.000 euro, un 406. Vreau sa spun ca am mers cu ea si ca, in afara de faptul ca e mai fasneata decat rabla mea, nu mi-a dat impresia de cine stie ce scula superfiabila. O masina medie si-atat. Ori, in amarutl meu de R25 chiar te simti mai confortabil.
Niciodata n-o sa traim ca occidentalii, daca vom fi mereu dependenti de jucariile lor, vom fi mereu cu un pas in spate (ca si acum). Macar sa ne asumam conditia asta periferica, ce rost are sa ne mancam de sub unghie ca sa tinem in fata blocului din Rahova o masina care face 50.000 de euro?
Eu cred ca e cam absurd...
Mi-aduc aminte ce scria Adytzu pe vremuri: pentru mine, masina NU e un simplu mijloc de deplasare dintr-un loc in altul? Dar ce e, in fond?
Am un cunoscut care si-a luat recent o masina SH pe care a dat 10.000 euro, un 406. Vreau sa spun ca am mers cu ea si ca, in afara de faptul ca e mai fasneata decat rabla mea, nu mi-a dat impresia de cine stie ce scula superfiabila. O masina medie si-atat. Ori, in amarutl meu de R25 chiar te simti mai confortabil.
Niciodata n-o sa traim ca occidentalii, daca vom fi mereu dependenti de jucariile lor, vom fi mereu cu un pas in spate (ca si acum). Macar sa ne asumam conditia asta periferica, ce rost are sa ne mancam de sub unghie ca sa tinem in fata blocului din Rahova o masina care face 50.000 de euro?
Eu cred ca e cam absurd...
daca zici ca si asa bugetul e restrictv, si respectiva persoana nu are banii sa il cumpere (chiar si sh) nu se merita acel s-class...nu si-l permite. axeact aspectele financiare sunt motivul pt care e mai bine sa stea la c5.
e un vis acel s class, dar daca avea banii integral de achizitie poate ar fi fost justificat. sau daca persoana respectiva are salariu niste mii de euro. daca nu ai vil cu garaj, iar nu are rost s-class...vine orice aurolac care se impiedica si ii f*te niste santuri de plangi langa ea...revopsire, reintregire casco, si a doua zi iar are zgarieturi...atunci sa vezi regrete ca nu esti destul de "puternic" sa ingrijesti o asemenea bijuterie...intr-o mica masura ma numar in acest caz, prin faptul ca nu am vila sa parchez masina in garaj (mi-am re-gasit masina julita in parcare, dupa ce in prealabil am revopsit-o dupa un incident similar)...si daca o voi face din nou, stiu ca iar e posibil sa ma viziteze niste dungi...
e un vis acel s class, dar daca avea banii integral de achizitie poate ar fi fost justificat. sau daca persoana respectiva are salariu niste mii de euro. daca nu ai vil cu garaj, iar nu are rost s-class...vine orice aurolac care se impiedica si ii f*te niste santuri de plangi langa ea...revopsire, reintregire casco, si a doua zi iar are zgarieturi...atunci sa vezi regrete ca nu esti destul de "puternic" sa ingrijesti o asemenea bijuterie...intr-o mica masura ma numar in acest caz, prin faptul ca nu am vila sa parchez masina in garaj (mi-am re-gasit masina julita in parcare, dupa ce in prealabil am revopsit-o dupa un incident similar)...si daca o voi face din nou, stiu ca iar e posibil sa ma viziteze niste dungi...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::