Salut, sunt nou pe forum si as dori sa ma ajutati daca se poate. Am un BX 1.9TRD si pierd ulei hidraulic, m-am uitat sub masina si am vazut ca se pierde pe la o conducta din spatele soferului. imi puteti spune ce pot face? exista cumva conducte de schimb? sau trebuie doar lipita? problema mare e ca atunci cand calc farna tsneste ulei foarte mult, cred ca este o gaura destul de mare. Va rog daca puteti sa ma indrumati ce sa fac. Va multumesc
Citroen Bx 1.9TRD
An: 1986
Conducta
Moderator: Echipa Tehnica
schimba conducta (ar fi alegera cea mai potrivita) ! Daca incerci s-o lipesti si cine o lipeste o face doar sa fie facuta iar o sa ai aceeasi problema ! In caz de faci conducta sau o schimbi uitete atent pe traseul conductei dar mai ales in locul unde este sparta sa vezi ce a determinat-o sa se sparga . Succes la reparatie 

Conducta
Dupa ce ai facut ce ti-au spus Alex si Razvan scoti vasul si il speli bine ( cu ocazia asta speli si sitele). Inainte de umbli la conducte desfa surubul de la disjunctor ca sa fii sigur ca nu mai e presiune in instalatie. Cand umbli la conducta o sa mai curga ce mai este pe acolo. Dupa ce ai terminat aerisesti instalatia pe la dozatorul de frana si pe la etrierele de la fiecare roata.
Conducta
Pai si eu as vrea mai bine sa o schimb, si asa o sa fac dar o sa o schimb doar peste vreo 3 saptamani asa..sper ca pana atunci sa ma tina lipitura care o sa o fac! Mersi mult pt sfaturi o sa fac tot ce ati zis 

cbx scrie:Conductele se pot inlocui cu altele noi , se potrivesc de la Oltcit (conducte frana) .Daca poti sa le lipesti ,lipitura trebuie facuta cu simt de raspundere,presiunea mare din sistemul hidraulic face ca un por mic sa duca la pierderi destul de considerabile de lichid.
Tot am vazut varianta cu conducta de Olcit...cat e de indicat schimbarea unei conducte cu cea de olcit si se poate face permanent sau doar solutie de compromis? Nu e problema cu capatul de conducta care se termina diferit decat belcuirea de la citro? Fiind din cupru mi s-ar parea mai ok pt ca nu rugineste... Dar tine?
Re: Conducta
me_cipy scrie:Salut, sunt nou pe forum si as dori sa ma ajutati daca se poate. Am un BX 1.9TRD si pierd ulei hidraulic, m-am uitat sub masina si am vazut ca se pierde pe la o conducta din spatele soferului. imi puteti spune ce pot face? exista cumva conducte de schimb? sau trebuie doar lipita? problema mare e ca atunci cand calc farna tsneste ulei foarte mult, cred ca este o gaura destul de mare. Va rog daca puteti sa ma indrumati ce sa fac. Va multumesc
Citroen Bx 1.9TRD
An: 1986
in la profil si treceti masina la semnatura

-
- RETRAS LA PENSIE
Catalin29 scrie:cbx scrie:Conductele se pot inlocui cu altele noi , se potrivesc de la Oltcit (conducte frana) .Daca poti sa le lipesti ,lipitura trebuie facuta cu simt de raspundere,presiunea mare din sistemul hidraulic face ca un por mic sa duca la pierderi destul de considerabile de lichid.
Tot am vazut varianta cu conducta de Olcit...cat e de indicat schimbarea unei conducte cu cea de olcit si se poate face permanent sau doar solutie de compromis? Nu e problema cu capatul de conducta care se termina diferit decat belcuirea de la citro? Fiind din cupru mi s-ar parea mai ok pt ca nu rugineste... Dar tine?
Conductele de frana de Oltcit nu sunt din cupru, sunt tot din otel ca si cele de Citroen. Au capetele formate la fel ca cele hidraulice. Doar lungimile difera.