Batai la motor C4 ?

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 26-Feb-2007 21:25

Ar fi interesat de observat urmatorul lucru: citi dintre cei cu probleme au luat masini de pe stoc si citi au luat masini la comanda. Sa vedem daca statistica asta se suprapune peste masinile cu probleme.
Suspect de multe probleme dintr-o data cu C4 :?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Lun 26-Feb-2007 22:05

nu ar trebui sa aibe vreo importanta aspectul asta. Pe stoc sau la comanda ele teoretic sunt produse de aceeasi fabrica ce trebuie sa respecte anumite standarde. Ca fabrica este in Somalia sau in Canada nu conteaza, standardul d'aia este creat. Problema principala nu cred ca se afla la fabrica, ci la dealer, sau reprezentantul marcii. Sunt sigur ca si in alte tari sunt probleme, nu numai la citroen, dar se rezolva altfel, prin inlocuire masiva de subansamble, nu prin carpirea lor. Nu cred ca o reprezentanta citro din germania ar prefera sa piarda 10 zile sa reconstruiasca un motor cand il poate schimba in cateva ore, in plus ca se castiga si un plus de imagine, ce poate conta in atragerea unui client nou.
Ei, la noi este altfel, asta si pentru ca romanul cumpara orice si accepta multe. De acea nu trebuiesc lasati dealerii sa profite, macar de catre cei ce au curaj sa intreprinda ceva.
Treaba cu reconstruitul motorului este cam asa:
ATS daca inlocuia motorul pimea de la frantzuji piesa si o suma de bani corespunzatoare unui numar de ore de manopera.
Daca l-au reconstruit au primit piesele + o suma mult mai mare pentru o operatie aparent mai dificila. Cum mana de lucru este platita cum este platita, clar ca este mai convenabil sa-l pui pe nea vasile sa stranga chiuloasa cu cheia de butelii. Ca tine pana iese din garantie. Dupa noi....potopul.

Ca modelul este prost sau nu, timpul si kilometrii o vor decide. Dar perioada de garantie este perioada de garantie, unde masina trebuie sa functioneze ca in prima zi.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mar 27-Feb-2007 08:21

da da, si marmota ce facea???
cand vor functiona la noi in tara masinile in garantie, sau in nefericitul caz ca totusi va exista o problema sa se rezolve cat ai clipi, atunci va exista un imperiu mondial numit Romania, cuceritor de lumi. ... deci ... ramanem la marmota noastra...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 27-Feb-2007 08:44

nicum scrie:Ar fi interesat de observat urmatorul lucru: citi dintre cei cu probleme au luat masini de pe stoc si citi au luat masini la comanda. Sa vedem daca statistica asta se suprapune peste masinile cu probleme.

Dupa ce ti-am furat ideea chiar am deschis un poll pe un forum pentru C4-isti sa vedem si ponderea asta. Si eu sint curios. Deocamdata sint prea putine post-uri si rezultatele sint cam irelevante, +ca inevitabil vor veni si oameni cu masini cu 2000-5000km care e posibil nici greieri sa nu aiba.

nicum scrie:Suspect de multe probleme dintr-o data cu C4 :?

Am impresia ca masinile astea (si nu doar Citren si nu doar c4) sint comercializate ca si hard disk-urile pentru pc-uri. Vii cu un lot bun, lumea deja e spulberata de rata foarte scazuta de rebuturi, apoi bagi 3 loturi bune si 2 proaste creind mediul propice pentru ca parerea initiala si deja populara sa nu dispara iar incidentele nou aparute sa para izolate (ca nici din loturile de mai slaba calitate nu pica toate, ci un procent anume, undeva la 10-30%).

Deci, dragi prieteni, probabil o solutie ar fi masinile rusesti. Cum bine zicea personajul ala rus in nus' ce film (Armaghedon?), ceva la modul: la voi toate piesele sint proiectate de genii din europa de est si india, controlul calitatii se face la nivelul SUA, dar _toate_ sint fabricate pe vapor. Deci, da, indiferent ca fabrica e in Somalia sau Franta calitatea ar trebui sa fie aceeasi, si uite ce patim si noi cu masini pur frantuzesti :)

mihaid
just curious

Mesajde mihaid » Mar 27-Feb-2007 10:01

da... acum e oricum prea tarziu... am facut ceva scandal atunci la ATS dar degeaba... deh doar am vrut sa-mi iau golf :evil:

cu suspensia am rezolvat-o... mersi forumisti. era chestia cu mansoanele de cauciuc de la amortizoare cazute :) ma gandesc ca adminii ar putea sa faca niste sticky cu problemele care sunt semnalate de mai multi posesori de c4 si rezolvarile lor

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 27-Feb-2007 10:28

mihaid scrie:da... acum e oricum prea tarziu... am facut ceva scandal atunci la ATS dar degeaba... deh doar am vrut sa-mi iau golf :evil:

Daca-ti luai golf cred ca faceai o alegere mai putin inspirata. C4 e chiar ok peste toate problemele pe care le vezi expuse aici (si care nu sint foarte des intilnite).

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Mar 27-Feb-2007 11:27

Daca si a mea mergea acatarii, nu mai aveam glas de atata lauda.Dar daca nu merge, ma veti putea ierta ca ma dau cu "dusmanii"?

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 27-Feb-2007 11:41

banii tai, alegerea ta...
ce treaba are clubul cu asta? poti sa-ti iei si logan dar sigur nu vei fi mai fericit :) .
Cosmin
high energy music expression

mihaid
just curious

Mesajde mihaid » Mar 27-Feb-2007 12:33

hehe... cata pasiune si iubire pt C4... aflati ca si eu o iubesc ca e a mea asa beteaga cum e :) plus ca la monte carlo loeb si al sau C4 WRC au facut legea. daca imi luam golf il iubeam si pe ala... dar pana la urma e doar o masina nu?
Imagine[/url]

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mar 27-Feb-2007 15:28

Si eu iubesc masina asta, imi place cum merge, cum arata cum se comporta, e rezistenta, dar mor de ciuda cand ma cand ma gandesc ca mi-au dat-o cu defect de fabricatie tocmai la motor.Nu zic ca nu merge bine, la capitolul probleme avute in timpul functionarii pot sa zic ca nu am nimik, inafara de etrierii necomformi sau uflatura de pe portiere dar care nu au adus nici un necaz functional.Mie mi-e frica de utilizarea pe tremen lung ca daca astia nu rezolva problema ma scoate din garantie si dupaia ce fac stau cu ea pe butuci? Vreau sa zic ca in reviste frantzuzesti de specialitate si nu numai, unde am vazut evaluarea problemelor la c4 in decurs de un an nu am vazut sa scrie de asa probleme la motor.Mai zice de dereglari sau alte probleme minore si care subliniaza ca se rezolva rapid in service si pe langa asta are 4pc sau 4pc jumate din 5...(am sa scanez din revista si am sa postez articolul).Culmea ca am vz ca au mai multe probleme cu alte marci golf opel etc...Sincer eu am mers pe ideea ca macar citroen sa fie mai serios decat marci de la care am auzit numai injurii.Chiar am fost sfatuit sa imi iau citroen mai degraba decat alta marca.Oricum eu merg pe ideea de ghinion curat sau bataie de joc a celor care mi-au vandut masina.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 27-Feb-2007 16:02

@alexd: teoretic, lucrurile ar trebui sa stea asa cum spui tu. Numai ca in realitate, ele pot sa stea cu totul altfel. Si anume: aia la CTC in Franta descopera ca un lot intreg de C4 are o anumita problema. Nu e mai simplu sa se faca o promotie cu masinile alea intr-o tara din lumea a treia? Caci asa cum spunea si Mituc, nu vor cadea toate, doar un procent, mai mic sau mai mare. Poate ca de-aia li se spune celor care vor sa isi ia masini pe comanda, ca dureaza 4 luni, dar ca exista pe stoc anumite modele. :wink:
Se prea poate ca eu sa gresesc, dar hai sa vedem cam cum stau lucrurile... O:)
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 27-Feb-2007 16:13

daca intr-adevar au aceasta politica, atunci merita ignorati total...chit ca eram fan masini franceze, incep sa ma indoiesc din ce in ce. Cand 2 iti zic ca esti beat.....eu unu am decis sa ma culc :lol: .

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Mar 27-Feb-2007 18:00

@ nicum : nu gresesti de loc.Gandeste-te ca din 300 de masini pe ora la control ies 25 cu defecte minore( pentru moment) de fabricatie.Adica parametrii usor modificati la o valva, un pistonel de ce nu CUZINETII, pompa de ulei etc.In momente din astea se creeaza loturile pentru 3rd world countries, pentru ca alea 25 n-or sa ajunga niciodata pe tirul pe care scrie Alemagne sau Grand Britain etc.

dimabogdan
pasionat

Mesajde dimabogdan » Mar 27-Feb-2007 18:04

Si acum un mic pasaj dintr-un mail primit ca urmare a campaniei mele de duminica seara :

-Redactia Auto Motor si Sport
to me

show details
14:10 (3 hours ago)
Stimate domn,
Calin tariceanu nici nu stie ce fac oamenii lui de acolo. Repet, eu am avut o experianta placuta cu OPC-ul si chiar m-a surprins ca in romania exista si institutii care pot face ceva. Mi-e greu sa intrevad ce sa va intampla in cazul dvs dar merita sa incercati.
Va rog tineti-ma la curent. Sunt surios cum se va rezolva.

Domnule Dima,
Am intervenit si noi la Departamentul Relatii cu Clientii de la Citroen pentru dvs. Sa le lasam timp sa se apuce de treaba. Va sfatuiesc , daca nu ati ridicat masina din service, s-o lasati in continuare acolo pana se vor apuca de ea. Tineti-ma la curent cu desfasurarea evenimentelor poate reusim sa-i punem la treaba pentru a va repara masina ca sa arate ca noua. Cand o veti verifica, dupa reparare, la receptia ei, sa-i puneti sa va masoare compresia in fiecare cilindru si presiunea de ulei in motor pentru ca este posibil ca uzura cuzinetilor sa fi fost insotita si de alte uzuri la arbore, la segmenti, ceea ce ar demonstra ca masina a avut in momentul vanzarii mai multi kilometri decat arata la bord sau (daca nu a avut kilometri in plus) se poate sa se fi incalzit asa de rau motorul, din cauza ungerii proaste, incat s-au topit partial cuzinetii, si atunci s- ar putea s-ar putea sa aiba uzura si pe arborele cotit. La demontare si reparare ar trebui masurata aceasta uzura si, eventual, sa fie adus arborele cotit la o cota unica de reparatie la toate palierele si manetoanele, pentru ca altfel nu veti scapa de "troncanit". Adica poate ar trebui inlocuiti si cuzinetii de biela si cei de palier.
Va sfatuiesc sa fiti corect in urmatoarele zile cu cei de la service, sa-i lasati sa faca treaba , dar sa le spuneti ce doriti de la ei in mod clar. Si tineti-ne la curent cu mersul evenimentelor. Despre modul cum vi se va rezolva problema vom scrie si la posta redactiei in revista AutpoExpert, dar deocamdata asteptam sa se rezolve. Noi am mai intervenit anul trecut pentru posesorul unui Citroen C3 cu probleme si cei de la service din Bucuresti l-au rezolvat rapid, in conditii onorabile si absolut gratuit. Nu stiu cum se vor comporta insa cei din Constanta pana la sfarsit.
Cu bine,
Redactor AutoExpert

Din motive lesne de inteles n-am pus numele nimanui.

P S L
simpatizant

Mesajde P S L » Mar 27-Feb-2007 18:12

bravo! felicitari! imi pare rau de ghinionul tau, dar ma bucur ca ai reusit sa faci ceva si ca cei la care ai apelat chiar au facut ceva. inca odata iti spun ca imi pare rau si sper sa rezolvi problema pentru totdeauna si sa te poti bucura linistit de masinutza ta.

Înapoi la “Probleme C4”